התמודדות עם ילד בן 3 לאחר אובדן

borebi

New member
התמודדות עם ילד בן 3 לאחר אובדן

שלום, אני לומדת בקמפוס כחצי שנה בערך, בעלי לא לומד ולא בעניין. מסיבות כלכליות העברנו את בננו לגן ציבורי המונה 35 ילדים, מאז בננו מגלה אגרסביות רבה בבית, מרביץ לנו וכמעט כל דבר שצריך לעשות בפעולות היום כמו להתלבש, לצחצח שיניים, לישון - מלווה במאבקי כוחות. בגן אין איתו שום בעיות ולהיפך, אומרים שהוא ילד מקסים, שמח ועוזר. מה שכן הוא התחבר עם ילד בעייתי בגן , אלים, גם היו תלונות מהורים אחרים אליו ונאמר שהוא בטיפול, לא פעם ולא פעמיים בני חזר עם סימני נשיכות ואמר שאותו ילד הרביץ לו. בגן נאמר לי שהם חברים כ"כ טובים שאפילו אחרי שהוא נושך אותו בני ממשיך לשחק עימו. אני כל הזמן מסבירה לו גם לגבי האלימות שלו כלפיינו וגם על האלימות כלפיו שלכל דבר יש תוצאה ואם ימשיך להתנהג ככה אנחנו לא נרצה להיות בחברתו ונתרחק ממנו באותם רגעים שהוא מתנהג בצורה אלימה- ובאותה צורה גם הייתי מציעה לו להתנהג כלפי אותו ילד מהגן או כל ילד אחר שמגלה כלפיו אלימות - פשוט להתרחק. בנוסף בחודשים האחרונים הייתי בהריון, שתפתי את בני והכנתי אותו שבבוא הזמן יוולד או תוולד אח\אחות ודיברנו על זה כמעט בכל יום, בשבוע האחרון לעובר נפסק הדופק ונאלצתי לעבור הפלה. גם בנושא זה שיתפתי אותו והסברתי לו , הוא רואה ומרגיש שאני לא כרגיל ואפילו שיכול להיות שלא מעכל , אמרתי לו שהתינוק עלה לשמיים וחזר לאור הגדול ובבוא הזמן יחזור אליינו. הוא חזר אחרי שהתינוק בשמיים. המקרה הזה הביא הביתה כאב שקשה להתעלם ממנו, גם ביני ובעלי נוצר מרחק, היחסים בניינו תמיד היו בעליות ומורדות, ומאז שאני לומדת נוצר עוד פער, ההריון חיבר בניינו והביא משהו מאוד שלם ושמח והנה אחרי ההפלה יש תחושה שוב שנוצר פער , יש מצבים שאני גם מרגישה כאילו והאירוע קרה מכיוון שאנחנו לא יכולים להמשיך שאני בקבלה והוא לא. בררור לי שאין כפייה ברוחניות ויש בי אמונה שמתי שהוא יתעורר, ואם לא? .. ברור לי שבני מרגיש מתי אנחנו מחוברים ומתי לא, וגם בחינוך יש בניינו דעות חלוקות, גם קשה לי לשלוט על עצמי יותר בגלל הורמונים שנשארו וכל המצב, וגם בעלי באבל ומתנהג שונה. אז עכשיו גם בני סופג את כל המקרה הזה. אני לא יודעת איך להתמודד , אני עדיין משתדלת להסביר לו כל דבר במה שאני יכולה ואני מנסה גם על הדרך לעבוד על עצמי ולצאת מהמקרה הפרטי שלי ולדבוק במטרה, זה לא פשוט, אני מרגישה די קרועה, גם בגלל שבעלי לא איתי בכל העניין וגם כשניסיתי לדבר איתו הוא העלה דמעות ואמר שהוא לא יודע איך להתמודד עם זה וישר אמרתי שאני מתנצלת והרגשתי כאילו והוא ילד קטן ( מה שנכון ... ) אז אני די לבד בעניין, אני לא כ"כ יודעת למי לפנות, חוץ מלכתוב כאן , אבל אני מרגישה שאני זקוקה לעזרה מקצועית בהתמודדות עם בני ובכלל בכל המצב הזה , אשמח לעצתכם , סליחה על ההודעה הארוכה ושנצא כולנו לעצמאות

keren kr

New member
לגבי הילד

שלום מאיה. טוב שאת מתייעצת איתנו, גם אם לא נצליח לעזור ממשית, אנחנו שותפים לסיפור ונתמוך במחשבה... לגבי הילד, הייתי מציעה קצת להקל עליו עם הסיפור , אפשר להסביר את הרגשות שלכם, שעצוב לכם , ושהייתה בעיה עם ההריון הזה . אבל צריך לתת לו גם משהו ממקום אופטימי - שירגיש שאפשר לצמוח מהמקום הזה, שכרגע עצוב , אבל ביחד אתם תתגברו... - לגבי הבעל, אני מציעה , אם אפשר, שבשלב זה תתמקדי במשותף ביניכם ותתמכו אחד בשני - תעבדו את מה שעברתם ותתחזקו ביחד. - יש לך רצון לרוחניות , את לומדת בקמפוס, מצויין , זה לא צריך להפריד בינכם, את יכולה להראות לו שאת צריכה את עזרתו בחשיבה על משהו שלמדת, שאת היית רוצה לדעת מה הוא חושב איך הוא מבין את הדברים.. ההפך תשתמשי במה שאת לומדת בשביל לחבר ביניכם... לגבי אלימות ראי דיון שנערך בנושא..

נגעת לליבי ../images/Emo201.gif

אנחנו מקבלים את המצבים בחיים בצורה כזאת, בגלל שאנחנו מרגישים לבד, מחוסר הרגשה של הביחד האמיתי, מחוסר הרגשה של המערכת שאנו חלק ממנה, מערכת שאנו בחוסר איזון איתה וכתוצאה מזה מרגישים שמתמודדים לבד, וכל דבר שעוברים ההרגשה הזו צפה, גם כלפי הבעל. יש מצבים בחיים שצריך להוריד את הראש מתחת לגל ולא לנסות להמשיך לגלוש מעליו, ולהמשיך לגדול. הילד שלך עדיין קטן והוא פועל עפ"י אינסטנקטים, אבל בהחלט הסבר עוזר (כמובן בהתאם לגילו), ויש מצבים שקשה להסתיר, מה שמאד אנושי, אז תהיי קצת יותר רכה עם עצמך. מסכימה עם קרן לגבי בעלך, תעבירי את העבודה הפנימית ותמנפי אותה. את נשמעת לי חכמה ונהדרת, את תעברי את זה. חיבוק טלי

borebi

New member
דמעות צפות כשאני קוראת- מהתרגשות

תודה רבה רבה על ההתייחסות האישית, כל מילה מחזקת, זאת בדיוק ההרגשה - של הלבד, חיבור זה לא דבר פשוט ליצור, על זה אנחנו כל הזמן מדברים , אבל אני אשתדל באמת לכוון את העבודה הפנימית החוצה , תודה רבה רבה , רק ביחד !

borebi

New member
המון תודה

זה כל פעם מרגש אותי מחדש ההתייחסות שלכם האישית לכולם, אני אעבוד על עניין החיבור , ובאמת אתמקד שם גם כלפי בעלי וגם כלפי בני , אני מאמינה שמשם יגיע לבד הפיתרון , ושוב תודה

rin859

New member
הי יקירה ,

ממה שאני קוראת אני מבינה שאת במצב בהחלט לא קל.....ממליצה בחום על טיפול פסיכולוגי . אני לא רואה שום פסול בפסיכולוגייה שעוזרת לנו במצבים שאף אחד אחר לא יוכל לעזור. ואם ימליצו על כדור שגם כן יוכל להקל, בהחלט בעד (כל עוד זה לא רטלין, או פרוזאק , לוריבל ומשהו קטלני בסגנון) . מחזיקה לך את כל האצבעות. בהצלחה נשמה

borebi

New member
תודה

אני גם לא פוסלת, גם הייתי, אבל נראה לי שאני אוכל לאזן את עצמי בלי הפעם , תודות

rin859

New member
את מוזמנת לנסות גם את ההומאופטייה,

פי כמה יעיל לגוף ... זה על בטוח

anatti1

New member
חג שמח מאיה

אני מצטרפת אל חברותיי בתחושת השותפות בינינו. העלית כמה נושאים - אלימות הילד, התמודדות עם ההפלה, התמודדות עם הבעל בהקשרים אלה בנוסף לאחרים כגון לימודי קבלה שלך. ייתכן והקושי שאת מבטאה בכולם נעוץ באיזו האשמה עצמית על מה שקרה וקורה - שאם רק היית עושה כך או אחרת, הכל היה בסדר. אני חושבת שכולנו מכירות את המקום הזה של ציפייה לטוב ברגע שאנחנו רוצות טוב ואכזבה כשחוטפות מכל הכיוונים. אנחנו לומדים שנכון לעשות את מירב המאמצים בכיוון הרצוי לנו, ובתוצאה להבין שאין עוד מלבדו, שהבורא טוב ומיטיב וכי יש לך אפשרות לפנות אליו בשאלותייך ולשם קבלת כוחות להתמודדות מעל למה שקורה על פני השטח. אתמול מישהי יקרה הזכירה לי שאין להסתכל לאחור, אלא רק קדימה ולחזק את מה שטוב. גם עם בנך ובעלך, חיזוק כל דבר טוב שיעשה, חיזוק כל דבר שנעשה ביחד ובהתאם לחינוך -להעלות ולשבח - זה עשוי לעבוד טוב יותר מאשר תגובה שלילית על התנהגות שלילית. לגבי שיתוף בעלך בנושאי הקבלה - ממה שאני שומעת מאחרות וגם מתוך הבנתי את דברי רב, כל עוד בעלך אינו מפריע ללימודים שלך, בהחלט כדאי להמשיך. השותפות אתו יכולה להיות בדברים קטנים ובשיתוף באושרך הכללי, אך אין לצפות ששיתוף ממש בתכנים בהכרח יוביל לחיבור המיוחל. בעוד שאם הוא יראה ש"כדאי לו" שאת לומדת, כי כך גם הוא מרוויח מאושרך, ייתכן והתכנים עצמם אפילו ידחו אותו וירגיש שהם מתחרים אתו על תשומת לבך. מאיה יקרה, תודה ששיתפת ושנגעת ללב באופן שמאפשר בירור חדש ומחודש של עניינים אלה. רק את תדעי אם הדברים הכתובים מתאימים לך או לא. הצלחה מרובה!

borebi

New member
נתת לי הרבה חומר למחשבה, תודה

כן בהחלט חלק מהדברים מגיעים ממקום של האשמה עצמית ואני משתדלת יום יום להירדם עם " אין עוד מלבדו" משמעתי. אני אפנים את הדברים ואתן להם לשקוע , בסה"כ אני שמה לב שבאמת כל יום שעובר נותן פרספקטיבה נוספת ומחזק , תודה רבה על ההתייחסות ובהצלחה לכולנו!

sombol1

New member
קיבלת תשובות מעולות אני בכל זאת ימליץ לך על -

מניסיון אישי גם לי היו בעיות עם אשתי מכל מיני סיבות שונות לא כיבדנו אחד את השני והיינו על סף גירושין.... לדעתי שניכם צריכים יחד לעבוד על זה במשותף אם את תקבלי עצות והוא לא יהיה לך קשה אני אשתי הלכנו יחד ליועצת בשם שביט רטר גם היא לומדת קבלה לא מעט שנים אבל בלי קשר לקבלה היא אשת מקצוע שמטפלת בכל דבר החל מנישואין ועד לגידול ילדים.... פשוט ענקית ברמות על אני בכלל לא חשבתי שפסיכולוגית יכולה לשנות משהו לא האמנתי בכלל בשיחות עד שפגשתי אותה מאז אשתי ואני בקשר של אהבה וכבוד שלא היו לנו מאז ומעולם ! וגם הילדים השתפרו מאוד בהתנהגות שלהם. וחשוב שתדברי על זה עם בעלך כדי שהוא יסכים ברצון לכל זה. בהצלחה !

limorsf

New member
את לא לבד יקירה - תראי איך כולם איתך

ריגשת את כולם בשיתוף הכנה וקיבלת חזרה כל כך הרבה הבנה. עם הלימודים - סבלנות, כל אחד וזמנו המתאים ביותר, כנראה שכך זה חייב להיות ביניכם, ויש לך חיבור דרך הלימודים אז למה ללחוץ על הבעל? ספרי לו את הדברים שאת יודעת שחשובים לו. על החיבור והיחס הנעים עם האנשים? על היכולת לסמוך אחד על השני? על הדרך שזה מסדר את המחשבות? נותן מטרה? מחזיר ערכים שהלכו לאיבוד? כל מה שאת מסכימה איתו....זה שאת מתלהבת לא אומר שהוא חייב באותו קצב, אל תאריכי לו את הדרך.. בכלל בזוגיות: את והוא לא חייבים אותו דבר כל הזמן.... לגבי ההריון שהופסק, מקווה שזה הרע במיעוטו, אי אפשר לדעת איך היה יכול להיגמר וטוב שאת מרגישה טוב. בהסתכלות ארוכת טווח, יתכן שחסך הרבה צרות ומצוקה אחרת... נראה לי שבנך מגיב לכל הקושי בשינוי התנהגותי, גם לחבר בגן, שחשוב ביותר להרחיק ביניהם, יש עוד חברים שמתנהגים מתאים יותר! לכן, אפשר בכוחות עצמך, ונשמע שיש לך מהסביבה כמה שאת צריכה, ואם את צריכה עוד, ממליצה בחום להתייעץ - אם מי שנראה לך, על מנת "לשחרר" את מה שהיה ולא להפוך את זה לסימן לבאות. לא חייבים תהליך ארוך אך חייבים לשחרר. רק באהבה לימור סופר פטמן פסיכולוגית חינוכית ופסיכותרפיסטית

borebi

New member
המון תודה

בהחלט קיבלתי פה פול פאוור של תמיכה, ואכן הבנתי לגבי בעלי ,כמה שיותר להרפות ופשוט להמשיך בדרך ובלימודים ולא להאיץ בו, זה לא נכון לאף אחד. ובהחלט אני בעד לשחרר כמה שיותר כדי לעבור הלאה... אני לא אוהבת לטאטא מתחת לשטיח , עברתי עוד אובדנים בחיי אבל באמת היחס לאבדן הזה שכבר לא נראה לי כמו אבדן , נראה הרבה יותר פשוט להבנה והתהליך של האבל היה הרבה יותר קצר תודות ללימודי הקבלה ולכם!

למעלה