התמודדות עם כאב

התמודדות עם כאב ../images/Emo122.gif

כאב יכול לקחת אותנו למקומות רחוקים ומתקדמים יותר ולהניע אותנו למעשה, אבל מצד שני- כאב יכול לעצור אותנו ולהותיר אותנו מדשדשים מאחורה
. הבחירה היא שלנו
מהי הדרך שלכם להתמודד עם כאב פיזי ונפשי
יש לכם סוד לכמוסת הרגעה כלשהי כשכואב פיזית ו/או נפשית
הדרך שלי להתמודד עם כאב פיזי ורגשי זה דרך נשימות, למדתי כשטופלת בשיטת גרינברג לנשום בצורה נכונה וזה משחרר גם מבחינה פיזית וגם רגשית ומאוד עוזר לי, ואם לא- עושה ספורט קצת, יוצאת לטייל, מפרגנת לעצמי וזה עוזר ומעודד אותי

זה נשמע מעניין. בא לך לפרט?

גם הפסיכולוגית שלי לימדה אותי קצת על נשימות, בזמן מתח, והוספת אימאג' חיובי בדמיון. וזה באמת עוזר.

לקשמי

New member
כאב פיזי ורגשי

גם אני בדרך כלל משתמשת בטכניקה של הנשימות (שלמדתי ביוגה
) לנשימה אכן יש כוח השפעה עצום על הגוף ועל הנפש. לאחרונה גם חזרתי לתרגל האת'ה יוגה (התרגול הפיזי של היוגה) וזה מאוד עוזר לי עם כאבי הגב שאני סובלת מהם.

רננהלי

New member
הרגשתי את זה בימים האחרונים

הרגשתי את המתח הזה. בסך הכל, עכשו החיים שלי זורמים ובסדר לי. אני עובדת בעבודה שנחמדה לי, גם אם אין בה עתיד. אני באה לשם בשמחה ונהנית. ואני אפילו לא מרגישה שאני ממש עובדת, פשוט כיף לי. אז אני יחסית משוחרתת, וזה מתבטא גם בתחושה פיזית. בימים האחרונים כשחשבתי על זה שאני צריכה למצוא עבודה בתחום שלי. כל פעם שחשבתי על זה יותר מדי, פתאום הרגשתי איך כל השרירים שלי מתמלאים במתח. ואיך אני כולי חרדה. דוקא מזה הגעתי למסקנה (נראה לי שתכף אני אכתוב הודעה נפרדת על זה) שכדאי לי להציף את עצמי בזה. לא לנסות להזורק את זה ממני. לתת לזה למלא אותי, כשאני במקום מוגן - בחדר שלי, בפיג'מה, איפה שמרגיש לי נוח ובטוח. ואחרי ההצפה של הפחד והמתח, הוא קצת התפוגג. כאילו במקום לנסות לברוח ממנו, פשוט נתת לו להיות ולהציף אותי, ועברתי אותו. זה קרה לי פעם גם עם כאב פיזי. משהו קטן. נכוויתי מהמיקרוגל (כן, זה יכול לקרות, תזהרו לא לפתוח קופסא מיד אחרי שהוצאתם אותה, האדים חמים מאוד!!!). נכוויתי בכמה אצבעות ביד. וזה כאב נורא!! כמו שכוויות יכולות לכאוב. ושמתי קרח ומשחה, וכמעט השתגעתי מהכאב. זה שרף מאוד מאוד. ורק ניסית לשכך את הכאב. אבל היו לי גם דברים שממש הייתי חייבת לעשות והייתי חייבת להשתמש בידיים שלי, ומצד שני - יד אחת כאבה ויד שניה החזיקה את הקרח עליה. מה עושים? באיזשהו שלב, התחלתי להרפות קצת. פשוט עזבתי קצת את הקרח, לא שמתי אותו באופן תמידי על היד. הוצפתי קצת בכאב, עד שהתרגלתי אחרי לא הרבה זמן. התפלאתי, איך אני משתדלת כל כך להימנע מהכאב ולטפל בו, ואני פשוט יכולה לתת לו להיות ולחיות יחד איתו עד שהוא יעבור. ועוד דבר, אני חושבת ללכת ליוגה. מקווה שזה יצא לפועל.

למעלה