התמודדות עם לידה ארוכה

התמודדות עם לידה ארוכה

בלידה הקודמת שכבתי על הגב, עם האפידורל, וילדתי לפי הספר (של רופאי איכילוב). עכשיו אני חושבת ללדת בבית. אלא מה, בפעם הקודמת, הצירים החלו ע"י פיטוצין (אחרי ירידת מים), ודי מהר הציעו לי וקבלתי אפידורל. החשש היחיד שלי מללדת בבית (או בכלל לידה טבעית) הוא מצירים של שעות על שעות, עד כדי תשישות גמורה. ואז מה? אשמח לשמוע מנשים שילדו בבית בלידות ארוכות, או בכלל, על ההתמודדות עם העייפות ועם כאבים לאורך זמן.

g a n i

New member
אין לי טיפים ללידה ארוכה ומתישה

(תודה לאל
) אבל רק רוצה לציין ש-למרות שא"א לדעת מה היה קורה אילו-הסיכויים הם שבבית, במסגרת הנכונה לך + תמיכה מרגיעה + תנועה ותנוחות זקופות, כל לידה תהיה קצרה ומהירה יותר מאשר בבי"ח. ועכשיו... לטיפים! (חוץ מזה, צברי ידע אבל דמייני לידה מהירה וטובה
)

debby12

New member
מנהל
גמני ילדתי בליס פעם ראשונה

הרשי לי לברך אותך על ששרדת את החוויה העגומה הזאת. הלידה הביתית השניה היתה קצרה הרבה יותר באורכה (אם כי חייבת להודות על האמת שהראשונה היתה בשבוע 32 וזורזה מאפס בלי צירים או ירידת מים או כלום. כך שיש סיבה שהיא לקחה הרבה זמן). בבית ה-כ-ל הרבה יותר נעים ונוח. מיילדת טובה יכולה להדריך אותך לגבי תנועות ותנוחות לקידום הלידה. אצלי למשל שלב צירי הלחץ נתקע ועברתי שיעור התעמלות קצר שלדעתי עזר מאוד. אין לי כל כך טיפים ספציפיים, אני רק יכולה לחלוק שזו בכלל לא בעיה. מי ששרדה לידה על הגב בליס ודאי יכולה לשרוד לידה ביתית. המשימה הראשונה הרבה יותר קשה ופחות נעימה...

mise

New member
לידה ראשונה 27 שעות.

אני לא יודעת אם זה נחשב הרבה. לי זה היה המון. העיכובים נבעו בעיקר מניהול כושל (שלי) של הלידה, ליווי קטסטרופלי (בחירה שלי ורק שלי) ומיילדת עצבנית. בכל אופן, מה שעזר לי לשמור על הכוחות: אופטימיות (אני חושבת) ותפילות. היות שהקאתי כל לגימת מים שנכנסה לגוף שלי, היה לי גם חוסר בנוזלים ואנרגיה, המיילדת נתנה לי לשתות משקה אנרגיה בטעם דובדבן, כשעה ומשהו לפני שילדתי, לגמתי שתי כוסות, לא הקאתי אותן וזה עזר לחידוש הכוחות. מסכימה עם GANI על מה שציינה לגבי התנאים הסביבתיים ללידה קצרה. תסדרי לעצמך את הסביבה שיהיה לך הכי טוב שאפשר.

אשכר ש

New member
אין ספק שזה קשה

קראתי כמה וכמה סיפורי לידה של לידות ארוכות. קשה אך אפשרי. אין לי נסיון אישי בכך, כי לידתי הייתה קצרה. בינתיים, יש במאמרים סיפורי לידה וביניהם גם לידות ארוכות עם תיאור המתרחש (עוד מעט יהיה לי יותר זמן ואולי אקשר כמה סיפורים כאלו).

אם פי 3

New member
תמיד אפשר לעבור לבי"ח

מסכימה עם הנאמר, שבלידה ביתית, יש סיכוי יותר טוב ללידה להיות יעילה, וזה מתבטא גם במשך הזמן שהיא לוקחת. כמו כן, יש לך יותר פרטיות, שקט, חושך - מה שמאפשר לך לנוח יותר במהלך הלידה, וכך גם בצירים של שעות על שעות, לא בהכרח תהיי מותשת כל כך. ואם בכל זאת, את מותשת, ומרגישה שאת לא יכולה להתמודד יותר (*) - את תמיד יכולה לעבור לבי"ח ולקבל אפידורל... זה לא כשלון. זה שימוש מושכל לאחר שמוצו אפשרויות אחרות (לפעמים זה אפילו יאיץ את הלידה). (*) - לעיתים קרובות, ההרגשה שאת לא יכולה יותר להתמודד, מעידה על כך שאת בשלב המעבר, והסוף קרוב. במצב הזה, לא כדאי לעבור לבי"ח (או לקבל אפידורל אם את בבי"ח). אם זה נמשך במצב הזה יותר מדי זמן, אז אפשר לעבור בכל זאת.

מה שאת אומרת ב-*

מתחבר לי למה שחברה אמרה, על הלידה שלי. שהשלב בו דיברתי עם המיילדת, והיא אמרה שלא ממש נשמע סדיר, היה בעצם שלב המעבר. (לפעם הבאה היא אמרה שהיא לא מוכנה לתת לי ייעוץ טלפוני. רק בדיקה)

ואגב

בלידת האמבולנס שלי, כשיצאנו מהבית כדי לסוע לבי"ח, התישבתי באוטו והתחלתי להשמיע מין נהמות נמוכות. בין נהמה לנהמה אמרתי לאורי, תזמין אמבולנס אני במעבר. 20 דקות אח"כ אברהם איתן היה בזרועותי

מאי261

New member
../images/Emo207.gif ירידת מים

סתם מתוך סקרנות - האם יש אצל מיילדות בית בישראל איזשהו נוהל של פינוי לבית חולים תוך זמן מסוים במקרה שהלידה התחילה בירידת מים ולא מתפתחת לידה? האם יש נוהל כזה במקרה של ירידת מים + GBS? או שזה משתנה ממילדת למיילדת?

POOH*

New member
אולי אני יכולה לעודד?

הלידה הראשונה שלי הייתה בדיוק ככה: התחילה בזירוז. הייתה ארוכה מאד ונגמרה בואקום. הלידה השניה הייתה בבית.. והיא הייתה כל מה שקיוויתי ויותר. אז קודם כל לא בטוח שהלידה השניה תהיה אותו דבר. חוץ מזה קחי בשחבון שחלק מהסיבה לכך שהלידה הייתה ארוכה זה בגלל שהתחלת עם זירוז ויש סיכוי טוב שגם האפידורל עיכב את הלידה. ובכל מקרה נראה לי שבלי אפידורל תוך כדי תזוזה ועם אווירה תומכת הרבה יותר קל לעבור את השלבים מאשר בבי"ח עם לחץ של הצוות. POOH

מוסיפה את הסטטיסטיקה

שלידות ראשונות הן ארוכות יותר, ולידות שניות הן קצרות יותר. לא תמיד זה קשור למיקום או לאוירה, על אף שאין לי ספק שלידה (ראשונה שניה או שביעית) באוירה נכונה עשויה בהחלט להיות קצרה ו/או קלה יותר מלידה ראשונה בסביבה פחות נכונה (וכל אחת תתן לזה את הפרשנויות שלה). אז יש לך סיבה לקוות לטוב בכל מקרה (אמרה עוגי, בשבוע 39+5, אחרי לידה ראשונה של 22 שעות, שמקווה לטוב בעצמה)

מה שבטוח

כל אחת מקבלת את הלידה שהיא מסוגלת להתמודד איתה, את התינוק שהיא יכולה להוציא (למעט מיקרים נדירים של בעיה באגן) אז כל אורך לידה שתהיה לך, זה בדיוק מה שהגוף שלך צריך ויודע להתמודד איתו. בדר"כ לידה ארוכה ומתישה מסתיימת בצירי לחץ אחד שנים והתינוק בחוץ. ולידה קצרה מסתיימת בשלב שני של צירי הלחץ ארוך ומתיש. בכל מקרה אצלי הלידה הראשונה היתה מתישה וארוכה אבל זה היה בגלל הסביבה הביתחולימית המלחיצה. באיזשהו שלב שתמו כוחותי לגמרי. הגוף שלי פשוט החליש את הצירים והרחיק אותם אחד מהשני ואני פשוט נרדמתי לשעה. קמתי עם כוחות מחודשים ותוך חצי שעה בערך התינוק היה בחוץ. בלידה השנייה שהיתה בבית הלידה היתה הרבה יותר קצרה.

שָׂרָה

New member
הלידה הראשונה היתה 21 שעות

מה שעזר לי להתמודד עם הכאב היה להרוג את הזמן, לנסות להמשיך את החיים כאילו כלום לא קורה, להסתובב ולהסתובב, לנוח כאשר יש הפסקה בין הצירים. מהר מאד היום עבר ואז הייתי כבר בלידה פעילה והכל נגמר. מה שהיה הכי חשוב שלא נתתי לאף אחד להשכיב אותי או לכפות עלי צום או אינפוזיה\פרפר. וזה הקל מאד.

swann

New member
לידה ראשונה 20 שעות מתחילת הצירים

כאבים חזקים ופתיחה קטנה. אפידורל מוקדם, תקיעה של הלידה, פיטוצין, (בינתיים גם עלה לי קצת החום פתאום), ובסוף שלב לחיצות די קצר (חצי שעה אולי קצת פחות) ולידה רגילה. ולהרגיעך - בלידה השניה, כל כך רציתי שיהיה מהיר. שהסטטיסטיקה לא תפסח עלי. ולא, היא לא פסחה. שעתיים מירידת המים עד ללידה. יותר מדויק - 40 דקות מפתיחה של 4 (כבר הייתי בבריכה המתנפחת), עד ללידה. שתים וחצי לחיצות והיא ירתה את עצמה החוצה. אבל היה שלב הכנה של יומיים. צירים לא כואבים כל 10 דקות. קצת מעייף אבל לא נורא. אפשר להריח שמן תפוז אם יש כבר פתיחה ויש תקיעה בלידה. זה עלול לזרז עניינים קצת מהר מדי, ולרוב זה עובד. בהצלחה!

למעלה