התמודדות עם מצב כלכלי גרוע

לקשמי

New member
התמודדות עם מצב כלכלי גרוע

אני כותבת עכשיו רק בשביל לשפוך את הלב אבל אם למישהו יש עצות התמודדות או רעיונות כאלו או אחרים, אשמח לקרוא על כך. אני חוזרת עכשיו מהדיזנגוף סנטר. נורא רציתי ללכת לאיזה סרט מעניין שעומד להציג שם בעוד רבע שעה. אבל כשהלכתי לכספומט כדי להוציא כסף כדי לקנות כרטיס, התברר לי שאני לא יכולה להוציא והסיבה, לפי ההודעה שהכספומט נתן לי "מסגרתך נוצלה במלואה". (או משהו כזה) במילים אחרות אני במינוס ענק, יותר ממה שהייתי אי פעם, המצב הנוכחי הוא שאין לי אפשרות להוציא כסף בכלל. שזה די ברור לאור העובדה שהיתה תקופה לא מזמן שלא עבדתי או שעבדתי בעבודות מאוד חלקיות ולעומת זאת בזבזתי כסף ללא אבחנה. אז תודה לאל שעכשיו חזרתי לעבוד במשרה מלאה ומזל שבערך כל שבוע אבא שלי נותן לי דמי כיס, שנכון לעכשיו אני בעצם אחיה רק עליהם, לפחות עד שאתאושש מבחינה כלכלית. אגב, לפני כמה שעות גם הלכתי לעשות קניות וניסיתי להשתמש בכרטיס האשראי, אבל גם הוא לא עבר. מזל שהיה לי עוד קצת כסף מזומן בארנק. אני יודעת שהמצב הזה הוא רק תוצאה של בזבזנות יתר, הרבה מעבר למה שיכולתי להרשות לעצמי. אני גם יודעת שאני יכולה לצאת מהמצב הזה, דבר שדורש המון חשיבה יצירתית. איך אתם מתמודדים עם מצב כלכלי קשה? כבר קרה לכם שהייתם במצב שבו יכולתם להשתמש אך ורק בכסף מזומן (שגם הוא הזדמן לעיתים רחוקות)? מה עושים במצב כזה? (מלבד כמובן לחסוך כל שקל). אשמח לתגובות.

הי חמודה

הייתי במקום שלך ובעצם על מה אני מדברת אני ברגע זה במקום שלך חודש וחצי שלא עבדתי ולא היתה לי שום הכנסה מתחילה לעבוד רק בשבוע הבא ועדין לא במשרה מלאה, אני במינוס בבנק, גרה לבד הבית למכירה לא יודעת היכן אגור לאחר שהבית ימכר, בקושי יש לי כסף לנסיעות לעבודה ורק מקווה שיהיה לי מספיק לפחות לחודש הראשון. כן מבינה את הקושי הזה של הפחד שהכל יתמוטט ש"לא אצליח לצאת מהמצב הזה" אבל אני יודעת ואת יודעת שזה אפשרי עם מעט לחבוך ולהצטמצם. מה אני עושה במצב הזה? קודם כל אני רושמת כל הוצאה שאני עושה, אפילו בויזה או הורעות קבע, מסתכלת על זה כל יום כדי לדעת לא לחרוג ממה שיש. מנסה לקנות דברים יותר שימושיים מאשר דברים שסתם "זורקים עלים כסף כמו "לאישה"(שזה כיף לקרוא אבל ניתן בינתיים לחסוך את זה, לאכול בחוץ(אז מותר אבל לא יותר מדי), ממתקים וחטיפים, אוטובוסים במקום מוניות או פשוט ללכת קצת ברגל... והעיקר לחשוב חיובי, חשוב גם להעביר את הזמן בלי לחשוב על זה יותר מדי אחרת זה מלחיץ ומוריד את המצב רוח.... חשוב גם לפעמים "לפצות" את עצמך על זה שאת כל הזמן במצש של לחסוך כדי שתרגישי שיש לאן להמשיך... בואי ננסה ביחד
עכשיו שישי שבת נסי מעט להניח למחשבות ולנוח טיפה... סופ"ש רגוע חמודה.

לקשמי

New member
תודה

כן, אני מניחה שהפתרון עכשיו הוא פשוט להצטמצם (לא שיש לי ברירה אחרת). גם אצלי זה בעיקר תוצאה של בזבוז מיותר, למשל כמעט כל יום אכלתי בחוץ ובעיקר הוצאתי הרבה כסף על נסיעות (ודווקא נסיעות באוטובוס או במוניות שירות). בחודש הקרוב באמת אעבוד שעות נוספות ואקח גם עבודה הביתה (יש כזאת אפשרות בעבודה שלי) ואשתדל גם לא לקנות אוכל בחוץ. ככה זה גם יהיה יותר בריא.
בהצלחה בעבודה החדשה.

תודה ו...

שמתחילים לצאת מהחובות, נהיהים(איך רושמים את זה לעזאזל
) הרבה יותר רגועים וזה כיף לדעת שעשית את זה בעצמך... תתנחמי שיש לך דמי כיס מאבא
ומאוד חשוב שתעשי גם דברים כיפיים לא להכל צריך הרבה כסף באמת! ננסה ביחד

thankful

New member
ברוכה הבאה למשפחת הממונסים בבנק

גם אני , גם אני ... רק היום (כלומר , בדיוק היום) , ממש קצת לפני ההודעה שלך (בשעה 13:00 כמעט ...) ביקשתי חריגה מהמינוס שלי בבנק , בתקווה (עדיין אני אומר - בתקווה) שתכנס סוף-כל-סוף משכורת בתחילת אוקטובר ! אז אישרו לי . אני מקווה שאכן היא תיכנס ... לא רוצה לדבר יותר מדי מצד שני , ראיתי כבר לאן דיבורים הובילו עד כה ... כן , מעדיף להצטנע :) גם לי היה תיקון מחשב פה ושם , בקיצור - לא עבודה מסודרת , לא שכר חודשי - גם כשהייתי בפר"ח , זה רק פעם בשלושה חודשים - וגם זה כמעט כלום ... "כל שבוע אבא שלי נותן לי דמי כיס" - גם אצלי הייתה תקופה שהייתי לוקח (כן , ממש בלית ברירה) כסף מאבא שלי - זאת עד ספטמבר בשנה שעברה (איזה עיתוי מושלם למאמר שלך , גם עכשיו ספטמבר ! ...) גם הרחבתי לא-מעט בנושא הזה , "אין הכנסות - רק הוצאות" כחלק מהמאמר שפרסמתי כאן בחודש יולי ... בקיצור , ממונסים אנו ... נקווה שכולנו נתפלס בקרוב ...
ליאור .

לקשמי

New member
תודה

לגבי המינוס אני דווקא מברכת על כך שהבנק מאפשר לי להיות במינוס רק עד לסכום מסוים שהוא יחסית לא גדול (יחסית לחשבונות אחרים). אם האפשרות למינוס היתה בסכום יותר גדול, בטח כבר באמת הייתי במצב קשה. ככה לפחות אני עוד יכולה לצאת מהמינוס.

בזבזנות יתר

אולי אפשר לפתח הרגלים חדשים? כאלה שימתנו ויעצרו את ההרגל לבזבז. האמת, מעולם לא התנסיתי במצב כזה. ראיתי שיש פורום כזה ב-YNET. המינוס, הבזבזנות, זה משהו שנוצר בחודשים האחרונים? או שמאז ומתמיד את זוכרת את עצמך מבזבזת יותר מדי?

לקשמי

New member
זאת שאלה טובה

המינוס זה דבר חדש יחסית. אני כבר 5 וחצי שנים גרה מחוץ לבית של ההורים שלי ובשנים הראשונות, למרות שהרווחתי שכר מינימום ועברתי הרבה דירות (וכל מעבר מצריך כסף להובלה וכו') לא היה קיים אצלי בכלל המושג מינוס. אבל זה היה בעיקר בגלל שעבדתי כל הזמן, אמנם כל הזמן עם שכר מינימום אבל עבדתי. ובתקופה האחרונה, היתה שנה שבה או שלא עבדתי או שעבדתי בעבודות זמניות וחלקיות מאוד אבל המשכתי לבזבז כסף כמו שהייתי רגילה כשהיתה לי עבודה קבועה ומסודרת. אז דווקא די סמכתי על עצמי כי ידעתי שאני יכולה לנהל את התקציב שלי בהתאם ליכולת ולא להיכנס למינוס. יכול להיות שבאיזשהו שלב כבר נראה לי ממש מובן מאליו שאני יכולה להוציא מאות שקלים על כל מיני דברים ופתאום אני מגיעה למצב שאני לא יכולה להוציא 50 שקל מהכספומט כדי ללכת לסרט או לעשות קניה של 28 שקל ולשלם באשראי. גם במהלך חודש אוגוסט כמעט ולא עבדתי, זאת היתה תקופה שאין כל כך עבודה במקום העבודה שלי, כך שמחר תיכנס לי משכורת אבל היא לא תהיה גדולה, אבל לפחות ייכנס משהו. עד שאצא מהמינוס אני אצטרך פשוט לחשוב על כל שקל שאני מוציאה. אתמול הייתי במצברוח לא טוב בגלל זה, רק בגלל שנורא רציתי ללכת לסרט ולא היתה לי אפשרות, אבל עכשיו אני כבר רואה את הטוב שבזה. זה גורם לי פחות לבזבז, ולהוציא כסף רק על דברים חיוניים.

זה מזכיר לי

הייתה לי עבודה להגיש בסמסטר הראשון, ובגלל בת-זוג לעבודה שהייתה מאד עסוקה כל הזמן, ודחיינות, לא הגשנו את העבודה, וגם לא בסמסטר השני. ואז, הגיעה אליי הודעה מביה"ס, שאני לא יכולה להגיש יותר את העבודה. שוד ושבר
אם אני לא מגישה, זה אומר שאני לא מסיימת. אחרי שהוצאתי את העצבים בטלפון אל בת הזוג לעבודה, החלטתי לקחת את זה בתור גורם מעורר וסוף סוף להכין את העבודה הזו (בביה"ס שלי, לא הכל שחור לבן ולא כל מילה בסלע). אז בזכות ההודעה השלילית, יצא משהו ממש חיובי.

מנסה לעזור...

את האמת, רק פעם אחת בחיי הייתי בקושי כלכלי וזה היה בתקופת לימודיי ורק בסוף השנה האחרונה אבל מאז שיצאתי מהבית (6 שנים) ואני שוכרת דירה משל עצמי הרגלתי את עצמי לכמה שיטות שהוכיחו את עצמן עבורי בכל מצב... הכי חשוב, כל חודש, ברגע שנכנסת המשכורת (גבוהה יותר או פחות) אני שמה בצד בפק"מ את סכום השכירות. מבחינתי אני מרוויחה סכום כסף שהוא המשכורת שלי פחות עלות השכירות. ככה אני גם יודעת אם העבודה שאני נמצאת בה תוכל לקיים אותי או שצריך לבחור בין מעבר לדירה זולה יותר או החלפת מקום עבודה... לפני שהחודש מסתיים אני מחשבת לכמה כסף אני זקוקה החודש (נסיעות, דלק, בגדים וכו') ומושכת פעם אחת בלבד את כל הסכום מהכספומט בתוספת של 200 ש"ח ליתר בטחון. את כל הרכישות שלי (מלבד אוכל ומיסים) אני מבצעת במזומן. זה נותן לי אפשרות ממש טובה לדעת כמה אני מתכננת לבזבז וכמה נשאר (אם בכלל). לפני שהחודש מסתיים אני גם דואגת להציץ באינטרנט ולבדוק כמה כסף עומד לרדת בכרטיס האשראי וככה יותר קל לצמצם או להרחיב את משיכת המזומנים. חלק מהאנשים שמכירים אותי טוענים שזה נורא עצוב לחיות ככה בצורה כ"כ מתוכננת מראש ואני אומרת שהשיטה שלי עובדת בשבילי וזה מה שחשוב. אני חושבת שבשלב ראשון צריך לסגור את המינוס. כשיש לך מינוס זה לא הזמן לחסוך. הריבית שמתקבלת על הפיקדון נמוכה יותר מהריבית שנגבית על המינוס. לפעמים אפילו כדאי לקחת הלוואת גישור על מנת לכסות את המינוס ושווה לדעתי לשוחח עם הבנקאי לגבי מה אחוז הריבית על המינוס אל מול אחוז הריבית על הלוואה. מקווה שנתתי לך כמה רעיונות ושיהיה רק בהצלחה.

לקשמי

New member
תודה על הרעיונות

בינתיים התחלתי אתמול לנהל יומן הוצאות והכנסות שקיבלתי קישור להורדה שלו מהאינטרנט. (לצערי אני לא זוכרת את הכתובת של האתר) ובו אני רושמת כל פעולה של הוצאה או הכנסה, כל שקל שנכנס או יוצא לי אני רושמת ומכיוון שזה מתבצע באקסל, זה כבר מחשב לי אוטומטית באיזה מצב אני וזה מה שטוב בזה. כשאמרתי לחסוך, לא התכוונתי לפתיחת תוכנית חיסכון. התכוונתי לחסוך כפשוטו, פשוט לא להוציא כסף סתם אלא רק על דברים שהם ממש ממש הכרחיים. למשל אם בעבר הייתי שורפת תוך יומיים את כל דמי הכיס שאבא שלי היה נותן לי, ההחלטה שלי עכשיו היא שכל פעם להוציא רק רבע מהסכום שהוא נותן לי. לכסות את המינוס זאת בדיוק המטרה שלי עכשיו והדרך היחידה לעשות את זה היא לא להוציא בכלל כסף מהחשבון וכמובן לעבוד יותר. קצת מטרידה אותי המחשבה שיש תשלומים שעדיין לא ירדו לי וגם חשבון החשמל עוד לא הגיע אבל מצד שני מחר נכנסת לי משכורת (גם אם לא גבוהה) כך שסביר להניח שאוכל לצאת מזה גם אם זה יהיה די קשה בהתחלה.

thankful

New member
יפה יפה ...

אני רק ממתין לרגע שתיכנס משכורת - חבל שאני לא יכול להריץ את הזמן קדימה לעתיד לרגע הזה

כרגע המצב הכלכלי שלי לא משהו...

בין עבודות, מתכננת תוך שנה- לעבור לגור עם שותפים ולפרוש כנף מהבית. מה שאני עושה כדי לחסוך, זה לפני שקונה משהו חושבת אם זה משמעותי כרגע או יכול לחכות, מקציבה לעצמי סכום של כמה להוציא מהכספומט, כמה להוציא על מתנות וכו'.

הצעה למידע

לאור השרשור הזה היה נראה שהמידע הזה עשוי לעניין כאן אנשים. בשבועות הקרובים יערכו מספר סדנאות לניהול כספים ותכנון כלכלי. במציאות שבה יותר ויותר אנשים מגיעים למצב של גרעונות, חובות ומשיכת יתר, לימוד כלים לניהול משאבים כלכליים הוא נחוץ ביותר - אך לעתים אותו לימוד עצמו עולה ממון רב. הסדנאות יערכו בתשלום סמלי של 20 ש"ח למשתתף . הכסף עצמו מיועד לארגון אירועים נוספים במסגרת פרוייקט מעלית (הסברים נוספים על כך בהמשך ההודעה, למי שמתעניין.). הסדנאות הינן בפורמט אינטימי ומצומצם, ויועברו ע"י יעל ארבל - בעלת תואר ראשון בכלכלה ומנהל עסקים, בעברה מנהלת העמותה לסיוע לנפגעי פעולות טרור, שעוסקת כיום בתחום האימון האישי והכלכלי. יעל אף מנהלת את פורום "השנה שלי" בפורטל תפוז. תאריכים הסדנאות: יום ראשון ה- 18.9.2005 בשעה 20:00. יום חמישי ה- 22.9.2005 בשעה 20:00. לפרטים נוספים ויצירת קשר - ניתן לשלוח מסר לכרטיס זה. מה זה פרוייקט מעלית - צמיחה אישית ? המציאות היא שלרבים מאיתנו יש כשרונות ויכולות ייחודיים - שהיינו רוצים מאוד לפתח. היינו רוצים ללמוד יותר, לדעת יותר, להיות יותר . אך לא פעם, המכשול בדרך יכול להיות כלכלי. הרעיון על פיו מבוסס פרוייקט מעלית הוא רעיון ה"יד שניה" הותיק: אדם א' נותן משהו משלו תמורת תשלום נמוך או בחינם. אדם ב' קונה את אותו דבר תמורת תשלום נמוך. פער המחירים מאפשר עידוד וקיום פעולות נוספות כאלו, כך שהיקף הפעילות מפעפע הלאה - ליותר ויותר אנשים. חשוב להדגיש - כדי לאפשר את המשך הפעילות - פעילויות הפרוייקט אינן יכולות להיות בחינם. בנוסף לסדנאות, עתיד להיערך גם שוק ספרים קהילתי - במחירים נמוכים. פרטים על כך - בקרוב.

למעלה