התמודדות עם מקום חדש ואנשים חדשים

התמודדות עם מקום חדש ואנשים חדשים

בעוד 10 ימים אני מתחילה ללמוד! ואני כל כך מפחדת שאני לא אסתגל למקום החדש ואמצא את עצמי בלי חברים/ חברות! איך אני מתגברת על הפחדים האלה ומכינה את עצמי נפשית בתוך 10 ימים למקום חדש ולאנשים חדשים?? אני אחרי שנה וחצי בערך של ישיבה בבית (אני חיילת משוחררת ולא הצלחתי למצוא עבודה קבועה), ומפחדת שיהיה לי קשה מאוד להסתגל מבחינה חברתית. בצבא לא היו לי קשיי הסתגלות ומצאתי חברות אבל אני חוששת שהישיבה הממושכת בבית עשתה את שלה ונראה לי שהרבה מהביטחון שלי נעלם. אני כבר שנה כמעט בתוכנית "השנה שלי", אבל עדיין יש בי יותר מדי פחדים ואני לא רוצה שהם יכתיבו לי את החיים! איך אני עוברת את ההתחלה הזאת בצורה הכי חלקה שאפשר בעיקר מבחינה חברתית ומבחינת הסתגלות למקום חדש?

michal24

New member
עד שיעל תגיע, מנסה לעזור

אם אני זוכרת נכון יעל תהיה פה רק בתחילת השבוע כי היא בסגול. מבינה אותך, הדבר שהכי קשה לי בעולם הוא מסגרת חדשה, מקום חדש, אנשים חדשים, בקיצור - שינוי, ואני מנסה לעבוד על עצמי. גם אני אתחיל ככל הנראה מסגרת חדשה בשבוע הבא - מקום עבודה חדש, אז אני מייעצת לך מה שאני מייעצת לעצמי : 1. לנסות לבוא עם ראש פתוח, כי בעצם - מה כבר יכול להיות ? מה הכי רע שיכול לקרות ? תחשבי על זה ותראי שבעצם - כלום... 2. להחליט שאת מחייכת לאנשים, ומנסה להגיד "היי" לכמה שיותר אנשים. ככה מתחילים להכיר, אין מה לעשות, ותתפלאי - את לא היחידה שחוששת לבוא למקום חדש ושלא מכירה שם אף אחד... 3. ליזום. בלימודים אני זוכרת יש הרבה עבודות שצריך לעשות בזוגות או בקבוצות, ואני בד"כ הייתי מאלו שמחכים שיפנו אליהם ויציעו. ט-ע-ו-ת, תפני את לאחרים, תכלס כולם צריכים בן זוג לעבודה/לתרגיל, זה מהווה הזדמנות מושלמת להכיר אנשים בצורה לגיטימית ומתבקשת. וחוץ מזה מאחלת לך שיהיה רק בכיף !

Gali112

New member
כמה רעיונות

לכי לך כבר השבוע או בשבוע הבא למקום לימודיך, תעשי סיור במקום, שבי בקפיטריה עם כוס קפה וספר (כשתתחילי ללמוד לא בטוח שיהיה לך זמן לזה
), תכיני לך ציוד כמו כרטיסי צילום כלי כתיבה וכד'- "תתיידדי" עם המקום ואולי גם יצא לך לפגוש אנשים ולפתח שיחה לא מחייבת חשבי על זה שגם לחברייך ללימודים העתידיים המקום חדש והם יחפשו חברה חברויות בלימודים מתבססות על אינטרסים משותפים- כתיבת עבודות, השלמת הרצאות השאלת ספרים וכד' לכן תוכלי לבנות היכרויות וחברויות על בסיס של עזרה הדדית שיהיה בהצלחה!

shirleyrozental

New member
מה לעשות../images/Emo35.gif לעשות../images/Emo70.gif

האמת שאני בחורה מאד ביישנית. יש לי מעט מאד חברות וחבר אין כרגע. אני לומדת באונ' הפתוחה, ושם אין ממש צורך בחברים, אבל בעיקרון אני מנסה לחייך ולומר היי לאנשים מהקורס שלי, אנחנו מדברים הרבה בנט ועוזרים אחד לשני, ובגדול גם הם מחפשים חברים בדיוק כמוך וכמוני, אז אם את לא תצרי שיחה, אז מקסימום הם יצרו איתך. לא לדאוג

למעלה