התמודדות עם מתח בין בדיקת מעקב אחת לשנייה.

מיני7

New member
התמודדות עם מתח בין בדיקת מעקב אחת לשנייה.

החלמה מסרטן מלווה בחשש מחזרה של המחלה. בדיקות המעקב הכוללות בדיקות דם, CT, ממוגרפייה ועוד נועדו לשמור או להתריע על חזרת המחלה חס וחלילה.
גם תופעות הלווי - עייפות, כאבים, מוגבלות כלשהי מלוים בחיי היומיום.
איך מתמודדים עם החשש ? המתח בין בדיקה לבדיקה? שמירה על שגרה היא המלצה לכולם אבל בכל זאת הפחד והחשש נמצאים בראש ומפעם לפעם צצים ומעכירים את השגרה.
איך אצלכם?

rubber duck

New member
הלית נקודה מאד מורכבת

עם כל הוותק שלי בתחום ( 15 שנה בערך )
לפני כל ביקורת יש עליה בחרדות
עליה קלה אבל עליה
בשנים האחרונות , אני מתכנן לעצמי את יום הבדיקה כיום קל יותר
לרוב אני גם אצא לרכיבה שזה השקט הפנימי שלי

כמובן שהכל הוא מאד אישי

המלצתי היא ליצור סדר יום אחר
רגוע יותר
אולי בית קפה בבוקר
אולי ארוחת ערב נעימה ערב קודם לכן
משהו שהוא יותר אישי ורגוע

שרון

kmiki

New member
לא פשוט, אבל מאד משתנה מאחד לשני

אני באופן אישי ממליצה על דימיון מודרך לתהליכים של התמודדות עם חרדות באופן כללי (יכולה להמליץ על שניים אם תרצי).
אני לא המחלימה, אני בת של מחלימה ואמא למחלים, אבל בהחלט מכירה את החרדות.
דימיון מודרך על כל צורותיו השונות עוזר להרפות ולשחרר חרדות ותחושות שמשתלטות עליך, בין אם זה בתרגיל קבוע שעושים יום יום, או להתקפים.
מעבר לכך, יתרון נוסף שלו, אצל מי שמאמין בו כמובן, זה שהוא יכול לעזור לגוף לשמר את עצמו ולהגן עליו מפני חזרת המחלה, כשהמוטו הוא mind over matter, כלומר, המחשבה שולטת ועוזרת לגוף לפעול למניעת חזרת המחלה.
זה אף פעם לא ייעלם לגמרי, אז הכי חשוב זה למצוא דרכי התמודדות.
יש מי שקל לה לפרוק פעם בשבוע אצל פסיכולוג, יש מי שקל לו לכתוב ולשחרר בכתיבה (גם בכתיבה, יש כתיבה חיובית של שאיפות שעוזרת לנו להכתיב את המציאות בעזרת הדימיון), יש מי שקבוצות תמיכה עוזרות לה.
בהצלחה, בכל כיוון שבו תבחרי.

עלמה 16

New member
דמיון מודרך

סליחה שאני נדחפת אבל אני מאוד מתעניינת בדמיון מודרך כדרך להתמודדות עם המחלה ופחד מחזרתה.
הניסיון שיש לי בתחום הוא כמה טיפולים מזדמנים בזמן אישפוז יום וקצת לבד בבית או בים, עם אוזניות, וזה תמיד אותו קטע פחות או יותר, משהו שמצאתי ביוטיוב...
האם מומלץ לעשות בקבוצה או דווקא לבד בבית עם אוזניות?

kmiki

New member
דימיון מודרך הוא משהו מאד אישי

לא מכירה דימיון מודרך בקבוצה.
את מקבלת הדרכה ומבצעת בזמנך אחופשי.
לא צריכה אוזניות, זה משהו אישי שלך, שאת מנהלת עם עצמך.
אולי יש קלטות או דיסקים, אבל זה מפספס את כל המטרה שאת זו שמחליטה על מה את עובדת ואיך את עובדת על זה.
איפה את מטופלת? יש מרכזים שבהם יש מומחים בתחום, למשל בתה"ש.
אני יכולה להפנות אותך למישהו שאני מכירה והדריך אותי, אם אתרצי, בפרטי.

עלמה 16

New member
וואלה

האמת שתמיד חשבתי שהקונספט של דמיון מודרך זה שמישהו "חיצוני" מדריך אותך. מעניין.
אני מטופלת באיכילוב. הדמיון מודרך היה בתצורת אישה מחברת תרופות שמסבסדת טיפולים כאלו באשפוז יום.
והאמת שאני גם מטופלת שם במרכז של הרפואה המשלימה, אבל בתחום טיפולי המגע.
אולי אברר שם גם על דמיון מודרך.
תודה

guytavori

New member
מכיר מקרוב

היי,

משהו שכתבתי לפני שלוש שנים הנוגע בדיוק בנושא הזה:

חצי שנה עברה מאז העדכון האחרון שלי, ואני נמצא בארץ כבר כמעט חצי שנה. אני גר בתל אביב עם שני, ומבחינה רפואית הולך מצוין, אם כי בלוטת התריס קצת מזייפת (אז נעזרים באלטרוקסין), B12 נמוך, והמוגלובין יורד (מה שגורם לעייפות פיזית).

ביום חמישי האחרון, בביקורי אצל הרופאה, היא ביקשה לבדוק את סיפור ההמוגלובין הנמוך. זו רופאה פולנייה, לכן עלינו להתחיל בפט סי.טי שיתקיים מחר, כדי לוודא שאני נקי מסרטן. לאחר שהאפשרות הזו תישלל, אעבור ביופסיה במוח עצם לבדוק אם הכול בסדר שם. אחרי שהאפשרות הזו תישלל, כנראה אתחיל לקחת סטרואידים, בנוסף לתשעת הכדורים האחרים שאני לוקח. בדקות הראשונות שאחרי הפגישה איתה התעוררו בי מיד הפחדים: אולי הסרטן חזר? ומה אם כן? מהר מאוד ראיתי אותם, את הפחדים. ראיתי אותי מפחד, ומיד הבנתי לאיזה כיוון גיא המפחד עומד לקחת אותי. ידעתי שזה לא מה שאני רוצה. הנחתי למחשבות האלה ואז שאלתי: 'אז מה כן?' התחלתי להתרכז בבית החזה שלי ובהבאת חום ועוצמה אליו. ומאותו הרגע לא התעסקתי בפחדים האלה שוב.

בשבועות האחרונים אני חוקר את תחום הטיפול והתמיכה במחלימי סרטן למיניהם. נתקלתי במושג שאני מתקשה מאוד להבין: "מחלה מסכנת חיים". איך ייתכן שמחלה תסכן את החיים, כשהחיים כשלעצמם הם סכנה? הרי מותנו נגזר ברגע לידתנו, בדיוק כמו פרח שנקטף או עוגה שיצאה מהתנור. זה בסדר. זה היופי בשינוי ובהתחדשות.
בשיחות שאני מקיים לפעמים עם אנשים הם מביעים כלפיי הערכה באשר ליכולת שלי לחיות וליהנות מהחיים גם בצל המוות. אז אני שואל אותם: "במה אתם שונים ממני?" כשהם מחפשים אחר התשובה אני אומר: "אהה, פשוט עדיין לא חשבתם על זה...".
את התוצאות של הבדיקה אקבל מחר. האם יהיה לי סרטן? לא יהיה לי סרטן? זה לא משנה. כשבתקופת ההשתלה העצמית אבא נהג לומר לי תוך כדי הכימותרפיה, "עוד מעט זה ייגמר", שאלתי אותו מיד: "ומה רע בעכשיו?" האומץ הוא לחיות עם, בגלל, למרות, ובלי שום קשר לכל דבר שקורה.

ואני רוצה לסיים בדבריו של ג'לאל א-דין רומי:
בוא, הייה אשר תהיה.
נווד, עובד אלוהים, אוהב החיים.
אין זו שירת ייאוש.
אין זה משנה אם הפרת נדרך בפעם האלף,
עדיין, ושוב, בוא!"
אוהב, גיא.

למעלה