התמודדות עם פוליטיקה בחברה

נח מ

New member
התמודדות עם פוליטיקה בחברה

שלום לכולם . אשמח לשמוע מכם דרכים שלכם להתמודדות עם פוליטיקה פנימית בחברה שלכם . אני מוצא שאותי זה די תוקע , משתק , מחזק תחושות עזיבה , מונע צמיחה . האם יש למי מכם דרך ממענינת אשמח לשמוע . תודה ויום נפלא .

הגנה עצמית

שלום נח אתה משתמש במושג "פוליטיקה" וזה נראה מובן מאליו במה מדובר אבל אני חושש שכדאי לתת הבהרות למה הכוונה. בנוסף לכך תנסה להיות יותר קונקרטי מבחינת סיטואציה, אופי התקשורת שעשתה לך קשה וכו' זה נשמע שאתה רוצה טקטיקות להתמודדות עם ציניות, קומבינות,והתעלמויות ? וואלה ? אולי אני לא שומע. ברומא תתנהג כמו רומאי - מכיר ? אבל אם ברומא כולם משתינים ברחוב ? תעוף משם. שמור על עצמך, אמיר

נח מ

New member
התמודדות

היי אמיר ושלום לכולם , קודם כל תודה על ההתיחסות שלך . הסבר שלי לפוליטיקה אצלי בארגון אעשה דרך דוגמא - התחלתי לפני חודש פרויקט חדש שבו נאמר לי שאני אומר לנהל שני תהליכים , ללמוד אותם ולהציג מול הלקוח . בדרך לא דרך נודע לי שיש בחור נוסף שמעורב ( זאת כבר דוגמא לפוליטיקה אבל יש עוד ) . תוך כדי עבודה הבנתי שהוא גם יקח חלק בהובלה דבר שלא היה ברור לי בהתחלה . פתאום ממצב שבו אני מוביליש מאבק על הובלה . מה שניסו לעשות זה לחלק את שתי המשימות אחת לו ואחת לי . ובעודי מתרגל לכך הבחור לקח משהו שעשיתי בחלק בהוקצא לי , שינה בו משהו והעביר הלאה מבלי לידע אותי . כאשר באתי למנהלים שלי לא קיבלתי גיבוי - בגדול נאמר לי לחיות עם המצב המסובך הזה . כלומר במקום להקדיש את זמני לעבודה אני מקדיש את רוב זמני להתעסקויות שהן סביב - מי עושה מה ולמה , מי קובע , איך העבודה תיראה במקום לעשות ולהנות מהעבודה . אלו היו 60 שניות על פוליטיקה . מה שהבנתי מאז אתמול שלא עם פוליטיקה אני צריך להתמודד אלא עם עצמי . לפני מספר חודשים הייתי בדרך החוצה מהחברה מבלי לדעת לאן אני הולך . נוצרה סיטואציה שקיבלתי תפקיד חדש שנראה מבטיח ןמענין ושונה יחסית לחברה בה אני נמצא , ואז קרה מה שסיפרתי למעלה ( זו היתה רק דוגמא קטנה ). ההתמודות שלי היא עם ההכרה שהתפקיד הוא לא מה שחשבתי ושאכן אני צריך לעבור הלאה למקום אחר בחיים ולא עם הפוליטיקה . הבנתי שהארגון הזה פשוט לא מתאים לי . הבנתי גם שאני צריך למצא דרך כמה שיותר עצמאית . אני עכשיו מתחיל לחשוב מה הלאה ... שוב תודה לאמיר , והמשך יום נפלא לכולם

OrenJuice

New member
אני מבין לליבך

אבל אל תצפה שבמקום אחר יהיה יותר טוב. או יותר נכון, תצפה, אבל לא בטוח שכך יהיה. לברוח זו לא תמיד התשובה הנכונה אבל רצוי לשקול אותה מדי פעם. אולי, אם אתה עדיין חושב להישאר שם, תחשוב איך או מה הביא את ההוא למעמד שהוא הגיע. כלומר מה הוא עשה בדיוק. נראה לי שברגע שתשים את האצבע על התשובה הנכונה תבין לבד מה עושים עכשיו.

sheda0ktana

New member
יחד, לא נגד

אל תתמודד על ההובלה - קח אותה. גש למרבחור, אמור לו - 'שמע יקירי, חבל שנעבוד פעמיים. בוא נחלק ביננו את המשימות ככה שאתה תעשה מה שאתה הכי טוב בו, ואני אעשה מה שאני הכי טוב בו, ויחד נעזור אחד לשני ונסיים את הפרוייקט מהר יותר'. תמיד קיים הסיכוי שהוא לא יסכים, אבל אני מאמינה שצריך לתת לחיים הזדמנות להפתיע אותנו בחזרה.

למעלה