התמודדות עם פחד

התמודדות עם פחד ../images/Emo122.gif

קשר חדש טומן באמתחתו שלל פחדים ותהיות, בגלל ששום דבר לא ברור, פוחדים לעשות משהו מוטעה, לומר משהו לא נכון בזמן ובמקום הלא נכונים, מפחדים להתקדם יותר מדי וכו'. אני כרגע בתחילתו של קשר, אפשר לומר שדי הפכנו לזוג, לא ברור מבחינת ההגדרה אבל זה לא משנה, העיקר שעושים אחד לשני הרגשה טובה. ובכל זאת- כל פעם כשאני לא איתו, אני מרגישה פחדים, אני מרגישה שהוא אולי לא מעוניין, שהוא רוצה לחתוך... זה נובע לדעתי מהעובדה שקשרים אחרונים ממש לא הצליחו מעבר לכמה דייטים. אני יודעת שצריך לחיות את ההווה ופשוט לזרום אותו אבל הפחדים האלה מכניסים אותי לסרטים כל פעם מחדש, אני מוצאת את עצמי חוששת שאולי הוא לא מעוניין <למרות הניצוצות שיש ביננו כשנפגשים>, תוהה אם באמת הוא רוצה את הקשר או שאני סתם בשבילו בנתיים עד שימצא משהו יותר טוב וכו'. מה עושים עם הפחדים הללו
הם חופשי יכולים להרוס את הקשר ככה

Shuri2

New member
זה רק טבעי לפחד אבל..

אני מכירה את ההרגשה שכשמשהו טוב קורה אז מיד יש פחד לאבד אותו במיוחד כשיש אהבה חדשה שכולנו יודעים כמה קשה למצוא אותה סוף סוף! אבל... את וודאי מכירה את הביטוי "כאשר יגורתי בא לי", ובכן זה פשוט כך. כאשר אנחנו מפחדים שמשהו יקרה, קשה לנו להתנהג בטבעיות וזה יוצר אנרגיה לא נעימה במקרה של יחסים זוגיים. בסופו של דבר מה שאת חוששת ממנו עלול לקרות. מה שאני יכולה להציע לך זה לא לשכוח את עצמך. כשאת לא איתו, תמלאי את הזמן שלך בדברים שאת אוהבת לעשות, תהיי עם חברות וחברים שלך, תהני מעצמך. וכשאת איתו פשוט תהיי איתו ותעריכי את הרגעים היפים שיש לכם יחד. מי יודע בעצם מה יהיה מחר? לא את ולא הוא. אני מאמינה שעם הזמן שיחלוף ועם התחזקות הקשר וההכרות בינכם תוכלי לדעת באמת מה הוא מרגיש. אני מאחלת לך אהבה!

../images/Emo51.gif על התגובה ../images/Emo24.gif

זה בדיוק הפחד שלי- שזה יהיה נבואה שמגשימה את עצמה. אני לאט לאט עובדת על עצמי בקטע הזה- לא להלחץ ולא ללחוץ על הצד השני. לצערי זה משפיע עליי בקטע הפיזי- הנה אתמול כל היום לא דיברנו והייתה לי ממש הרגשה זוועתית שחילחלה בי וגרמה לכאב ראש ורק כשהוא התקשר הכאב ראש נרגע. אני בהחלט ממלאת את זמני בלי קשר אליו- נפגשת עם חברות, יוצאת איתן ומבלה וממשיכה בחיי. באמת אי אפשר לדעת מה יביא עימו היום- אבל לא רוצה להיות בלחץ כזה כל הזמן...

זו שאלה שטרם מצאתי עליה מענה.

ולדעתי, אם אמצא את המענה הזה, חיי יקבלו תפנית של 180 מעלות. הלוואי.

קרני 9

New member
מה שברון לב יכול לעשות?

יכול לעשות הרבה , אך כפי שאתם יודעים הכל לטובה

ניאו30

New member
טוב,אז גם אני מזדהה...../images/Emo14.gif

לזרום היא באמת התשובה אבל למעשה היא לא ממש תשובה כי היא נכונה רק לאלו שזורמים(איך?איך הם עושים את זה?
)ולא נכונה לאילו שלא יכולים לזרום.קשה מאוד להתמודד עם פחדים כאלו כי הם טבועים בנו כבר הרבה זמן וכאילו "חלק" מאיתנו,אבל מה שעזר לי קצת לשנות את הפחדים האלו זה "דיבור" עם עצמי במובן של "מה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות אם הקשר יגמר?-זה יהיה קשה אבל אני אמשיך הלאה ואנסה שוב" או "יש דברים שלא תלויים בי וכל עוד אני עושה את מיטב יכולתי בקשר אני לא צריך/כה לבוא בטענות לגביי עצמי". בכל מקרה,הכי חשוב לא להסיק מסקנות מיותרות לגביי עצמך ולהמשיך לנסות ולנסות עד שתמצאי(וזה לוקח זמן
),ולהבין שאכזבות ואפילו כאבי לב זה חלק מהעניין,זה בדיוק הצד השני של התאהבות,וכמו שיש עצב ושמחה, שנאה ואהבה,אושר וייאוש ועוד הפכים ברגשות האדם המורכבים.אולי גם אפשר לראות את התהליך-רגש יול להיות דבר יחסי,כלומר לא היינו יודעים מה זה אושר בלי שהיינו חווים קודם את הייאוש,וכדומה.ככה,אולי הפחדים באים לנו כדי שנדע מתי "זה באמת זה",מתי שהפחדים נעלמים והזרימה טבעית.ודרך אגב, בהחלט ייתכן שבקשר אחד יהיו כמה רגשות בזמנים שונים של הקשר-בהתחלה מפחדים,מהססים וכו' ועם הזמן וההכרות אלו נעלמים(או לא
) ומפנים את מקומם לדברים אחרים טובים יותר.

ניאו ../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif

בקשר ללזרום- אני גם כזאת- לא מסוגלת לזרום ולהנות מהרגע, משהו תמיד מציק לי, תמיד חוקרת את המערכת יחסים, כל הפחדים, התהיות, הלבטים וכו' שנובעים מהמערכות יחסים שהיו לי בעבר. אני מניחה שעם הזמן החששות ייעלמו

למעלה