התמודדות עם קנאה

naama76

New member
התמודדות עם קנאה

שלום. אני אמא לשני ילדים מקסימים. ילדה בת 3 וחצי ופעוט בן שנה וארבע. עד לפני שבוע הסוגיות שלנו היו נורמליות והגיוניות לגיל ולשלבי ההתפתחות של ילדי, אך לאחרונה בתי לא מוכנה שאנחנו, ההורים, ניתן הפתעות או כל דבר לצורך ההסבר, גם לבננו השני. למשל אתמול כשהגעתי לאסוף אותם מהגן, נתתי לבני הקטן כריך וגם לה, היא לא מוכנה שאני אתן משהו גם לאחיה, אלא רק לה. היא מתעצבנת ובוכה בכי תמרורים ואומרת שניקח לו את הכריך... זה יכול להיות על כל דבר שניתן לה ולאחיה הקטן. בקיצור, היא רוצה בלעדיות על כל דבר ושהוא, לא יקבל גם. חשוב לי לציין שבני היה איתי בבית עד לפני שבוע וחצי והתחיל ללכת איתה לגן.. לכן אולי היא מרגישה שעכשיו ההגעה לגן והשהייה שם כבר לא בלעדית רק לה ושיש לה שותף שהיא לא ממש רוצה אותו שם... הדרך שבה אני מטפלת בנושא הזה היא שאני מסבירה לה, למרות הבכי, שאין אפשרות שרק היא תהנה מדברים אלא שגם לאח הקטן מגיע שזה לא יפה, שאני מבינה שהיא כועסת ושאני אוהבת אותה ושאני מחכה שהיא תירגע ותבוא לסלון, לבסוף היא נרגעת, עד הפעם הבאה. אני מבקשת עצה או עצות אך אני יכולה לעזור לה לעבור את זה בלי שהיא תיפגע. תודה רבה ממתינה לתשובה.

למעלה