התמודדות עם שחיקה

behappy

New member
התמודדות עם שחיקה ../images/Emo178.gif

שלום לכם, שמי שיר, כמעט שנה במקצוע. מאוד אוהבת ספורט, מאוד אוהבת להדריך, מאוד אוהבת אינטראקציה עם (רוב) האנשים. עברתי מסלול של- עזיבת מקצוע קודם, למידת הבסיס- קורס מדריכי חד"כ, משם נמשכתי גם לעולם חוגי הסטודיו ובהתאם- לקחתי גם קורס מדריכי אירובי, ועוד כמה השתלמויות, העשרות והכשרות מקצועיות מטעם מקומות עבודה שאני לומדת בהם. הכל, במשך פחות משנה. בין היתר התחלתי לאמן באופן פרטי כמה וכמה מתאמנים. בהתחלה זה השתלב טוב וזרם עם אורח החיים שלי שעוד לא היה כל כך אינטנסיבי, לאחרונה אני מוצאת את עצמי: שחוקה שונאת את זה שהלכו לי כל הבקרים בהם כל כך אהבתי לרוץ ולהתאמן בעצמי, למען השם עייפה מאוד בעלת יד שמאל מאוד שזופה יחסית לימין, מרוב נהיגה
.. וברצינות, עודף הנהיגה וההתרוצצויות הללו פשוט.. מתיש אותי. ומדובר במרחקים לא פשוטים. אני נעה ונדה ברחבי הצפון.. לא רוצה לאמן יותר אף אחד למשך חודש שלם. לאחרונה התחלתי לחשוב על שילוב של המקצוע הזה עם מקצועות קצת יותר "מיוצבים" מבחינת תנאי העבודה, התנהלות העבודה וכיו"ב. כלומר, עבודה שתכלול ישיבה על כיסא מול מחשב- הדבר שהכי שנאתי בזמנו, שהכי רציתי לעזוב כבר כשהייתי שם במשרה מלאה, עבודה בשעות "הגיוניות" לי מבחינה מנטאלית וגופנית, כי בחיי שחמש בבוקר זה זמן שאני מעדיפה מדי פעם לישון בו, שיקולים כאלה. המקצוע הזה מפרנס טוב, אבל איך אמר לי השבוע אחד הבכירים בתחום- טוחן אותך עד דק. וזה פשוט גורם לי לחשוב על איך משלבים והאם כדאי מקצועית ובכלל לשלב את זה עם עבודה אחרת. נראה לי שיש לי כבר תשובות, ואני פשוט "שופכת" פה בכתיבה. והייתי שמחה לשמוע מכם, מה דעתכם.. שיר

oridoron77

New member
מסכים איתך בצורה מסויימת

להיות מאמן אישי זהו דבר שוחק, והרבה לא מבינים זאת. העניין הוא שהדינאמיות בעבודה, וההנאה והסיפוק בלקיחת אתגרים (מתאמנים) אמור לתת את התשורה, וגם כמובן הכסף. נסי לחשוב אם את רוצה להוריד את המעורבות בתחום לגמרי. אפשר לעבוד בצורה מצומצמת עם לקוחות קבועים, ולשלב עבודה או לימודים. כמובן שאפשר לאמן בשעות שנוחות לך (5 בבוקר זו באמת שעה די מוקדמת, אני אישית לא משבץ מתאמנים ללפני 7:00). כמו שאמרת, התשובות כבר אצלך, ואת צריכה רק להחליט. אורי

behappy

New member
הרבה תודה אורי

נראה לי שאנסה מהעתיד הקרוב לא לאמן בשעות מוקדמות כל כך. איך אתה מתמודד עם הביקוש הרב שיש לשעות הללו בקרב מתאמנים שהם גם אנשים עובדים שמתחילים את היום מוקדם ומסיימים אותו מאוחר?

oridoron77

New member
ביקוש תמיד יהיה

השאלה היא האם את רואה את עצמך כאחראית לענות לבד על הביקוש הזה. אני מעדיף לפעול איך שנוח לי, ולמרות שלאמן עוד מישהו 3 פעמים בשבוע * חודש = לא מעט כסף, אין לזה סוף. אורי

דעתי

איזון, איזון, ואיזון. אני לא נוסע מעל 15 דקות לכל כיוון. אני לא מאמן אחרי 2030 אני מתחיל ב 0600 מפני שאני אוהב לקום מוקדם, אני קם הרבה לפני 0600 מבחירה. אני לא מאמן מעל 5 לקוחות פרטיים ביום. להוציא מספר מאוד קטן של חריגים אני לא מאמן בשישי ושבת. מצאתי את האיזון שלי.

למעלה