התמודדות עם שינוי בדמיון מודרך

ש י ה

New member
התמודדות עם שינוי בדמיון מודרך

אני גרה כרגע בדירה שכורה עם שותפים ובעוד כמה ימים עומדת לעבור לגור לבד ובעיר אחרת. השינוי, בעת ובעונה אחת משמח אותי מאוד אבל גם מלחיץ מאוד ומפחיד. שאלתי היא: כיצד אפשר להעזר בדמיון מודרך כדי להתמודד עם השינוי והפחדים שנובעים ממנו?

איך להתמודד עם שינוי

היי שיה, הייתי מציעה לך תרגיל נהדר שנקרא האישה שבמראה. תנסי, אני חושבת שזה יהיה מעניין עבורך. את מוכנה? שימי לך מוסיקה רגועה ושקטה ושכבי לך בנוחות במיטה שלך. תנשמי כמה נשימות עמוקות ותרגישי את האוויר כשהוא נכנס וכשהוא יוצא. תאפשרי לעצמך להירגע בהדרגה ולהתחיל לדמיין את עצמך עומדת על פסגה של גבעה ולאט לאט מתחילה לרדת ממנה כלפי מטה, עד שאת מגיעה לעמק שכולו שלווה. שם בתחתית העמק ניצבת לה מראה גדולה. תוכלי לעמוד מולה ולראות את השתקפות דמותך בה... הדמות שמולך התמודה כבר עם השינוי שאת עדיין ניצבת לפניו. תוכלי להתמקד בה ולראות מה היא מרגישה עם השינוי, ואיך היא התמודדה איתו. תוכלו לצאת מהמראה וללכת לאיזשהו מקו ם שקט ושם לשבת ולשוחח. תשאלי אותה מה היא יכולה לתרום לך מניסיונה כדי לעזור לך להתמודד עם המעבר ולעשות אותו קל ומוצלח. תדברי איתה. כאשר תסיימו את השיחה תחזרי חזרהלגבעה ותעלי עליה עד שתגיעי לפסגתה. זה יהיה הסימן בשבילך לחזור לחדר שבו את נמצאת. כאשר תפקחי את העיניים, נסי לעבד קצת את החוויה על מה שגילית... ואם תרצי ספרי לי
בהצלחה! הגר

ש י ה

New member
אז ככה זה היה:

שכבתי במיטה (בלי מוזיקה, כי לא יכולתי למצוא משהו מתאים), הרגעתי את עצמי עם שלוש נשימות עמוקות (זה תמיד עוזר לי להכנס לרגיעה) ואז ישבתי שם, על פסגת ההר. נהניתי בהתחלה מהאוויר הצח, מהריחות ומהנוף המדהים. והתחלתי לרדת לאט. ממש הרגשתי את הירידה בשביל המתפתל, ראיתי את העשבים ובעלי החיים שבצידי הדרך. וחייכתי כי באמת הרגשתי נפלא. כשפגשתי את אותה בחורה שהיא בעצם אני, במראה, זה היה מרגש. לא דיברנו הרבה, רק הושטנו יד אחת לשניה והתחלנו ללכת ביחד. כשהתיישבנו בסוף באיזה בית קפה פינתי ורצינו להתחיל לדבר, אז הערתי את עצמי מהתרגיל. לא יודעת למה, אבל זה היה מפחיד פתאום, נבהלתי וברחתי משם. חבל...

האם תהיי מוכנה לנסות שוב?

יפה שניסית, אני מעריכה אותך על כך
אם את לא חוששת, הייתי מציעה לך לנסות שוב... מעניין מה מנע ממך להגיע לשם. בהצלחה וספרי אם תרצי. הגר

בכלל לא חבל

דווקה זה נפלא!! תעשי את זה שוב, תבחני את הפחד, תני לו צורה, צבע, שם.. תצרי ממנו דמות כלשהי ושימי אותה מאחורי סוגר ובריח, ואז תנהלי עימו שיחה, תבדקי מה הוא מנסה להשיג? על מה הוא מנסה לגונן? תעשי עימו הסכם, הסכם שהוא מאפשר לך להמשיך בדרכך, בעוד את מסכימה להגן על מה שהוא מנסה להגן.. בהצלחה מיק.

ש י ה

New member
תודה על התגובות ../images/Emo13.gif

השינוי כבר החל עם כל הכרוך בכך ודווקא בגלל זה עכשיו זה כבר פחות מפחיד. אבל כיוון שזה היה באמת נפלא, עד הרגע שהתחלתי לפחד, אנסה זאת שוב.

למעלה