התמודדות עם שקרים

lida ma

New member
התמודדות עם שקרים

היי, ברכות על הפורום הכל כך חשוב הזה, אני מוצאת כאן יופי של עצות ,שאלות ותשובות. ולשאלה שלי, איך מתמודדים ומגיבים עם השקרים של הילדים? זה קורה בכל גיל... תודה ...

olbel

New member
ילד משקר

שלום רב! אני גם רוצה לברך את כולנו על הפורום החדש. אני אמא ל-4 ילדים: שתי בנות בנות 13 ו-11 ושני בנים תאומים בני 6.5. בנושא שקרים: לדעתי ילד משקר כשהוא עושה מעשה "לא טוב" ומפחד מכעס של ההורים\חברים\וכו'. ילדים יותר גדולים משקרים גם כשרוצים לעשות משהו שהורים לא מרשים. אני מתייחסת לזה כך: קודם כל מסבירה שכל שקר מתישהו הופך להיות גלוי ואני תמיד אדע. אחר כך אומרת שאני יותר אכעס על השקר ממעשה, לכן לא משתלם לשקר. חוץ מזה, אני מנסה להיות הוגנת - לא לכעס סתם ולהקשיב לכל הסיפור לפני החלטה. בינתיים זה עוזר

rin859

New member
זה בהחלט קורה בכל גיל :(

לדעתי, זה מתחיל בדוגמא אישית שלנו ההורים. זאת אומרת לתת לילד את התחושה שגם אם הוא משקר לנו, זה לא סוף העולם, זאת אומרת לא נעניש אותו בצורה חמורה - אלא חשובה לנו האמת. אך זה די תלוי בסיבה לשקר, למשל בתי מספר פעמים שקרה לי בנוגע לשעורי בית ובחינות, עד שתפסתי שיחה עם המחנכת והתברר לי שעליי לעקוב אחר הכנת שעורי הבית והכנה לבחינות... בהחלט נושא בעייתי בפרט לאור העובדה שבית הספר שם דגש על כמה שיותר שעורי בית וכמה שיותר בחינות שזה די מתיש אותי :(

limorsf

New member
שקרים - תגובת חולשה בכל גיל

היי בהמשך לכל מה שנכתב, כדאי לזכור שלמעשה שקר מגיע מתוך חולשה של התמודדות, בכל גיל. הרי אם אפשר היה להתמודד עם האמת - היינו עושים זאת. גם אם זה מבחן שאנו מתבישים בציון שלו, אם אם זה שיעורי בית שהילדים מנסים להתחמק מהם, או מעשה שגורם בושה ובגלל זה מסתירים... "האמת" קשה יותר אך תפקיד ההורים הוא להוביל אליה ובעיקר, להבין (לפני ובמקביל לכעס!!!) שהיא מגיעה מתוך חולשה. לכן ניתן לשאול בבירור עם הילד: מה ב א מ ת היה שם? מה ב א מ ת קרה? ובהמשך, אחרי שתקבלו את הנתונים תמיד כדאי לשאול, במיוחד את הגדולים יותר: יש עוד דברים שקשה היה לך להגיד? ואם היו, היית אומר לי? שאלות שמעבירות את המסר שהאמת חשובה לכם מאד - על מנת לחנך אותם ולעזור להם. כל פעם שיש לנו מסר חשוב, כדאי להעבירו באמצעות מספר שאלות ולא שאלה אחת וגמרנו. מה לעשות, בכל מקרה אנו שייכים מבחינתם ל"חבורת המחפרון..." דוגמא אישית של ההורים משמעותית ביותר, וגם לרוב, כדאי להסכים מראש לא להעניש רק שיאמרו אמת, בדרך כלל זה מוכיח את עצמו כמביא יותר תועלת! לימור סופר-פטמן פסיכולוגית חינוכית ופסיכותרפיסטית

תלתלית3

New member
השאלה מה מסתתר מאחורי השקר ?

מה השקר בא לשרת ? איך ניתן להגיע לאותה תוצאה שהוא רוצה ללא שקר ? מה הרווח המשני שנותן השקר ? יש מעשה שקר ואח"כ תוצאה רצויה. מה הטריגר לשקר ? היכן הוא מוצא עצמו משקר ? לנסות למצוא את הדפוס של התנהלות השקר.

gshadmon

New member
איך אפשר להשתמש בשקר בצורה חיובית

לשקר יש שורש. אנחנו משקרים כי אנחנו רוצים לצייר לעצמנו תמונה יותר טובה ,יותר שלמה ונוחה יותר למציאות שלנו. ידוע שיש כוח לדמיון לשנות מציאות ולכן לא לשלול את התכונה הזו לשקר. חשוב להסביר לילד שיש לו נטיה לשקר איך להשתמש בתכונה בצורה חיובית.להשתמש בתכונה במידה ובלי לפגוע באחר אלא שיהיה רק לטובתי ולטובת האחר. ולא לשכוח כמובן את הדוגמא האישית שלנו ההורים. חשוב להבין שהילד חי בעולם משלו. בהתחלה הוא לא קולט את העולם החיצוני ולאט לאט בתהליך ההתפתחות שלו הוא קולט שיש גם עולם חיצוני ומתחיל להבין שישנם גם אנשים אחרים. ברוב המקרים הוא מספר על מה שקורה אצלו בעולמו הפנימי ומזוית הראיה של משהו אחר זה נראה סותר. גם אצל המבוגרים הרבה פעמים נראה שהאחר לא צודק ואני הוא הצודק. תפיסת המציאות של כל אחד מאיתנו שונה וכל עוד אנחנו לא יוצאים מהאגואיזם שלנו ולא מרגישים אחד את השני ונמצאים בחיבור בין כולם אנחנו חיים בעולם השקר (אני צודק ואתה לא צודק). כאשר אנחנו חשים את האחר ומחוברים לשני תפיסת המציאות היא אחת והאמת שלי והאחר תהיה זהה. זו הזדמנות לנו כהורים להסתכל על הילד כמראה בשבילנו ולהסביר לו על חוקיות החיים ואיך אפשר להגיע לעולם של אמת.

gshadmon

New member
איך להשתמש בשקר בצורה חיובית?

לשקר יש שורש. אנחנו משקרים כי אנחנו רוצים לצייר לעצמנו תמונה יותר טובה ,יותר שלמה ונוחה יותר למציאות שלנו. ידוע שיש כוח לדמיון לשנות מציאות ולכן לא לשלול את התכונה הזו לשקר. חשוב להסביר לילד שיש לו נטיה לשקר איך להשתמש בתכונה בצורה חיובית.להשתמש בתכונה במידה ובלי לפגוע באחר אלא שיהיה רק לטובתי ולטובת האחר. ולא לשכוח כמובן את הדוגמא האישית שלנו ההורים. חשוב להבין שהילד חי בעולם משלו. בהתחלה הוא לא קולט את העולם החיצוני ולאט לאט בתהליך ההתפתחות שלו הוא קולט שיש גם עולם חיצוני ומתחיל להבין שישנם גם אנשים אחרים. ברוב המקרים הוא מספר על מה שקורה אצלו בעולמו הפנימי ומזוית הראיה של משהו אחר זה נראה סותר. גם אצל המבוגרים הרבה פעמים נראה שהאחר לא צודק ואני הוא הצודק. תפיסת המציאות של כל אחד מאיתנו שונה וכל עוד אנחנו לא יוצאים מהאגואיזם שלנו ולא מרגישים אחד את השני ונמצאים בחיבור בין כולם אנחנו חיים בעולם השקר (אני צודק ואתה לא צודק). כאשר אנחנו חשים את האחר ומחוברים לשני תפיסת המציאות היא אחת והאמת שלי והאחר תהיה זהה. זו הזדמנות לנו כהורים להסתכל על הילד כמראה בשבילנו ולהסביר לו על חוקיות החיים ואיך אפשר להגיע לעולם של אמת.

למעלה