התמודדות עם תחושת האבל והריקנות

עצובה361

New member
התמודדות עם תחושת האבל והריקנות

בנות יקרות אני פונה לפורום המבורך הזה שאף אחת לא רוצה להיות חלק ממנו מבחירה....
אני אתחיל דווקא בטוב - אני בת 37 אמא ל2 בנים בריאים ומקסימים ונשואה לאהבת חיי. באמת שיש לי הכול ואני מודה על כך יום יום:)
ועם זאת-אני בתהליך של הפסקת הריון בשבוע 23 לאחר תוצאה לא תקינה בצ'יפ הגנטי. המתת העובר בוצעה אתמול והגרידה מתוכננת לחמישי.
התמודדות עם החוויה שחוויתי אתמול יחד עם התחושה הנוראה של עובר מת בבטני היא קשה מנשוא ולא נותנת מנוח.
לפני פחות משנה עברתי הפסקת הריון בשבוע 19 עקב תסמונת דאון. ההלם ותחושת האבל מאז עדיין קיימת בי והנה שוב.... קיוויתי שההריון הזה יעזור לי להחלים ולצערי קורה הגרוע מכל.
עברתי עוד 2 הפלות לפני ואחרי הילדים בשלבים מוקדמים יותר ומסיבות אחרות ולא קשורות...
אני מבולבלת וכואבת מאוד.
בהולד כבר כמה שנים בקריירה שלי בגלל הרצון להתמקד בהריונות שבסופו של דבר לא צלחו. בעצב גדול ותחושה שלעולם לא אהיה שלמה עם ההחלטה הקשה להיפרד מעובר יקר שלי ותוהה מה הלאה?
עם כל האירוניה הכול קורה בפורים החג השמח והאהוב עלי וביומולדת שלי ביום שבת.
חופשת לידה ללא תינוק לפני. אני מרגישה שאני צריכה לעשות משהו אחר כדי להתגבר הפעם. פעם קודמת חזרתי לעבודה אחרי שבועיים...לא מרגישה שזה נכון הפעם.
לוותר על הריון נוסף אולי ולהתמקד בטוב שיש לי ובעצמי? נשמע נכון אבל הקושי שלי לוותר ולהיפרד מהרצון לעוד ילד/ה הוא עצום. מה שגם אני מרגישה שחייבת תיקון. מצד שני הפחד הוא תהומי.
מרגישה אבודה
סליחה על החפירה ושלא נצטרך לעולם לעמוד במצבים כאלו

כואב, נורא

אוי עצובה, אני עצובה ביחד איתך.
את עוד ממש בתוך המיקסר הנורא, שאין ריצפה ואין תקרה. אל תחשבי עכשיו מחשבות גדולות של החלטות וקריירה.... חכי לנקודת זמן אחרת ורגועה יותר.
המצב הזה של להסתובב עם עובר מת בבטן הוא קשה מנשוא ואי אפשר לתפקד בכלל. יכולה להעיד על עצמי, שהסתובבתי עם עוברית עם גזר דין מוות במשך ארבע ימים, עד שלא הייתי אחרי לא יכולתי לנשום. ממש ככה
אז ממש תני לעצמך מנוחה ממחשבות והחלטות ותתני לעצמך לכאוב ולהיפרד ולהיות ברגע הזה.

קטונתי ממילים לגבי שתי הפסקות הריון מאוחרות בשנה אחת.... מבינה את הזוועה שבצורך להחליט.

שולחת לך חיבוק וכוחות נפש לתהליך.

עצובה361

New member
תודה יקירה

המחשבות קדימה איפשהוא קצת עוזרות לי בהתמודדות כרגע. את צודקת שאני צריכה קודם כל לעבור את הכוח ולהתמודד פיזית. בנפש אטפל אחרי זה

שירהד1

Member
מנהל
משתתפת בצערך על אובדני ההריון שהיו ועל הנוכחי

מאוד מורכב וקשה מה שאת מתארת. באמת מאוד עצוב וכואב.
תיארת מבול של רגשות, תחושות ומחשבות- על העבר, על ההווה ועל העתיד.
כעת הזמן להתרכז בכאן ועכשיו. אין ברירה. צריך להתרכז בתהליך הגרידה, שהוא מורכב בשבוע זה של ההריון, ורק לאחר מכן- יבוא מקומה של הנפש.

זה לא הזמן לקבלת החלטות חשובות באשר להריון הבא או באשר למינוף הקריירה. אי אפשר לקבל החלטות כאלו בזמן שהגוף עדיין נושא את העובר וכאשר טרם עברת את הפרוצדורה. וגם אי אפשר יהיה לעסוק בכך מיד לאחר הגרידה. הנפש צריכה זמן, זמן לעבד את מה שהיה.

בהמשך למה שכתבת בשרשור של "פינת העבודה", את מוזמנת ליצור איתי קשר במערכת המסרים בכל עת.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
09-7749028

למעלה