התמודדות עם תסכול

norry

New member
התמודדות עם תסכול

כיצד ניתן לסייע/ללמד ילד רגיש בן 5.5 להתמודד עם תסכול ? כיום כל מצב של אי הענות לרצונותיו הן במישור החברתי או המשפחתי גורמת לבכי ממושך , לעיתים התקפות זעם. לא ממש ניתן לנהל איתו תקשורת כשזה קורה וכשהוא נרגע זה כבר לא כ"כ מעניין אותו לדבר על כך..
תודה

התמודדות עם תסכול

הי נורי,
את צריכה קודם כל לברר לעצמך אם ההתמודדות עם התסכול היא חריגה או שאת רואה עוד ילדים שמגיבים כך - זה חשוב לקבל פרופורציה.

התמודדות עם תסכול - היא אחד ההתמודדויות הארוכות ביותר שלנו - בכל גיל וגם אנחנו - מתמודדים עם תסכול.

לכן אנחנו צריכים לתת לזה מקום חשוב בחיינו ולא לחשוב ש"נלמד" אותו להתמודד - והבעיה תחלוף.

צריך למצוא דרך לדבר איתו "בקלות" על התסכול ולא לתת לו נאום כי הוא רק בן 5-6

תנסי לקרוא חומר על הנושא בגיל הזה ואם יהיו לך עוד שאלות - אני אשמח לענות,,

דנה שלמון
תרפיסטית באומנות
מדריכת הורים להתנהגות יעילה

תסכול

היי נורי,
על פי דברייך הייתי ממליצה לגשת להדרכת הורים.
שם תוכלו לקבל ליווי ממוקד לקשיים של בנך, והבנת הסיבות להתנהגותו (כשתבינו אותו יותר לעומק תוכלו להגיב להתנהגותו יותר בקלות).

בגדול, חשוב ליצור חשיפה מבוקרת והדרגתית למצבים מתסכלים בסביבה בטוחה, וכך להרחיב את יכולת ההתמודדות שלו.
אתם בהחלט צודקים שהתמודדות עם תסכול היא מיומנות חשובה לחיים.

מאידך, זה קושי שדי קח לפתור אותו בעזרת ליווי ותמיכה ממוקדים ונכונים.

המון בהצלחה

norry

New member
יכול להימשך גם שעה ויותר

נפסק רק כאשר כבר תשוש לגמרי

pelegpsych

New member
בכי וטריגרים

נורי שלום
אם הבנתי נכון, את מדברת על בכי המתעורר מכל דבר ויכול להימשך לפעמים כשעה - זה נשמע יותר מידי ומעבר ללמידה של התמודדות עם תסכול, שווה לשלול כמה דברים נוספים בעזרת התייעצות ממוקדת. להגיע להתייעצות עם מידע ממסגרת הגן-מידע מהגננת.

בהצלחה

norry

New member
הבכי הוא תגובה לכך שלא מקבל מה שרוצה

לא הייתי אומרת שמתעורר מכל דבר. לי זה נראה לגמרי תסכול , אבל אני בהחלט אפנה להתייעצות /הדרכה (מהגננת לא נמסר לי מידע מיוחד בעניין זה).
פשוט תהיתי אם יש איזו דרך נכונה להתייחס כשזה קורה- התעלמות/נזיפה/נסיון לנחם. כאמור לדבר איתו לא ממש אפשרי כשזה קורה..
תודה

pelegpsych

New member
עד לידיעה חדשה

נורי שלום
עד שיהיה יותר ברור לכם במה מדובר - להישאר איתו ביחד, לנסות לחבק ולנחם במידת האפשר.

בהצלחה
נסיון לברר

התעלמות נזיפה או נסיון לנחם - כל אלה אינם מתייחסים לילד ולתסכול שלו אלה לתסכול שלכם - הוא מתוסכל ואתם יחד איתו - מתעלמים, נוזפים או מנחמים,,

אני לא שופטת אתכם וזו תגובה טיבעית, אבל אני חושבת שכדאי להגיד לו: אני רואה שכרגע מאד קשה לך, אני אשמח לדעת מה אתה מרגיש כשתוכל לדבר איתי,,
כך תעבירי לו מסר מכבד שהוא מעניין אותך ומה שמתסכל אותו - זה לא חשוב אם זו במקרה את שמתסכלת אותו כי את לא יכולה לתת לו את מה שהוא רוצה, מה שחשוב שאת רוצה לדעת מה הוא מרגיש!

אחרי כמה פעמים שהוא ישמע את המשפט הוא יוכל להגיב לו - אפילו אולי במשפט לא כל כך "נחמד" אבל שם תוכלי להיכנס ולהסביר לו למה את לא יכולה,,
למשל:"את מעצבנת אותי!" ואז את יכולה להגיב שאת מצטערת שאת מעצבנת אותו אבל כרגע זה לא מתאים,, לקנות סוכריה,,או כל דבר אחר,,
פה יכול להתחיל הדיבור, כשהוא מבין שאת לא מתעלמת, נוזפת,, אלה מתעניינת!

בהצלחה
זה לא יקרה בפעם אחת, אבל אם תהיי עיקבית - תוכלי להתחיל לדבר איתו על הכעס - וזו המטרה,,

אני כאן אם יש לך שאלות,,

דנה שלמון
תרפיסטית באומנות
והדרכת הורים

למעלה