התמודדות קשה עבורי....

t o f f y 2

New member
התמודדות קשה עבורי....

שלום לכם ... אני אמורה להתגייס לצבא בעוד 3 וחצי חודש וזה ממש מלחיץ אותי ומפחיד אותי ואני ילדה ללא ביטחון עצמי ורוצה ללכת לצבא על מנת לקבל את הביטחון הזה כי זה נורא קשה לחיות ללא ביטחון עצמי זה מטריד אותך לאורך כל חייך ואני יודעת שרק בזכות הצבא אני יקבל את הביטחון הזה וזה ממש חשוב לי כך שאני מנסה להקריב את עצמי למען זה וללכת לצבא ... הוריי מאוד רוצים לטובתי ואומרים לי ללכת לצבא וככל זהזמן מיתקרב לגיוס אני נילחצת אני מנסה להירגע ולהיות אופטימית שיהיה לי טוב בצבא ושאני יהיה בתפקיד שאני רוצה ושתיהיה לי שם סביבה טובה של חברה כי זה מאוד חשוב כל הנתנונים האלו עבורי ... אני מנסה לעודד את עצמי שזה לא נורא זה כולה שנתיים זה חוויה שכולם עוברים ... אבל אחרי 5 דק' אני שוב חוזרת לדיכאון שאני הולכת להתגייס וזה מפחיד אותייי אני לא יודעת איך להתמודד עם העובדה הזאת אני ממש ממש מפחדת וחוששת וליפעמים אני גם מגיעה למצב של בכי אני צריכה את עזרתכם מה עליי לעשות ואיך להתמודד עם זה ... תודה רבה לכם ....

s h i r k u s h

New member
הפחד הזה טבעי...

אני נורא פחדתי מהגיוס, במיוחד בגלל שהצבא עשה עליי רושם כמאיים ומלחיץ בגלל הטרטורים לתל השומר עם הבדיקות וכו' <לא רצו לגייס אותי בגלל תת משקל> אבל התגייסתי, זה היה בהתחלה מפחיד אבל לאט לאט נכנסתי לזה, הבנתי מה שקורה, כבר הפסקתי להילחץ ואחרי חודשיים במערכת הצבאית הפכתי להיות משקית חינוך ביחידה שלי בנוסף לתפקיד פקידה ועשיתי שינויים בעצמי וביחידה כאלה שעדיין חצי שנה אחרי השחרור שלי ולא שוכחים אותם- מיחידה ללא פעילויות חינוך, הפכתי את היחידה ליחידה עם טיולים, הרצאות וביקורים במוזיאונים, הבאתי להם הרצאות מגוונות בנושאים שונים ומעניינים ועשיתי ערבי גיבוש ועם כל הצניעות- אני גאה בעצמי שקמה ועשיתי משהו באמת משמעותי, מספיק שרק חייל אחד למד משהו ממני ואני שמחה
לפני כמה ימים התקשר אליי סגן מפקד היחידה והוא אמר לי ככה: "שירי שתדעי שעדיין לא מצאנו מי שיחליף אותך, את מיוחדת במינה"- עד עכשיו מתקשרים אליי מפקדים להציע להם רעיונות לפעולות גיבוש, להרצאות וכו'. הצבא תרם לי כל כך הרבה, למדתי להסתדר עם מגוון נרחב של אנשים, למדתי המון על עצמי ועל איך אני מסתדרת בעבודות שונות והתניסיתי במגוון רחב של תפקידים ותחומים. אז אולי זה קצת מפחיד יהיה לך בהתחלה אבל אם תרצי שזה יתרום ל"אני" שלך, ותעשי צעדים גדולים תהני מכל רגע בשירות- הכל תלוי בך!

hanaaat

New member
../images/Emo42.gifתמשיכי לנסות להיות אופטימית

לא כתבת שאת מפונקת. מנסיון- המפונקים סובלים הכי הרבה, וגם הם מתרגלים. אני מציעה לך לזכור את הדברים הבאים: 1. לא שכל מי שהולכת להתגייס אתך שופעת ביטחון עצמי, ההיפך. בטירונות כולם חוששים ממה שיהיה ומזה נבנות חברויות הרבה יותר חזקות ממה שהכרת עד היום. 2. את הולכת לתפקיד שאת רוצה - זה לא קורה לכל אחד. 3. את חסרת ביטחון - ואין מקום כמו הצבא כדי להתחיל מחדש ולשנות דברים- אף אחד לא מכיר אותך. את יכולה להיות מי שאת רוצה. 4. הכי חשוב- יש לך רק עוד 3 וחצי חודשים להעביר בהרגשה מגעילה (אם את מתעקשת), כי עוד ארבעה חודשים תהיי כבר כ"כ בתוך זה שלא תזכרי שחששת כ"כ.:)

t o f f y 2

New member
בקשר לתפקיד ...

אז זהו שאני לא בטוחה עדיין אם אני יהיה בתפקיד שאני רוצה אמן וזה ייקרה כי זבה גם נורא מלחיץ אותי שרק אחרי טירונות אומרים לך לאן את מתגייסת וזה מפחיד נוראאאאא ומלחיץ מפחיד אותי שפיתאום יישימו אותי בתפקיד שאני לא רוצה אני לא יודעת איך אני היסתגל לזה....

hanaaat

New member
הצעה שלי:

בתור ילדה חסרת ביטחון (כמוך) שהציעו לה בטירונות להיות רק פקידה ושוטרת צבאית והשתחררה כקצינה מוערכת בחי"ר אני יכולה להציע ש: מבחינת תפקיד: צפי לגרוע מכל - ותהיי מוכנה להילחם על מה שאת רוצה. המערכת אולי גדולה ואטומה, אבל לא עד כדי כך - בכל מקום יש מי שיהיה מוכן להקשיב ולעזור, את רק צריכה להיות עקשנית מספיק ולא לוותר. (זה גם בונה ביטחון עצמי). סוד שמלש"בים לא יודעים: זה לא משנה איזה תפקיד את עושה, משנה עם איזה אנשים את נמצאת וזה משהו שאפשר להתמקח עליו בקלות יחסית בטירונות ובקורסים, וגם אח"כ אפשר לבקש העברה. בכל מקום בצבא יש אנשים שסובלים בתפקיד שלהם ויש אנשים שנהנים ממנו, ואפילו לא משנה איזה תפקיד זה. חוץ מזה, הנה עוד קלישאה: "הבן אדם עושה את התפקיד ולא התפקיד עושה את הבן אדם", את יכולה לקבל את התפקיד הכי מעפן על הנייר ולהעביר אחלה שירות אם את מגדילה ראש ולומדת דברים שמעבר, או שסתם את משרתת עם אנשים טובים. שירקוש היא דוגמה - היא למדה המון מתפקיד (שעל הנייר אמנם נחשב איכותי) בזמן שרוב הבנות שאני ראיתי בשירות שלי בתפקיד הזה פשוט לא עשו ולא תרמו כלום, ורוב הזמן היו עסוקות בלקשט לעצמן את המשרד ולספור את הימים לשחרור.

t o f f y 2

New member
זהו בקשר לתפקיד...

אני לא יודעת עדיין אם אני יהיה איפה שאני רוצה זהנ נורא מלחיץ שרק אחרי הטירונות אומרים לך לאן להתגייס ומפחיד אותי לחשוב שאולייי לא ישימו אותי איפה שאני רוצה אני לא יודעת איך אני ייקבל את זה ... ודבר נוסף אני לא כ''כ מפונקת אולי בבית פה ושם שזה יותר צומת לב אבל אני מאמינה בעצמי וחושבת שאוכל להיסתדר וליגבור על על זה .... אין מצב לדבר עם מישהו מהצבא או לעשות איזה משהו ביביל לדעת אם אני יכולה להיתקבל לתפקיד שאני רוצה כבר עכשיו לפחות זה יוריד לי קצת את הפחד אחרי שאני יידע למה אני מיתגיייסת ... תודה רבה לך .....

למעלה