התמודדות של קהילות קטנות

לב אם

New member
../images/Emo24.gif שאלות נוקבות וקשות

הקיבוץ כנראה כבר התקדם והתחיל לצאת משיטת ההסתרה והסתפקות בהרחקה שמאפיינת את הסיפורים שלכם, אבל שלטונות המדינה עדיין מאחור, ולא מספקים פתרונות אמיתיים של הרחקה והגנה על ילדים.

0 אור 0

New member
באמת אין לי מושג מה ההמשך

האם אותו בן קיבוץ ממשיך לפגוע באחרים. אם כן אז בודאי שעדיין לא תפסו אותו - על כך הייתי שומעת. שאלה קשה מאד.

לב אם

New member
התמודדות של קהילות קטנות

פתחתי שרשור זה בעקבות שני טיזרים שקרו שימים האחרונים, וגרמו לי לחשוב על מה שקורה למשפחה שנקלעת לארוע של פגיעה בילדים על ידי אלימות או פגיעה מינית בחברה קטנה וסגורה. הטיזר הראשון היתה "התקלות וירטואלית" שלי עם מישהו מפורום חרדים, בעקבותיו היתה לי שיחת נפש עם ידיד שיצא מהעולם הזה. שיחה שהתחילה בתרבות הדיבור - הרעלה ועויינות - והמשיכה לסיטואציות של אלימות והתעללות שקרו לילדים ו"נסגרו בבית". הטיזר השני היתה כתבה בעתון הקיבוצים שסיפרה בפירוט על דרך החתחתים שעברו נערים שנפגעו מינית על ידי מבוגר בקיבוץ, עד שהביאו אותו למשפט ועונש. כתבה שגרמה לי לחשוב עד כמה רב המשותף בהתנהגות של קהילות קטנות לנוכח ארוע שמאיים על שלמות הקהילה, ומטיל רפש בחבר מכובד בקהילה. מצד שני גרם לי לראות עד כמה הקיבוצים התקדמו מאז ועד היום: אלימות פיזית מעולם לא היתה מקובלת ולא היה לה מקום, אבל לגבי פגיעה מינית שמוסתרת מעין הכל אזי בשנים הראשונות לקיבוץ ההתנהגות היתה כפי שהיום מתנהגים בעולם החרדי ובעוד חברות קטנות, שמרניות וסגורות. בשנים האחרונות הקיבוצים הפכו תהליך מואץ של פתיחה כלפי חוץ, ומוכנים לעמוד באומץ מול חשיפה לטובת התנהגות נכונה על פי הערכים האמיתיים של חברה זו. אני אספר בהמשך היום והשבוע את הסיפורים ואת המחשבות שלי מהם. מזמינה אנשים נוספים להשתתף בשרשור הזה ולספר משלהם (גם לכל המציצים הרבים בפורום - זו הדמנות להעזי ולהוסיף משלכם)

0 אור 0

New member
איך הסתיימה אצלנו הלינה המשפחתית

נושא הסיפור הוא קיבוץ בדרום - קיבוץ מאד טוב, איכותי ובעל ערכים. כמי שהגיעה ממושב קטן, בו כולנו ידענו על הילדים המוכים, ואף אחד לא עשה כלום בנושא, מאד אהבתי את הלינה המשותפת. בערב היינו באים, כל ההורים עם הילדים, כל אחד ליד מיטת הילד נתן לו את מלוא תשומת הלב, סיפר לו סיפור, חיבק אותו חיבוק ולאחר מכן המטפלת היתה פוגשת את כל הילדים בחיבוק חם ומלווה את תהליך ההירדמות שלהם. ואני השוויתי להשכבה בבית רגיל, שבו שפוט שולחים את הילדים למיטה, ולא תמיד יש זמן לתת לכל ילד את הסיפור ואת תשומת הלב האישית. שבו לפעמים יש ילד שסובל ממכות רצח - והשכנים שומעים ויודעים ואף אחד לא מגיב. לבי רחב, שילדי לא צריכים להיחשף לאלימות כזו כלפי חבריהם, והכל נמצא בסביבה חמה ומבוקרת ונעימה. כשהבן שלי היה בסוף הגן, התחילו שמועות בקרב הורי הבנות. מישהו מסתובב בלילה ונוגע. האווירה היתה מאד טעונה, היינו בשיאם של דיונים סוערים בעד ונגד מעבר ללינה משפחתית, ולא היה ברור עם הרחשושים הם באמת או לחץ כדי לחזק את שינוי השיטה. באיזשהו שלב, אחת הבנות באה וסיפרה שמישהו נכנס בלילה וליטף אותה. התחלנו במארבים של הורים ונתפס בן משק בגיל הנעורים שחודר לגנים ולכתות הנמוכות כדי ללטף את הבנות. ניגשנו , ההורים הסוערים למזכיר המשק בדרישה לטיפול מיידי, והתשובה היתה שהבן יועבר לטיפול חינוכי. כך הסתיימה לה הלינה המשותפת אצלנו - כולם פשוט לקחו את הילדים הביתה. סופו של הסיפור, שאחרי מספר שנים, אותו הבן אנס מתנדבת - ורק אז, ואחרי לחץ ציבורי עצום של קבוצת הורים דואגים נאסרה עליו הכניסה לקיבוץ - גם בתקופת המשפט וגם לאחר שסיים לרצות את העונש המגוחך שהושת עליו.

לב אם

New member
מכיוון התחלתם בקיבוץ נמשיך בו

הכתבה שקראתי מספרת על מחנך בקיבוץ בדרום שפתח "עסק" לא פורמלי של יעוץ לבני נוער בעלי בעיות כאלו או אחרות. בכל שכבה היו מספר ילדים שאותו מחנך אימץ וחנך, הוזמנו אל ביתו - שם קיבלו המון תשומת לב ויחס טוב, נפגשו עם עוד ילדים וקיבלו חיזוקים ועזרה. עבודתו הברוכה זכתה לעידוד של מערכת החינוך וההורים. הכל טוב ויפה עד שיום אחד אחד הנערים חשף רובד נוסף של אותו אדם / אותה פעילות. מסתבר שהמחנך הדגול מפה לשם גם נגע וליטף, הושיב עליו את הילדים כך שאיבר המין התחכך בילד. נגע באיברים מוצנעים כביכול תוך משחק והתאבקות. לאט לאט הסתבר שעוד ועוד ילדים נפגעו, והורי הילדים יצרו ביניהם קבוצת תמיכה חזקה ובעזרתה הצליחו להביא את המחנך לבית המשפט. התהליך שהתחיל בשנת 2000 הסתיים בימים אלו בפסק דין של עבודות שירות (מקווה שלא ישלחו אותו לחנך ילדים בפנימיה). הקיבוץ פרסם הודעה שתומכת ומחזקת את הילדים הנפגעים, הקים (בשנת 2000) צוות שמטרתו לתמוך במשפחות - אך ההורים בתחושה קשה מאד שלא נעשה מספיק למענם, שיש רבים שתומכים באותו חבר שהיה מאד מקובל ומוערך, שעורך הדין הטוב שהועמד לרשות החבר מתחילת הדרך עמד מול הנערים שלהם לא היתה תמיכה מקצועית כזאת. חוששים שזכויות ילדיהם להשלמת לימודים יפגעו אם יעזבו את הקיבוץ - למרות שסיבת עזיבתם היא הקושי שהתעורר בעקבות המקרה. מצב לא פשוט. והמחשבות שעולות: - טוב שהחברה הקיבוצית התקדמה וכבר לא מסתירה דברים בבטן כפי שנעשה בעבר פעמים רבות. - מצד שני כל ההתקדמות הזאת הביאה רק לעבודות שירות, והזדמנות נוספת לאותו "מחנך" לפגוע בילדים אחרים במקום אחר - מצד שלישי חברים רבים בקיבוץ שומרים אתו עדיין על קשר חם, היו בחתונתו לא מזמן - באיזה עולם אנו חיים שאנשים אשר חושבים עצמם נאורים שומרים על קשר חם עם אדם כזה?

0 אור 0

New member
"הקיבוץ"

ההורים מאשימים את הקיבוץ בכך שלא תמך בהם מספיק. זה מאד נפוץ, גם מגיע היום לבתי משפט - היחס של הקיבוץ. אבל מי זה בעצם הקיבוץ? המזכירות? - זו שהיתה בזמן הארוע? זו שהיתה שנתיים אחרי? ואם כל האנשים שהיו אז בין מקבלי ההחלטות בכלל עזבו את הקיבוץ? מה אז? הנהלת החינוך? - שוב אותן השאלות, הרי גם המחנכים מתחלפים, וחלקם בכלל לא חברי קיבוץ, אז את מי הם מייצגים? החברים? - לכל אחד הרי עמדה משלו, וכל אחד הוא עולם בפני עצמו. אז מי זה בכלל "הקיבוץ" הזה?

לב אם

New member
וקצת על החרדים

אני צריכה ללכת עכשיו, אתחיל על קצה המזלג ומבטיחה להמשיך במשך השבוע. יש לי קשר חם עם מספר ילדים (בני 20+) שהגיעו אלי לאחר שנפלטו מהמערכת החרדית, דרכם הכרתי סיפורים של ילדים נוספים. החברה הקטנה והסגורה בתוך עצמה, חיה על פי כללים של מראית עין. הרב בחיידר היוקרתי מרביץ מכות רצח לילדים? כל זמן שאין נזק נראה לעין, ההורה לא יטפל בזה פן יגידו עליו שילדיו סוררים, והוא "חוסך שבטו", לכל היותר יסתפק בכך שיעביר את ילדו לחדר אחד. לעולם לא ילך ויתלונן או ינסה להרחיק את הרב החשוב מהוראה. הילדה עברה הטרדה מינית? יש להסתיר זאת היטב, שמא יפגע שמה הטוב ותתקשה להשיג שידוך טוב, היא וכל אחיותיה אתה. בגלל התנהגות זו יש אחוז מאד גבוה של סובלים מהטרדות והתעללות - חלקם עדיין בתוך המערכת מבחינת הבגדים והתנהגות חיצונית ומפחדים לצאת ממנה. חלקם נפלטים החוצה, ובהעדר מסגרות תומכות מגיעים לרחוב ונקלעים למצוקה גדולה.

לב אם

New member
קצת OFF אבל מתקשר לדיון

פרשה של סחיטה בעקבות מעשה מגונה של אברך בנער בן 14, חושפת תרבות של שתיקה והסתרה. מצד אחד כל הכבוד לגבר שלא הסכים לסחיטה, מצד שני - מה פתאום אני תומכת בסוטה שמנצל קטינים.. סטיות וסחיטות

לב אם

New member
ממתינה גם לסיפורים או לתגובות שלכם

יש לי רק כמה דקות על המחשב אבל אני תמיד בודקת ומחכה לתגובות.

למעלה