התכוונתי
שממש לא מכיר, לא אחד מהשכונה. אנחנו אומנם עברנו בית, אבל נשארנו בשכונה. ופה כולם מכירים אותנו. דניאל עלתה לכיתה א' כשאחיה הגדול כבר לא היה, ורשמנו אותה לאותו בית ספר. הבן שלי גיל התעלף במהלך שיעור ספורט, כל הטיפול הראשוני היה בשטח של אולם הספורט הבית ספרי. אחותו למדה שם שנתיים, שנתיים מאד קשות עבורנו. באותו זמן להעביר אותה בית ספר לא הייתה אפשרות. למזלי השנה (כיתה ג')הם עברו למבנה אחר, והוקל לנו. למרות שהכיתה, המורים, הילדים - כולם מכירים אותנו.
פעם דיברנו עם הילדים על כך שכאשר דניאל תלך לכיתה א' גיל יהיה בכיתה ג' ויוכל לעזור לה... והילד המסכן שלי לא סיים אפילו כיתה ב'... מי היה מאמין..
יש לי גם לפעמים רצון בלתי נשלט לדבר על גיל, אפילו עם אנשים זרים. אנחנו כמעט ולא מדברים עליו בבית. אני מודעת שזה לא טוב ולא בריא, וכן חשוב לדבר, אך זה קשה לי יותר לדבר עם אנשים שקרובים אלי. מוזר, לא?
לפעמים אני מוצאת את עצמי מספרת למישהו חדש בעבודה, למשל. כמו שאת אומרת, הוא שואל כמה ילדים יש במשפחה, ואני עונה שהיום שניים, אבל היה שלושה, ומספרת לו את הסיפור בקצרה, רואה את הבן אדם המום ולא יודע מה להגיד, ואז יוצאת מזה איך שהו...
הבת שלי הייתה אומרת לפעמים לאנשים שלא הכירה, למשל אדריכלית שעבדנו אתה בשיפוץ של הבית החדש: " את יודעת שאח שלי נפתר?" והבחורה המסכנה לא ידעה מה להגיד לה, הסתכלה עלינו בשאלה האם זה נכון.
נראה לי שגם היא וגם אני עושות זאת לפעמים מרצון לדבר עליו. היום היא אמרה לי, שכשיבוא משיח כל האנשים שמתו יקומו לתחיה, התלהבה מאד, ואמרה שהיא מאד רוצה שגם גיל יקום. מיותר לציין שאנחנו חילוניים לגמרי, ולא מאמינים בזה (סליחה בפני אלה שדתיים בינינו)
ניסינו להסביר לה, שלא כדאי לבנות על זה יותר מדי, בעדינות, כמובן.
מעניין, איך אתם מתמודדים עם שאלות של ילדים קטנים ועם הרצון (אולי דחף?) לדבר על הילד עם אנשים?
שיהיה המשך שבוע טוב לכולם!