התמודדות

דנה אז

New member
התמודדות

ההתמודדות עם האובדן היא יומיומית עבורי כמו עבור הורים אחרים. לפעמים בדברים שאחר לא יבין.
זה המקום לשתף בהתמודדות שלנו ולהגיב להתמדדות של אחרים...

דנה אז

New member
החפצים של יקירנו

אחרי ששקדי נפטר כל חפציו היו פזורים בסלון, במטבח בכל הבית. כל דבר שראיתי גרם לי לפרוץ בבכי, עוד לפני השלושים אספתי את הכל לארגזים בחדר שלו, וסגרתי את הדלת.
כמה זמן אחרי זה דיברנו אני וחברה על החפצים היא הציעה לי למרות הכאב למסור לחברה משותפת נזקקת שהבן שלה מעט קטן משקדי שלי. בהתחלה לא הייתי מסוגלת... אבל יום אחד כשהייתי לבד בבית החרכתי את עצמי.
עוברת על הדברים ובוכה בסוף היום כשהלכתי לקחת את הילדה מסרתי לה את כל הבגדים המשחקים.... ומה שכבר היה קטן ופחות טוב שמתי לנזקקים מהישוב. השארתי לי את הבגד שלבש ביום האחרון ומעט משחקים למזכרת.צריך להבין ששמרנו על הדברים שלו כמו חדשים. הם כל כך התלהבו. נשארו המיטה השידה, כיסא הנדנדה החדש עצמו - מצד אחד היה קשה לשחרר כאילו נפרדת ממנו, מצד שני לפמעים מצאתי את עצמי יושבת על הכיסא ובוכה... לא הצלחתי לשחרר.
אחרי כמעט שנה אחי הצעיר הגיע יום אחד וראה את כל החדר ואמר לי אני אעשה את זה, כשהלכתי לעבודה פרק הכל ואז ושם במחסן צבע את החדר. חשבנו שזה יעוזר לי אבל בשביל כולנו זה עדיין החדר שלו. את הדברים שפרק לא מסוגלת לא למסור וגם לא לראות.
את אחד הצעצועים בתי אימצה, והיא אומרת אני לוקחת את הדולפין של שקד לגן...ולי זה כואב, עדיין כואב. לא רוצה לקחת לה את הזיכרון אבל קשה לי לפעמים.
מהעשיתם אם החפצים של האהוב שנפטר? האם שמרתם את החדר והחפצים כמו שהיו? האם מסרתם הכל, והשארתם מזכרות?....

koval10

New member
אני באופן אישי

לא יכולתי להוציא את החפצים של גיל מהבית.

השארנו הכל כמו שהיה: המיטה, הצעצועים במיטה, הבגדים, התיק של הבית ספר... הכל.

אצלנו יש אמונה, שאסור למסור מעליים של מי שמת, אז אני ובעלי ישבנו ביחד, בכינו נורא וגשרנו את כל הנעליים שלו לגזרים וזרקנו, כדי שאף ילד לא ינעל אותן

יש מאמינים שזה גורם לדברים רעים..

כשחזרנו עם עידו לארץ, אחותי עם כלתה הגיעו והרימו את כל הדברים של גיל, לא הוציאו מהבית, אלא פינו אותם למעלה, פינו מקום בארון, מיטה, מקום לצעצעים בשביל עידו

לא הייתי מסוגלת להוריד אפילו שלט מהדלת :"החדר של גיל".. נראה לי נורא, שעידו נאלץ לחיות בחדר שלו, אומנם היה ממש קטן ולא הבין הרבה, אך בכל זאת...

לפני שעברנו בית, אני אספתי את כל הכוחות, וארזתי את הדברים של גיל, מסרנו אותם לחברה שרצתה לקבלם (כי לא כל אחד רוצה לקבל בגדים וחפצים של ילד שאיננו)

הבאתי לבית החדש רק את הדברים שכתב, צייר, תעודות הצטינות שלו, תעודות הערכה ותיק בית ספר כמו שהשאיר אותו עם ספרים ודברים בפנים

השארתי כמה בגדים בודדים שהכי אהב ואני אהבתי בשביל עידו, לפעמים אני מלבישה לו אותם, זה כואב, אבל זה כל כך יפה עליו ועושה לי קצת טוב בלב לראות אותם שוב על ילד

השארתי לעצמי מגבת שלו, לא כיבסתי אותה, ובתקופה הראשונה היה בה ריח שלו, עכשיו כבר יש רק ריח של אבק, אבל היא עדיין אצלי בארון בין הבגדים שלי...

דנה אז

New member
שיש חברה שרוצה את הדברים זה עוזר לנו למסור

לגיסתי יש בת שנולדה חודש וחצי לפניו, אבל לא הסכימה לקחת כלום, פחדה, אפילו המשחקים, הערסל... וגיסה אחרת היה לה חשוב שאתן לה כמה משחקים (ילדה כחודשיים אחרי ששקדי נפטר), אמרה שזה חשוב לה כדי שהילדים ישחקו ויזכרו בו.
בפעם הראשונה שהיינו אצלה והילדים שיחקו בכיתי. אבל היה לי גם מרגש לראות שאחיינית שלי נהנית מהמשחקים.

למעלה