התמודדות
גם אני לא מסוגלת לשמוע אמבולנס, למרות שאני לא שמעתי כשלקחו את גיל מבית ספר לבית חולים, אני עבדתי רחוק מהבית, כשעה נסיעה, ולא הספקתי להגיע, בעלי היה שם והחזקתי אותו עם פלאפון פתוח כדי לשמוע מה קורה
הם הצליחו להחזיר לו דופק ולחץ דם ןלקחו אותו לבית חולים, בעלי נסע אחרי האמבולנס, לא לקחו אותו בפנים.
כשאני הגעתי גיל כבר היה מחובר למכשירים והיה מלא אנשים ורופאים וכמעט מייד העבירו אותו לטיפול נמרץ. והייתה תיקווה.
הוא החזיק מעמד יומיים, אני הייתי לידו כל הזמן, בעלי יצא הביתה כדי להיות עם דניאל. לא ישנתי אפילו דקה, בלילה השני, בסביבות שעה 2.00 הרגשתי שאנ נופלת, דיברתי אל גיל (למרות שהיה מונשם ומרדם)
ואמרתי לו שאני אלך קצת לישון, שעה וזהו, אני אחזור אליו מייד. הלכתי קצת לנוח בחדר משפחות ליד טיפול נמרץ. בשעה 4.00 העירה אותי אחות ראשית: "גברת קובל, המצב החמיר"
כמה לילות אחרי זה התעוררתי מהמילים האלה בזיעה קרה...בשעה 4.30 גיל כבר לא היה... הייתי לבד לגמרי, רק עם הרופאים שבכו יחד אתי, קרדיולוג של גיל הגיע בריצה, אך היה מאוחר מדי
התקשרתי לבעלי, אמרתי לו שמבקשים שהוא יגיע גם, לא אמרתי לו שאין לנו בן יותר, פחדתי, כי הוא היה צריך לנהוג...
לא מבינה איך נפרדתי מבני, איך? איך נתתי שיקחו אותו לחדר המתים?
זוכרת את המילים של בעלי: "תחכה לי, בני, תחכה, נפגש שוב, אני אוהב אותך, ילדי היקר, סליחה, סליחה שלא יכולתי לעזור, שלא עשיתי כלום"
ואני רק בכיתי ובכיתי. הרופאים הציעו לי ואליום ולא הסכמתי, כי פחדתי שלא אחזיק מעמד בלוויה. זוכרת את המון אנשים, פנים מוכרות, דמעות. זוכרת את הפנים של גיל שכבר לא היה חי
זוכרת את העיתונאים שהצליחו להכנס ללוויה ולצלם, למרות שביקשנו שלא, את כל הכעס שלי כיוונתי כלפיהם, אולי לא בצדק, כל אחד והעבודה שלו...
אחר כך הדפיסו את התמונה בשער ראשי של ידיעות אחרונות, אני ובעלי בוכים וגופה של הילד שלי...
זה לא נראה לי אנושי, פשוט לא אנושי. סליחה על האורך,פשוט שופכת את לבי... תודה לכל מי שיקרא