התמודדת עם ירידת חלב חזקה / עודף חלב

התמודדת עם ירידת חלב חזקה / עודף חלב

בתי בת כמעט שלושה חודשים, הנקה בלעדית. די מתחילת ההנקה אני חודשת שיש לי ירידת חלב חזקה / עודף חלב (כך גם היה עם בני הבכור, אך הוא התמודד עם זה יותר בקלות).

בד"כ אחרי דקה-שתיים של הנקה היא מתחילה להתפתל בחוסר נוחות, להתחבר-להתנתק שוב ושוב, לעיתים לא מצליחה להתחבר ואני עוזרת לה. ההנקה מלווה בקולות צקצוק וואקום לא מאוד חזק (כשהיא מצקצקת), גם כשהיא יונקת באופן רגוע. אני משוכנעת שהיא כן מעוניינת להמשיך לינוק כי היא מחפשת את הפטמה.

כמות החיתולים המלוכלכים טובה (כל חיתול עם שתן, יציאות בין פעם ל- 3 ביום, לא קבוע). עליה טובה במשקל (נולדה 3650, בגיל חודש שקלה 4.5 ובגיל חודשיים 5.5 ק"ג).
גם כאשר נרגעת, אחרי זמן לא ארוך הוא רוצה שוב לינוק ולא נרגעת עד שיונקת - כלומר, אני לא מצליחה להגיע איתה להנקה איכותית יותר ומשביעה יותר. אין לי בעיה להניק אותה ככל שתרצה, אבל לתחושתי היא גם היתה רוצה יניקה רגועה יותר

זה לא קורה בכל הנקה אבל ברוב ההנקות. בלילה קמה לינוק בד"כ פעם אחת וזה לרוב זה פחות קורה (כן משתנקת בתחילת ההנקה ולפעמים גם מתנתקת-מתחברת, אבל פחות עצבנית כי היא ישנונית...)

ניסיתי לשחרר קצת חלב מהשד באופן ידני לפני תחילת ההנקה אבל זה לא כ"כ עזר

Revili

New member
כמה שאלות

האם היא משתנקת במהלך היניקה? משתעלת? האם חלב נוזל לה כאשר היא מתנתקת?
האם החלב ממשיך להשפריץ מנפט מה כאשר היא מתנתקת?
האם את מניקה מצד אחד בכל הנקה? שני צדדים?
האם היא סובלת מכאבי בטן? גזים רבים?
האם היציאות צהובות? ירוקות? נוזליות מאד? קצפיות?
האם היא מסוגלת להרדם על השד או שאינה נרדמת בהנקה?

תשובות -

בהחלט משתנקת בזמן היניקה, יכולה פתאום להשתעל כאילו נחנקת.
לא ממשיך להשפריץ חלב כשהיא מתנתקת
מאז שנולדה אני מציעה לה את שני הצדדים אבל מאוד מהר סירבה לצד השני (לא צד ספציפי) כך שהלכה למעשה היא יונקת מצד אחד... אני ממשיכה להציע אחרי הפסקה קלה (החלפת חיתול וכד') אך היא לא מעוניינת - מסובבת אלי את הראש, מחייכת, מקסימום מלקקת קצת את הפטמה אבל זהו.
היו כמה שבועות של גזים אבל אני חושבת שזה כבר מאחורינו.
היציאות? לא קבועות בצבען ומרקמן. לעיתים חרדליות, לעיתים ירוקות. לעיתים נוזליות ולעיתים משחתיות. לא שמתי לב לקצף

ממש ממש לא נרדמת בהנקה. ניכר כי השד הוא לא מקום רגוע עבורה, והייתי רוצה שכן יהיה

Revili

New member
ממשיכה

אכן יתכן שמדובר ב oversupply
מה שאת יכולה לנסות כדי להקל על המצב:
1. בזמן ההנקה להשען לאחור כדי להאט את הזרימה
2. בטווח של כשלוש שעות, להמשיך להציע את אותו צד - הצד ה״ריק״ יותר.
לאחר כשלוש- ארבע שעות להציע את הצד השני, אם הוא מלא מאד, סחטי את הזרמים החזקים הראשונים ואז הניקי.
ניהול הנקה כזה אמור להוריד את ייצור החלב שלך כך שאת צריכה להיות רגישה והם יד על הדופק מתי צריך כן להציע צד שני ולעקוב שהתינוקת מרוצה ועולה במשקל.

Revili

New member
עד שאת מרגישה שיש איזון בייצור החלב

שהסימנים שתארת פוחתים
שהתינוקת רגועה יותר על השד
יונקת ומרוקנת היטב צד אחד ומבקשת להמשיך ואז הציעי לה את השני

היא נרדמת על השד, סוף סוף!!

הבוקר יונקת כמעט ללא צקצוקים וברגעים אלו מתנמנמת לה בכיף על השד...

השיפור במצב ממש מהיר! אהיה עם היד על הדופק לגבי חזרה להנקה רגילה.

תודה רבה!

למעלה