התמוטטות סופית

זוהר12

New member
התמוטטות סופית

שלום, ברצוני לדעת אם לתופעות להלן בהכרח רקע פסיכולוגי/פסיכיאטרי, מה שלי בהחלט לא נראה ולא מפני שאני כ"כ חושש מזה, או שמה הרקע הינו ביולוגי. אני בן 28, סטודנט שבקושי מחזיק מעמד. הרופאים, עליהם אני ממש לא סומך, נוטים לנכס תופעות אלו לתסמונת העייפות הכרונית. 1.בעיות ראיה "מיוחדות" (טשטוש זמני בראיה או הבזקים באזורים מסוימים בשדה הראיה – ללא ממצאים בבדיקת רופא עיניים). 2.תלישת גבות(טריכוטילומניה). 3.יובש קשה בעור הפנים ובשערות (לעיתים ירידה של דם מהאף עקב היובש). 4.רגישות יתר לתנאי טמפרטורה ולחות ספציפיים. גלי חום וקור. 5.נטייה לשתיה מרובה ביותר של משקאות קלים ומים. 6.בעיות עייפות, שינה ואנרגיה קשות: רעננות יחסית בבוקר, נפילה בצהרים, נפילה נוספת בערב. 7.הפרעות זיכרון וריכוז קשות ביותר. 8.נשירת שיער. 9.מצב רוח דיכאוני. 10.חוש ריח מפותח ורגיש במיוחד. 11.רגישות יתר למגע אנושי. בתודה מראש, זוהר.

tiaa1

New member
זוהר שלום, אם אובחנת כחולה בCFS

הרי שרוב הסימפטומים שציינת הם חלק מהתסמונת. אני יודעת שיש אסכולה שמיחסת את כל התסמונת למצב פסיכוסומטי. הרופאים היותר מומחים בבעיה רואים בצד הפסיכולוגי צלע אחת משלש האחראיות לתתסמונת. והתאוריה מציינת כך: המחלה פורצת כאשר :1. ברקע של החולה, בעברו- ארועים טראומטים, אובדנים וטראומות שלא קיבלו מענה הולם או לא טופלו בהצלחה... 2. בהוה החולה מתמודד עם מצב לחץ פיזי או נפשי-STRESS מתמשך... 3. נוכחות של וירוס או מחלה או תאונה מצב פיזי. נוכחות וירוס אצל אדם המערכת החיסונית שלו נחלשה וכן גם יכולת ההתמודדות-זהו מצב "קלאסי " להתפרצות התסמונת. לעתים היא מאופיינת "רק" בעיפות רבה ,לעתים מצטרפים גם כאבים בשרירים ,רגישות לאור ,מגע, חוסר יכולת לווסת חום וקור, גלי חום וקור ועוד- אז מדברים על "פיברומיאלגיה". יש רופאים הרואים את שתי התסמונות כמחוברות -שני צדדים לאותה מטבע. ויש הרואים את הפיברומיאלגיה- מחלת כאבים בלתי מוסברים, כשייכת למחלות הראומטיות. הסימפטומים שציינת- בעיות בריכוז וזיכרון, רגישות לאור, רגישות למגע, רגישות לקולות, בעיות שינה ...אלו ואחרים הם בהחלט שייכים לתסמונת. השאלה היא מי הרופא שאיבחן אותך, והאם אתה מקבל עזרה-טיפול סימפטומטי ופסיכולוגי-על מנת להתמודד עם התסמונת והבעיות שיוצרת.?? אשמח לתת עוד תשובות. אני חליתי לפני 5.5 שנים או יותר, ההתפרצות של התסמונת היתה בעקבות "מחת הנשיקה"-מונונוקליאוזיס.

שלום לזוהר

ראשית "הנושא" שציינת "התמוטטות סופית" מאוד נגע לליבי. מכיוון שקשה ועדיין לא יודעים הרבה על המחלה. צריך להסתכל קדימה לחשוב חיובי לנסות לעשות דברים שאוהבים למרות הקושי והכאבים וכל מה שתארת. כי כך קל יותר להתמודד עם התסמונת הזו.

למעלה