התמונה בשער הפורום

egool

New member
התמונה בשער הפורום

מוזר, ואולי לא. גם לי יש בבית את התמונה שבשער. לדברי סבי זו תמונה של אייכמן גוזר פיאות של יהודי. האמנם? מהיכן יש לך את התמונה? תמיד חשבתי שרק לנו במשפחה יש אותה. יכול להיות שזו תמונה נפוצה כל כך? ואולי בעצם יש לנו קשר משפחתי?

התמונה שאצלי היא אורגינאלית

אבל היו הרבה עותקים של תמונה זאת, גם "יד ושם" מתיגה תמונה זאת. כשהייתי ילד קטן בפר עברית של אחת הכתות גם הציגו תמונה כזאת. ביררתי בגנזך "על קידוש השם" בבני ברק, מצא שם ארכיון מאוד נחמד, שאלתי מי זה בתמונה הם אמרו "הרב לחוברסקי מהעיר דיווארט בפולין. הם הראו לי גם תמונה הרב ובניו. את התמונה הזאת אבי ז"ל רכש בעיר מגוריו בנדין ושלח לדודתו בארצות הברית. לאחר שאבי עלה לארץ דודתו שלחה להורי, אני גדלתי על תמונות אלה.

גב התמונה

תרגום בעזרת חיים לוי מפורום מיידיש ___________________________________ דודה ודוד ומשפחה יקרים. אני כותב לכם על הטרגדיה היהודית בבנדין. כאשר החיות הגרמניות השמידו בצורה כל כך איומה את העם היהודי. כאשר הגרמנים החריבו את בתי המדרש. או סתם הוציאו את היהודים הטובים ביותר, העדינים ביותר ושרפו חיים. אף אדם תרבותי לא יכול לתאר לעצמו איך יכלו בזמנים שלנו להוציא אנשים חפים מפשע ולענותם בצורה כל כך נוראה. אני שולח לכם את התמונה איך שורפים באש חסיד יהודי. ___________________________________ יש עוד הרבה תמונות ואני יעלה לפי הצורך

p a l o m a

New member
גם אצל הורי היתה התמונה../images/Emo13.gif

הזאת...(נדמה לי שכתבתי את זה בזמנו בפורום) הורי הביאו לדעתי את התמונה מגרמניה של אחרי המלחמה היינו שם במחנה עקורים. היתה להם "סדרה של תמונות" אחת מהן אני זוכרת של יהודי מוביל עגלה עם שלושה גלגלים ועליה זרוקות גופות של יהודים במחנה השמדה.. ועוד תמונה של יהודים יושבים בשורה ביער מושיטים ידיים וגרמנים עם איזה מקל ארוך וצר מכים להם על הידיים..או משהו שאיני זוכרת בדיוק..אולי מישהו ידוע על מה אני מדברת.

נראה לי שהגרמנים מכרו תמונות אלה

"כתמונות נוף" בבית יש לי עוד תמונות של בית אבי שהוא שרוף, בהזדמנות אציג בפורום.

Ivan Ivanov

New member
תמונות כאלה היו די נדירות

הנה למשל תמונה מוכרת מאוד(ומזעזעת כאחד). שצילם חייל גרמני כנראה. (יהודי מוצא להורג בויניצה שבאוקראינה)

אני מכירה את התמונות האלה

מהרבה ספרי שואה אבל לא ידעתי כלום על תמונת הגזוז אז תודה. שלכם חנה גונן

למעלה