התמחויות, האומנם?

• פותח הנושא Yin
  • פורסם בתאריך

Yin

New member
התמחויות, האומנם?

בעולם האימון יש כאלו שמדברים על התמחויות כמו: (להלן רשימה קצרה מ caching interactive) אימון הגשמת חלומות אימון למציאת כיוון מקצועי אימון לקבלת החלטות אימון ליעוד אישי אימון למטפלים אימון למדיטציה אימון רוחני אימון אישי אימון לפיתוח קריירה בתוך האירגון אימון להורים אימון לבריאות ואיכות חיים אישית אימון ליצירתיות אימון להשגת יעדים ומטרות אימון למנהיגות אישית אימון אישי אימון עסקי אימון לתשתיות בעסקים אימון עסקים מטוב למצויין אימון למנהיגות אישית אימון לעסקים קטנים ובינוניים אימון לעסקים בהקמה אימון לאנשי שירות אימון למנהלים בכירים ומנכ"לים אימון ליצירת חזון באירגונים אימון להכנה לפגישה , למבחן, ראיון עבודה אימון למדיטציה אימון להורים בעלי ילדים בחינוך המיוחד אימון לנשים על פרשת דרכים אימון לזוגיות אימון לאינטגריטי אימון ליציאה ממשברים אימון לחד הוריות אימון בניהול זמן אימון לצעירים לקראת לימודים אימון לתקשורת בין אישית אימון לעבור פחד קהל אימון למטפלים /קוסמטקאיות / תכשיטנים אימון להורדת משקל אימון לאנשי מכירות אימון לאנשי חינוך אימון ליצירת אנרגיה אימון לנוער בגיל ההתבגרות אימון למנהלי אזורי מכירה אימון לסדר ואירגון אימון בשיווק לבעלי מקצוע חופשי אימון למאמנים מנטורים למאמנים אימון מנטאלי לספורטאים אימון לניהול כסף אימון לתכנון תקציב אימון לאירגונים חברתיים ועמותות אימון לחד הוריות אימון רוחני אימון לרווחיות אימון לתיכנון בטווח קצר אימון לתיכנון לטווח ארוך אימון להצלחה בבחינות אימון לפרישה אימון בשיווק רב שכבתי אימון לתכנון עסקי אימון בעסקים משפחתיים אימון לגיוס כספים ליזמים אימון לפורשי צבא אימון למסעדנים אימון למנהיגים ציבוריים אימון לרופאים, מרפאות וקליניקות אימון לענף הבניה - אדריכלים מעצבים ----- מה המשמעות של "ההתמחויות" או ההתמחויות אלו? למה צריך להתמחות? או במה צריך להתמחות? תודה, עדי

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
איך לבחור התמחות באימון

בתחילת דרכי שמעתי משפט שעבד עבורי מצויין - את לא בוחרת את הנישה, הנישה בוחרת אותך. לבחירת התמחות שני אספקטים בעיני - שיווקי וידע. חלק מהנישות שבחרתי לעסוק בהן בחרתי בגלל הידע והרקע שלי - ADD, עבודה עם מנהלים. וחלק בחרתי כי הן מדברות אלי - עבודה עם נשים למשל. כאשר התחלתי לעבוד לא בחרתי בנישה, ולאט לאט הבנתי עם מי אני רוצה לעבוד יותר, והיכן יש לי ערכים מוספים. עם הזמן זה ממשיך להתמקד ולהתבהר עבורי. כאשר יש לך נישה (או התמחות), יותר קל ללקוחות לדעת אם לפנות אלייך, את מי להפנות אלייך והמסר שלך ברור יותר. לרוב האפשרויות ברשימה שלך אין לימודים מסודרים (אני לפחות לא מכירה תוכנית אימון למסעדנים), ולכן זה יותר הגדרת נישה שיווקית, שמתבססת בדרך כלל על הניסיון שלך. אבל יש תחומים שבהחלט דורשים ידע ספציפי ולימוד (אם עצמי או במסגרת כלשהי) - למשל ADD.

בילבול..

לפי דעתי יש בילבול בין אימון לייעוץ.. חלק מהתחומים ברשימה.. בעצם לא רוצים אימון.. הם רוצים ייעוץ.. הם רוצים כלים מקצועיים בתחום.. אין לי בעייה עם זה.. סעיפים אחרים עוסקים בעצם באותו דבר.. יצירתיות.. הגדרת חזון.. הגשמת יעדים.. מנהיגות אישית....זוגיות.. מערכות יחסים... כל אילו הם כלים בתוך האימון ..וכל אחד שמגיע לאימון יכול לקבל את כולם ועוד.. ברגע שמתחילים לפזר את התחום להמון תחומי "התמחות" אנו מאבדים את השלמות של התהליך.. והופכים את הצמיחה האישית למסובכת... אור ואהבה

צהלולים

New member
הבחירה ב"נישה" התמחותית, בעיני, היא

תוצר של: א. שיווק. להיות מומחה בתחום מסויים. לפנות באופן ממוקד יותר לקהל יעד מסויים. ב. תחושת בטחון של המאמן, בתחומים בהם הוא מרגיש "חזק" יותר. עקרונית, אני לא נגד התמחות, כל עוד היא לא מנוונת את המאמן ומונעת ממנו לעסוק בתחומים אחרים שאינם בתוך ה"התמחות" שלו. יש גם צדדים טובים להתמחות, בעיקר בהיבט הבטחון העצמי של המאמן (ברור שאפשר לאמן על כל דבר, אבל זה תורם כשאתה באמת מבין את העולם של המאומן). גם צריך לקחת בחשבון תמיד שהחיים משתנים, ההעדפות משתנות, ולפעמים ההתמחות קצת מגבילה... לכן, (שוב - לדעתי) לא רצוי לבחור נישה צרה מדי, ובכל מקרה להשאיר פתח לשינוי (לדוגמא, לכתוב: "מתמחה בין השאר ב...").

Yin

New member
תודה לעונים

בעצם מה שאתם אומרים זה שיש כאן בידול ומיתוג מחד, ומאידך קצת הבנה לעולמו של המתאמן - זה הכל?

התמחויות - כן. אבל....

בגבול. כל הגזמה פוגמת ברעיון וגם כאן, הרשימה (היא קיימת, יודעת גם היכן) - לא רלוונטית במידת הפירוט שלה. אבל מכאן ועד הסקת מסקנות לפיה מאמן שהתמחותו היא כללית בלבד יכול לאמן כל נישה ובכל תחום - הדרך עוד ארוכה. בהנחת המוצא הזו - אני מקיימת 2 מבחנים לעצמי: 1. מבחן הלקוחה - האם הייתי בוחרת לאימון זוגי ולאימון ניהולי את אותו מאמן ? לא. הייתי מבקשת לעצמי אדם שנסיונו והידע שלו מלווים ברקע מקצועי נוסף - הוא רק הנישה. 2. מבחן המקצועיות שלי - האם אני מוכנה ומרגישה יכולה לאמן בכל תחום ? לא. ואני מאמנת ותיקה (יחסית לתחום כמובן) ובעלת נסיון בתחומי רקע שונים. למרות זאת - אני שמה לעצמי את דגל הצניעות מול העיניים ורואה את גבול יכולותי. לכן - נישות כן. התמחויות - כן. הגזמה בחלוקה - ממש לא. רק טוב ענת

Yin

New member
התמחות כללית

או התמחות בבני אדם? בהקשבה? בהעצמה? בהנעה? בהנאה? ... ... ...

לאריק אימון הוליסטי...

למה כל הזמן שלוש נקודות... זה נראה כמו משפט לא גמור, או כמו אדם שלא יכול להחליט... בבקשה, השתמשו בנקודה אחת מוחלטת וחד משמעית.

על ניקוד, דקדוק ואימון

נקודה אחת מוחלטת חד משמעית היא מקום סוגר, לא מאפשר, יודע-כל. חונק. נקודה אחת היא לא מקום אימוני. גם סימן קריאה לא. 3 נקודות, ולצידן גם סימן השאלה - הם מקום פתוח, המאפשר לכל אחד להוסיף משלו, לסיים כרצונו או להמשיך עד אין קץ. חלל המאפשר להישאר במקום המבורך של ה"לא יודע" מאפשר רגע את השקט ולצידו את ההקשבה למה שעולה מתוכינו ולא מה שמוכתב מבחוץ על ידי נקודות. או סימני קריאה !!! אני בעד 3 נקודות בעד סימני שאלה בעד השקט והחופש שהם מאפשרים. תודה על האפשרות להיזכר שוב בחיבור בין השפה (במקרה הזה - הכתובה) לבין האימון ו..... ........ ענת

פחחחחחחחח חוסר ידע בעברית

שלוש נקודות הן משפט לא גמור, מחשבה לא גמורה, איתות לקורא שיסיים את המשפט איך שהוא רוצה ואז לא נבין אחד את השני. למרבה השמחה רובכם שמים נקודה בסוף משפט. אז מה, רובכם חונקים מחשבות? לא נראה לי. השימוש הרב בשלוש נקודות זה חוסר ידע בעברית או חוסר תשומת לב, או חוסר יכולת לסיים משפט ומחשבה. תתמודדו עם זה, יש לכם כלים.

קוראים לזה - פרשנות

שלוש נקודות הן משפט לא גמור. איזה כייף שיש משפטים לא גמורים. כמה טוב שהם לא גמורים ונותנים לך את החופש לסיים אותם איך שאת רוצה. אנחנו לא חונקים מחשבות אנחנו פשוט לא רוצים לחנוק את האחר. פרשנות... את מבינה ?.... ואגב - מה זה "פחחחחחחחחח" בעברית ? ... ענת

גם - אבל זה לא מספיק

יש לי חברה טובה שמתמחה בבני אדם בהקשבה, העצמה, הנעה והנאה. אבל היא לא מאמנת. יש לי גם שכנה כזו.... תנאי הכרחי אבל לא מספיק. ענת

בטח בגלל

שאין להן כרטיס אשראי מספק...(זה שהן לא מאמנות) סתם סתם, יצא לי לעלעל בכמה הודעות משירשור עבר על מאמנים ופסיכולוגים. עורר בי קורטוב של הומור. סוף שבוע מבורך

למעלה