התמחות בחממה בשנז׳ן, סין

רוי105

New member
התמחות בחממה בשנז׳ן, סין

שלום,
אני סטודנט למדעי המחשב וקיבלתי לאחרונה הצעה מחבר משפחה שעובד בשת״פ עם גוף סיני גדול בשנז׳ן, לבוא להתמחות שם באחת החברות שעובדות איתם. הוא אמר שאני יכול להגיע לחודשיים-שלושה, לעבוד באחת מ25 החברות שיושבות בחממה (בעיקר סטארטאפים) ולחוות את העולם הזה, ולקבל ניסיון.
רציתי לדעת מה דעתכם על כך ואם הייתם עושים את זה ולמה?
תודה,
רוי

ANZ1

New member
דעתי

1. אין קשר לפורום, יותר מתאים לשאול בפורום מטיילים בחול \ תרבות סין
2. בחודשיים שלושה לא עובדים, כדי להתחיל לעבוד בחברה מקצועית במדינה אחרת ייקח חצי שנה עד שתתחיל להבין מי נגד מי, ותלמד על העבודה, זה אולי יהיה מעניין, אבל מבחינה מקצועית זה ייתן לך מעט מאד, בטוח לא "תעבוד".
כשעבדתי בישראל בחברה גדולה, קלטתי הרבה מהנדסי תוכנה חדשים, הם גם היו אחרי הלימודים, העבודה היתה בישראל, אבל לקח הרבה חודשים עד שהיה תפוקה כלשהיא מהם.
3. זה מתחיל ונגמר באופי שלך וברצונות שלך, אם אתה רוצה חוויה מענינת, אם אתה רוצה להכיר תרבות אחרת ואנשים אחרים, ואם אתה פתוח לאפשרות שתרצה להשאר כי יציעו לך עבודה טובה, או כי תמצא אהבה, לך על זה.

corrigenda

New member
יש לך שאיפות אקדמיות בחו״ל?

במדעי המחשב, בארה״ב לפחות, מאוד מקובל לצאת להתמחויות בתעשייה במהלך הלימודים שאפשר לפתח בהן קשרים ולצבור ניסיון שעוזר, למשל, לקבלה לדוקטורט (ואלו דברים שלא צריך בישראל).

אם זה מה שאתה מכוון אליו, זה הפורום הרלוונטי ואפשר לדון בכך, אם לא אני חושש שכאן לא תמצא הרבה אנשים עם ניסיון רלוונטי... היה פעם (אולי עדיין יש) פורום של עובדי הייטק שיכול להיות רלוונטי.

למעלה