התמכרות לאינטרנט

התמכרות לאינטרנט../images/Emo70.gif

שלום לכולם, לדעתי יש לי התמכרות קשה לאינטרנט. כל יום שאני חוזר מהצבא אני חורש על כל האינטרנט. אני חייב לקרוא את כל הכתבות שפורסמו ביום החולף בוואלה (80% מהמדורים שם), YNET, NRG, נענע, כמו כן אני חייב לעבור על עוד 10 אתרים ספציפיים בערך שאני נוהג לבקר מדי יום, בנוסף אני עובר על בערך 20 פורומים קבועים בתפוז וכמה קומונות, בחלק קורא וכותב, בחלק רק קורא, אני חייב לקרוא את כ-ל ההודעות שפורסמו ב2-3 פורומים ספציפיים שאני משתתף בהם ביממה האחרונה, אני קורא כל יום 2-3 אתרים של מגזינים ישראליים (כל הכתבות שמתווספות באותו יום), חייב לעבור על 3 חשבונות אימייל שלי, שביום רגיל אני מקבל 20 הודעות חדשות (FW ודומיהם) ובסופי שבוע 100 בערך (אני קורא את כ-ל המיילים) וכל זה לוקח לי בערך 3 שעות שאני מקדיש כל יום בזמן שאני לא בצבא, ולא רק זה, נניח שהתחלתי לגלוש ועברה שעה שעה וחצי, והאתרים התעדכנו, אני שוב סורק את כל עשרות האתרים האלה לקרוא מה התחדש בשעה וחצי האחרונה. אפילו הכנתי לי דף אינטרנט שמרכז את כל עשרות הקישורים שאני גולש אליהם מדי יום (ויש גם את האתרים החדשים שאני נכנס אליהם מדי יום).... בקיצקצ אני מכור
מה דעתכם

liyad

New member
ממכורה למכור...

תראה, קודם כל מצבך לא כל כך קשה- יש המונים כמוך... אבל אני רוצה לומר לך שפעם גם אני ישבתי- בימים שבהם הייתי תיכוניסטית- שעות על גבי שעות על האינטרנט, כל יום מרגע שהגעתי הביתה ועד הלילה. זו לא התמכרות עם נזק ישיר אבל יש בה בעייתיות. קודם כל, יש כאן את העניין החברתי שאצלי לפחות הוא נפגע, למרות שהכרתי באינטרנט כמה אנשים מדהימים. הכרויות ישירות, פנים אל פנים, הן משהו אחר והן מפתחות אותך לכיוונים חדשים. ושנית, תכונה אחת שיש לאינטרנט זה שהוא "שואב זמן" מדהים- אתה יושב ובלי לשים לב חולפות שעה וחצי ושעתיים ושלוש- ואם תשאל את עצמך אחר כך מה עשית בזמן הזה, לפעמים לא תהיה לך תשובה. האינטרנט הוא נחמד, אבל כשהשימוש בו הוא מוגזם, הוא הופך לנטל. אני מכירה אנשים שהתנתקו ממנו לגמרי כדי להפסיק התמכרות מהסוג שדיברת עליה. אני מניחה שאתה לא יכול ולא רוצה להפסיק לגמרי, אבל הייתי ממליצה לך, כמו בכל דבר, למתן את העניין ולהפחית במספר השעות. בזמן הרבה שיתפנה לך אפשר לעשות דברים אחרים, מעשירים לא פחות- מפגישות עם חברים דרך קריאה ועד קולנוע.

לקשמי

New member
קל להגיד

אני גם כן מכורה קשה לאינטרנט וכן, זה נורא. ניסיתי את כל השיטות להיגמל. להפחית את מספר השעות שאני גולשת, לעשות אפילו צום אינטרנט לכמה זמן ומה לא. תמיד בסוף אני חוזרת לזה בגדול ובאמת, זה גוזל זמן רציני ואני הרבה פעמים מוצאת את עצמי בסוף יום, אחרי שתכננתי לעשות כל כך הרבה דברים ולא עשיתי אותם בגלל שגלשתי באינטרנט. ולמרות שזה לא התמכרות לסיגריות/כדורים או משהו כזה, יש גם נזק גופני כלשהו: אחרי שאת גולשת כל היום, הראש מתפוצץ מכאבים, העיניים שורפות, שלא לדבר על הגב... מה שלי אישית במיוחד מפריע בהתמכרות זה שלמרות שאני מנסה אני לא מצליחה להימנע מלגלוש באינטרנט כשאני בעבודה, ואז תמיד יש מצבים שמישהו מהאחראים נכנס ורואה אותי גולשת באינטרנט בזמן שאני אמורה לעבוד. האמת, לא אומרים לי על זה כלום אבל זה בכל זאת לא נעים. אולי כדאי בהדרגה לצמצם את הפורומים והאתרים שגולשים בהם ובמיוחד, לפני ההישאבות להזכיר לעצמך את כל החסרונות שבהתמכרות.

כ"כ מזדהה..

גם אני, נמצאת יותר באינטרנט במקום ללמוד. ובאמת שניסיתי,אבל זה קשה וכשאתה דווקא מנסה לא להיות, בסוף אתה חוזר ואף יותר גרוע ממה שהיה. אני אישית, ברוב היום יושנת לאחר שהייתי כל הלילה באינטרנט
. כמות החברים, לי אישית- ירדה ממש! וכך גם בלימודים. אני באמת חושבת שמה שאת מציעה, לנסות להגמל מהפורומים/אתרים שאני אישית בהם,לצמצם אותם לפחות. אני אשתדל לנסות זאת.

N a r n i a

New member
דעתי

אתה רוצה להפסיק? ניסית להפחית? (ואם כן, הצלחת?) שני הדברים הכי חשובים הם להבין שיש לך בעיה כלשהי, ולרצות להפסיק אותה. השלבים הבאים - תלויים בך.

BellA עלמה

New member
אני אישית ניסיתי להפחית

לפחות בבית לא הלך זה זורם לי בדם כמו ההתמכרות למתוקים ניסתי להפחית להגביל את עצמי למתוקים מסויימים גם לל הצלחה

למעלה