התמכרות לדיכאון

katann

New member
התמכרות לדיכאון

כל מי שמתחבר עם חוסר אונים , דיכאון, ייאוש, השקפת עולם פסימית על העולם הזה. מוזמן להכנס לקומונה שלי לכתוב את כל דיעותיו, מחשבותיו, השערותיו, וכל מה שתירצו . בקומונה שלי הכל מותר וכמה שרוצים אפשר לכתוב . מעבר לזה רציתי לשאול האם פעם הייתם מכורים לדיכאון אולי לדיכאון סמוי ?

בוזיקית

New member
אני מגדירה את זה

רחמים עצמיים. אני נאבקת בזה כל הזמן ויודעת כמה קל ליפול לשם. ויש לי סיבות מספיק טובות. ברור שיש בזה רווח משני: תשומת לב, לגיטימציה לא לעשות דברים שחייבים באיצטלה של מסכנות, ועוד ועוד... הענין הוא שהשקפה כזו מושכת אותך כל כך למטה, גורמת לך לנפח את הדרמות של החיים, מרחיקה ממך אנשים לטווח הארוך, לא מאפשרת לך ליצור קשרים בריאים, וגרוע מכך-פוגע בבריאות ובאיכות החיים. אני מאד מקוה בשבילך שתאמץ גישה יותר אופטימית בחיים ורק מתוך דאגה ואמפתיה לא אאחל לך הצלחה בקומונה...

katann

New member
שלום

זה נכון שהשקפה דיכאונית גורמת לנפח דברים אבל מגיע רגעים שגם זה מעייף ואז ישנים טוב מפני שיש חולשה והרפייה בכל השרירים שהיה לי קשה להשיג במצב רגיל . ואז אחרי שקמים אומרים ברוך השם שזכיתי סוף סוף לישון טוב. ואני אגיד לך משהו, פעם ניסתי לביים מצב שאני שמח אבל אומר לך את האמת הרגשתי שיכור ורע . איך אפשר לא להכנס לדיכאון כשרואים כל יום מודעת אבל . כל אדם הוא עולם . וכשאדם מת אי אפשר להתעלם מזה ולכן כשמסתפקים בצער זמני אז אחרי שהצער נגמר זה מזכיר שיכרות . את מוזמנת בכל זאת לבוא לקומונה שלי אני לא רק מתמקד בדיכאון אני עושה עוד דברים למשל אני נותן בה במה להקים לארגון נפגעי הוצאה לפועל .. זה קומונה חדשה ואני יעשה בה בטח עוד דברים טובים . כנסי . ותודה ששיתפתי אותי ברגשותיך שאני מזדהה עם רובם .

בוזיקית

New member
אני מבטיחה לבוא להציץ...

תוכל בבקשה לתת קישור? קשה לא להיכנס לדיכאון. קשה לקרוא את כל המודעות בעיתון. אולי בגלל זה אני משתדלת לצנזר לעצמי מה נכנס אלי ומה לא. כשאדם מת זה קשה מאוד. איבדתי את שני הורי מסרטן אז אני יודעת על מה אני מדברת. עוד אין שנה לפטירתה של אמי בזרועותי. ואבי נפטר לפני שנים רבות. תאמין לי שהייתי בסרט הזה של הדיכאון. ועדיין לא יצאתי ממנו כליל. אני נעזרת בתרופות ומודה לאלוהים על כל יום שעובר עלי - כל יום אני מוצאת תודות ומזכירה לעצמי את השפע והטוב שבחיי. ותאמין לי שאני, כמכורה לאוכל, וכבעלת בעיות רפואיות לא פשוטות בעצמי, להבדיל, נזקקת ללא מעט כוחות כדי להתגבר. וגם על זה אני מודה...

seaגל

New member
פעם האחרונה

ששמעתי על דכאון נודע לי שזו מחלה....ולא התמכרות וחבל שככה מתייחסים לכך...

seaגל

New member
חבל ש..

מתיחסים למחלה כאל רחמים עצמיים זאת הכוונה.....

בוזיקית

New member
חלילה!

לא התייחסתי לדיכאון כאל רחמים עצמיים. דיכאון הוא מחלה! אבל חוסר הרצון לפתור אותו ולהעזר במה שהרפואה מציעה לנו, תוך העדפה להישאר במצב הזה לנצח והתבוססות בביצה העכורה, הוא הוא הרחמים העצמיים שדיברתי עליהם.

בוזיקית

New member
חלילה!

לא התייחסתי לדיכאון כאל רחמים עצמיים. דיכאון הוא מחלה! אבל חוסר הרצון לפתור אותו ולהעזר במה שהרפואה מציעה לנו, תוך העדפה להישאר במצב הזה לנצח והתבוססות בביצה העכורה, הוא הוא הרחמים העצמיים שדיברתי עליהם.

בוזיקית

New member
כל עוד את מודעת לבחירה שאת עושה

אין בעיה ואת בשליטה-סבבה. השאלה אם את יודעת למנוע את הנפילה לתהום שממנה תתקשי לצאת... מאד מסוכן הענין כמו ללכת על חבל דק...

katann

New member
שלום

עכשיו אחרי מקלחת ישבתי לי קצת ליד החלון ורואה את השכנה שלי (נראה לי שהיא בת 21) נזכרתי איך שהיא היתה ילדה גדלה עכשיו יוצאת... ואז נזכרתי בעוד אנשים כאלה נולדו גדלו אותו דבר אחרי יתחתנו יהיו הורים אולי יהיו בעיות בדרך בסוף מתים ... וזה חוזר על עצמו כל דור ודור . זה מדכא לראות אנשים נופלים כל אחד בשלב אחר של הנפילה... כמוהה לפני אלפיים שנה היו עוד כאלה ואחריה עוד . גם אמא שלי היתה פעם צעירה ויפה עכשיו היא מבוגרת שתהיה בריאה . אני רואה ממש סיפורים שהכל כתוב מראש - זה מדכא . כל חייו של האדם הם סיפור מוכן עם התחלה יפה של צמיחה אבל ירידה תלולה לאמצע וסוף -הנפילה . למרות שכל אדם הוא סיפור אי אפשר לדעת מה יעלה בגורלו ואולי הסוף יגיע מוקדם ואת זה יהיה אפשר לדעת רק ממעקב אחר הסיפור כי ההמשך שלו מוסתר ממנו. כך אני חשבתי לי לפני רגעים בודדים אחרי מקלחת ובאתי לכתוב לפורום . תמיד הייתי צופה . גם בכיתה הייתי צופה מהצד . אולי זוהי ההתמכרות שלי ואולי מפני שאם לא אצפה אהיה מבולבל מההווה .

אני!!...

מכורה לדיכאון... ולעוד כמה דברים... אבל ת'אמת אנ'לא רוצה לצאת מזה... אולי תחשבו שאני מזוכיסטית או משו כזה אבל... יש בזה משו... =/

למעלה