התמכרות להימורים

התמכרות להימורים

שלום. לא חשבתי שאני מהמתמכרים אלא רק לעבודה וסקס לפעמים והנה..סיפור. אני רגיל לעבוד קשה לפרנסתי אבל העבודה הקשה לא מבססת אותי. עוד בהיותי חייל הייתי שם כסף במניות בבורסה.לפעמים מרוויח ולפעמים מפסיד. לרב שם עפ"י אינטואיציה ובדיקת החברה. לפני כשנתיים השארתי באופציות של מניות את כל הכסף שהיה לי וטסתי למזרח. בהודו חלמתי שמניה מחירה- 16, וזה לאחר שקניתי ב- 40 ועלתה לערך 80 ונשארתי. נכנסתי לאיטנרנט וראיתי שהיא על 16.. הגעתי לארץ ולא נשאר הרבה. לקחתי הלוואה מאחי, חזרתי לעבוד, ובשנה שעברה עם כמה אלפים בחשבון שוב שמתי במניות. לאחר שהכפלתי את התיק בזמן קצר עברתי בינואר השנה לשחק באופציות מעוף. משחק באש שגם המבינים ביותר נזהרים ממנו. שמתי שם את כל מה שהיה לי והפסדתי. קרוב משפחה הלווה לי 10 אלף ושוב שמתי בבורסה(וזה עוד אחרי שאמרתי לו שלמדתי את הלקח) וגם את זה הפסדתי לפני שבוע. המחשבה על הפעם הבאה שיהיה לי כסף ואוכל שוב לשים בבורסה מעוררת בי שוב התרגשות מה. עדין יודע שידעתי לבחור מניות טובות אבל אני נכשל כשאני נוגע באופציות מעוף. מה עושים עם יצר הרע?

אין לי ../images/Emo28.gif בכובע, גם לא שפנים..

רק משפט אחד: יצר הרע נמצא שם כדי להראות לך כי קיים גם יצר טוב. חפש אותו. הוא נמצא שם. מבין השניים המשחקים בך עתה - אתה המחליט מי ינצח. רק אתה. ותמיד עם עזרה של מי שהיה שם לפניך מורדוך. תמיד ביחד. לעולם לא נשברים ביחד.

ברבורה אמרת....

שלעולם לא נשברים ביחד אז איך עליתי, אני את כל מישקלי... עם החברים, עם התוכנית, ועם עבודת התוכנית כל כך בעקביות.... אני לא לבד וההחלמה שלי מתבטאת בהרבה מישורים התמכרויות אחרות נלקחו ואינן... אבל האוכל.... האוכל... חסרת אונים אני מולו... כל כך זקוקה לעזרה... ולא יודעת כבר במי להיעזר... אני עובדת תוכנית ואני בקשר עם חברים בתוך התוכנית... לא יודעת מה עוד עלי לעשות... אהבה

אשת רוח ואדמה חמודה

מהנסיון שלי יש זמנים שאנחנו צריכים את המחלה. אני קיבלתי את זה וזה דוקא העביר אותה. את בטח יודעת שמלחמה לא עוזרת כאן אלא להיפך. תבדקי איזה רוחים המשקל והאוכל נותנים לך. אוהבת.

OA ענת

New member
התמכרות להימורים

עד כמה שזה ישמע אפסורד - אבל מפעל הפיס מפעיל קבוצת תמיכה למכורים להימורים - זה לפחות מה שהיה כתוב העיתון... למיטב הבנתי - לא חייבים להיות מכורים להימורים במפעל הפיס על מנת להצטרף לקבוצה שעובדת לפי 12 הצעדים...

התמכרות בשניים

ברבורה, אמרת שיצר הרע נמצא וזה נכון והוא גם יוליך אותנו לאבדון אם נתעקש ואם נחלש. קיים גם יצר הטוב- ללכת לעבוד, ליצור, לעזור,לתרום,לבנות ולחשוב על השקעה קטנה שתהיה גדולה בעתיד. ממשכורת ממוצעת בימינו מאד קשה להימנע מממחשבות על איך לא לעשות את הכסף הגדול. כולם מחפשים את השיטה וכולם מחפשים גם איך להרוויח קצת אחרי שעות העבודה. לא מספיק מה שיש לעשיר ועל אחת כמה וכמה לא מספיק לעני. אני רווק אז למה התכוונת בשניים? ובעצם יש מישהו שנשוי כל חייו ולא מרגיש לבד לפעמים? הוא ועצמו וואותו דבר שסוחב מילדותו. להפסיד מעל 40 אלף שקל בחודש זה הרבה ועל אחת כמה וכמה כאשר הכסף לא שלך. לרצות להיכנס שוב ולהתנסות שוב בהפסד זה גם לא מובן. אוכל לומר שגם הייתי בחיים במצבים של ללכת על כל הקופה, גם במצבים אחרים כמו סכנת חיים. האם יש כאן בדיקה של איך אני מתנהג גם שאין לי כלום יותר להפסיד? בכל מקרה- אם יש קבוצת תמיכה של מפעל הפיס באיזורי..אולי יהיה שווה ללכת לדון ולראות מה אחרים עושים כאשר הם מפסידים את הכל. מקווה לשמור על אופטימיות. שבוע טוב

ארטור

New member
שלום ענת......

זה ארגון "אפשר" שטיפל שנים רבות לאלכוהוליזם. בגלל קיצוצים עשה הסכם עם מפעל הפייס לטפל בהימודים. הצוות עברה הסבה ביום אחד להימורים. הם לא מהמרים נקיים והאנשי מקצוע לא מכורים ולא עובדים "תוכנית". הם רואים את התמכרות כסימפטום וצוות עוס"ם מטפלים ככה. המומחי בארץ בשם ליאור: 511111-054 מכור נקי מהימורים 5 שנים, עובד תוכנית חזק ומשרת כדוגמה טובה להחלמה מהימורים. הוא גם היה כוכב ספורט מנבחרת ישראל בכדורגל שבוע טוב

OA ענת

New member
תודה על המידע

קראתי כתבה בעיתון לפני כמה חודשים וזכרתי משהו - אבל לא את הפרטים...

shanhen

New member
מידע קצת יותר מעודכן

לענת שלום, אני לא יודע מאיפה בא הרוע של ארתור שמשמיץ כל מה שזה לא הוא. אבל חשוב לתת מידע נכון. עמותת "אפשר" מפעילה מערכת טיפולית לנפגעי אלכוהול מזה שנים. במסגרת הטיפולית מתקיימות גם באופן עצמאי קבוצות של .A.A. לפני מספר שנים, בעקבות פניות של מכורים, התחלנו לטפל גם במהמרים. עובדי המרכזים עברו הכשרה של שנתיים לפני שהתחילו לטפל בתחום החדש.ה לא קרה תוך יום וגם לא ממניעים כלכליים. מפעל הפיס לא מקיים כלל קבוצות טיפוליות. מפעל הפיס מפעיל באמצעותנו קו חם למידע ולייעוץ (1-700-500-888). במסגרת הקו החם מסייעים לפונים להגיע למסגרות טיפוליות, כולל המסגרת של ארתור בצפון. מפעל הפיס גם נותן מענקי טיפול למהמרים שידם אינה משגת לשלם עבור הטיפול. במרכז רמת גן פועלת כיום קבוצת .G.A גדולה הנפגשת פעמיים בשבוע. אחדים מחברי הקבוצה לא נמצאים כלל בטיפול המרכז. מעולם לא הטלתי דופי בפעילותם של אחרים, בין אם הם אנשי מקצוע או עמיתים להתמכרות. חבל שיש כאלו המטילים דופי בנו בלי להכיר אותנו כלל.

ארטור

New member
זה לא יצר הרע, זה התמכרות.....

וזה מחלה וזה יותר חזק ממך. תתקשר לליאור, 511111-054 הוא מכור נקי מהימורים ומדריק מוסמך לטפל בהימורים. היה שחקן כדורגל מנבחרת ישראל....הוא כוח גגול. תדבר איתו.

תודה. אנסה למרות שאין כאן רק בעיה

של הימור אלא גם של להגיע לאותו מצב בכל פעם בו אני נשאר בלי כלום- בלי עבודה ובלי כסף.גלגל שחוזר על עצמו. מעין חורבן פרטי שלי.מצב מאד מדכדך. (זה קרה גם כאשר לא התעסקתי בהימורים). תודה ואשמח לדעת אם יש עוד אנשים שחווים את זה.

karina האחת

New member
תתחיל טיפול

הפסיכולוג המומלץ , אם יש לך כסף . הוא משה משעלי . ויש גם משהו דומה לאלכוהוליסטים אנונימיים בראשות ארל'ה הגדול . הוא גם היה מטופל של הפסיכולוג הזה . אז שיהיה בהצלחה

karina האחת

New member
תתחיל טיפול

הפסיכולוג המומלץ , אם יש לך כסף . הוא משה משעלי . ויש גם משהו דומה לאלכוהוליסטים אנונימיים בראשות ארל'ה הגדול . הוא גם היה מטופל של הפסיכולוג הזה . אז שיהיה בהצלחה

אין לי כסף- אז להיזרק לרחוב?

וזה שאמרתי שאין לי כסף בכלל כי הפסדתי אותו. כרגע חי מהיד לפה עם כסף שמרוויח מעבודות מזדמנות ולא אלך לבקש כסף מהורים לפסיכולוג. לצערי כל חודש יש לי החזרים לבנקים מה שבכלל לא נותן אויר לנשימה.

אמרתי שהפסדתי את כל הכסף

כרגע חי מהיד לפה. חוסך כל גרוש כי גם יש לי החזרים חודשיים כל חודש לבנקים. בקיצור מצב לא קל. לא אשלם כרגע 300 שקל לפגישה וגם לא 150.גם לא אבקש מההורים. תודה.

דלת

New member
תמשיך להשקיע בשכל

ואל תשים את כל החיים שלך וכל הכסף שלך במקום אחד, אל תהיה חמדן, זה לא משחק, זה החיים שלך. אתה יכול להקציב סכום כל כמה זמן ולהשקיע אותו ואז לעשות קופה אבל לא לבזבז את כל הכסף שלך.

זה לא החמדנות, אלא הרצון להרוויח

ולהחזיר חובות. הרי כל מי שעובד בעובדה קשה ואוסף שקל לשקל היה רוצה לקל סכום כסף שיעזור לו בחיים. גם מי שעושה אלפי שקלים ביום היה רוצה להרוויח עוד, כי אחרת היה יושב על שפת הים או הולך לחוגים וכו ומסתפק במה שיש לו. אני בן-אדם צנוע יחסית. אנשים בגילי נוסעים לבתי מלון לחופשות ואני עדין בוחר חושה בסיני. יכול לאכול אוכל זול (כרגע זה כבר לא מתוך בחירה) ולא ללכת למסעדות יוקרה. אז כל מי שמנסה לשפוט אישיות של אדם עפ"י כתיבתו כאן- נראה שעושה לו עוול. מעניין מי מהאנשים שמכריזים על עצמם כמאושרים עם מה שיש להם ובמקומם הם- לא ירצו בבוקר להיות במקום אחר. ומי שנכנס לפרורום והוא לא מכור אז כנראה סתם אוהב לצחוק לאיד של אחרים ועל זה תבורכו.

shanhen

New member
1-700-500-888

במקום להתווכח תרימו טלפון (משעה 12:00 עד 20:00) לקו החם. תקבלו מידע איפה מתקיימות קבוצות .G.A (ללא תשלום כמובן), איפה יש טיפול ציבורי בתשלום סמלי, איך ניתן לקבל סיוע כספי לצורך טיפול, ואיפה אפשר לקבל טיפול פרטי.

למעלה