התמכרות לכתיבה/צפיה בפורומים

התמכרות לכתיבה/צפיה בפורומים

האם יש חיה כזאת ??? התמכרות לכתיבה או קריאת הודעות ובלוגים, החל מספרות ועד פורומי סקס וכד'. לא מסוגל להעביר ערב בלי לשבת שעות מול המסך , לקרא הודעות שמסקרנות אותי בתכנם או אפילו באופן כתיבתם. בפורומים מסויימים גם מגיב. אם כן זהו סוג של התמכרות-איך ומה ניתן לעשות כדי לצמצם או להפסיק עם תופעה זו שגוזלת המון אנרגיה וזמן יקר מחיי. תודה מראש

כשנסיכים קטנים...

עושים צל גדול... סימן שהם מועמדים למלוכה ! אכן, יש האומרים כי קיימת תופעה של התמכרות לאינטרנט, ישנם מאמרים רבים הדנים בה, השאלה היא האם העסוק במחשב משבש את חיי המשפחה שלך? האם הוא משבש את תפקודך היומיומי? כשלעצמי, איני מגדירה התמכרות אלא למצב המשתלט על חיינו בצורה בה איננו מסוגלים לנהל חיים נורמליים ללא ה"שימוש" בחומרים הממכרים. ואשתמש בתשובתה של חברתנו: מה היה קורה לך אם היית "מפסיק להשתמש" במחשב? אלו תופעות היית חווה? האם אתה מסוגל להכניס עצמך למשטר שעות שימוש במחשב? להגביל עצמך? בוא ננסה להבין ביחד - מה היה קורה אילו?

האם הפתרון לנתק את המחשב ?

מהרשת? כן! אני יכול לעשות זאת...ולמצא מחשב אחר!! אם זאת תשובתך-אז אני ממש לא מכור, אבל באופן מסויים...כן. איך השמוש משפיע על חיי? גם בעבודה וגם בבית ,ממש רב עם הילדים על המחשב, בימים האחרונים אשתי רכשה נבוט ואני משתדל לא לריב איתם. מגביל את עצמי לשעות שהם ישנים, ומן הסתם גם גולש מעבר לזמן המוקצב! בדרך כלל עד השעה 2 בלילה ולעיתים עד לפנות בוקר! מיותר לציין שביום המחרת קשה לתפקד בעבודה ובבית. ואז התשובה היא-כן, משבש את חיי היומיומים וגם את חיי המשפחה. לעניין ההשטלטות-לא ולא, אני מסוגל לחתוך את חוטי התקשורת ולא להתחבר, מאידך-כל זמן שאני יודע שהו(המחשב) שם ואני (הנסיך) כאן, ממש מושך אותי להכנס לפורומים מסויימים ולהתקע שם שעות, אגב-"נגררתי" לתחביב הזה ע"י ידידה שהיא לדעתי במצב של התמכרות טוטאלית, מנסה להגביל את עצמי תמיד-אך תמיד מוצא את עצמי חורג בהרבה מהזמן המוקצב. לגבי תופעות שהייתי חווה? לא ניסיתי... השאלה מה לעשות? תודה מראש

יעל :-)

New member
נסיך...

קודם כל, כפי שנאמר כבר, התופעה אכן מוכרת ואתה לא לבד. קראתי את תגובתך כמה וכמה פעמים, ותהיתי לעצמי... מצד אחד, אתה טוען שזה לא משתלט עליך ואתה מסוגל לחתוך את חוטי התקשורת ולא להתחבר. ומצד שני, אתה טוען שאתה תמיד מנסה להגביל את עצמך, אך תמיד חורג בזמן המוקצב, וגם רב על המחשב, משבש את חייך וכו'. יש לי תחושה שאתה קצת סותר את עצמך, ומשתמע מכך שאין לך שליטה על העניין (לפחות לא שליטה במידה המספקת). לצערי, אין לי פתרונות בשבילך. אם הייתי יודעת יותר, אולי הייתי מיישמת גם בעצמי. אם אתה כל כך רוצה לשנות את ההרגל הזה או האובססיה, אולי זה הזמן להודות בכך ולנסות להעזר בגורם נוסף. אולי גורם נוסף יעזור לך לפקח על עצמך ולאט לאט תצליח לצמצם את זמן השימוש. אולי תוכל גם לשתף את אשתך, ולבקש את תמיכתה בעניין. מעבר לזה, אין לי רעיונות כרגע. שיהיה בהצלחה!

יעל תודה

לשתף את האשה? ממש לא!-תודה. המחשב=תראפיה שלי=השקט שלה.(ממני). כפי שכתבתי-די מכור אך לא בצורה אובססיבית. יותר שאלתי לגבי ידידה שאצלה הבעיה הרבה יותר...חמורה. אם רק ארצה,מאמין שאוכל. אך היא? חבל חבל...(יצא לי חרוז) תודה רבה יעל ושבת שלום

למעלה