התמכרות קצת אחרת!

אתגר5

New member
התמכרות קצת אחרת!

שלום לכולן! נקרה בדרכי הפורום שלכן ושמחתי להיווכח שניתן למצוא פה אוזן קשבת. ההתמכרות שלי קצת אחרת- אני מכורה לטיפול הפסיכולוגי שלי, למטפלת שלי. כבר שלוש שנים אני בטיפול ומשקיעה בעניין הזה הרבה השקעה רגשית- בלחשוב כל הזמן על המטפלת, הטיפול וכו' הייתי רוצה לשמוע את דעתכן- זה לא קצת מבהיל? אודה על תשומת הלב

אכן מבהיל

במקום לטפל בבעיה שלשמה פנית לטיפול, נוצר מצב שבו הטיפול והמטפלת עצמה הופכים לאישיו, ואת הופכת תלויה בזה. נורא בעייתי העניין הזה. מכירה היטב את הבעייתיות הזו, ונשמרת לנפשי. אכן סוגייה קשה. בהצלחה בהתמודדות...

אתגר5

New member
שמרי נפשך

הלהישמר לנפשי לא ממש עזר לי וגם זה שהבהלת אותי . מצטערת

סורי מותק

רק הבעתי את דעתי מתוך הזדהות, לא התכוונתי להבהיל אותך. להבא, אם תרצי שמישהו יגיב לך בדיוק כפי שאת רוצה, אנא רישמי אילו תגובות את רוצה במפורש, ואז יקל עלינו להגיב לך...

אתגר5

New member
סליחה

אני מצטערת, לא התכוונתי לפגוע. פשוט חשבתי להתקבל לפורום הזה ביתר סלחנות. זה פשוט שהשימרי נפשך שלך הוא קצת מאוחר מידי- אני כבר שם. בכל מקרה תודה לך על ההיענות - זה נחמד מצידך. חשבתי לקבל עצה באשר למה אפשר לעשות עם ההתמכרות הזאת שלי עכשיו כשאני כבר שם שוב תודה באהבה

לדעתי

את חייבת לפתוח את זה בטיפול עצמו. לדבר עם המטפלת על העניין. אולי עדיף לטובת שתיכן, שלא תיפגשו. לא יודעת מה להגיד חוץ מזה. עברתי את זה יותר מדי פעמים, יותר מדי צלקות ספגתי מהעניין הזה, ואין לי תשובה של ממש מה לעשות. שמעתי שיש קבוצה של 12 הצעדים [כמו של אלכוהוליסטים אנונימיים] שנקראת קוד"א ומיועדת לגמילה מהתמכרויות לקשר בין אנשים. לא ניסיתי, אבל נשמע לי שווה בדיקה, היות וגם אני תלותית מאד ונפגעת מאד בקלות כשאנשים נכנסים לחיי ואז עוזבים אותם בטריקת דלת. צר לי שאין לי דברי חוכמה, ושהתגובה שלי לא מצאה חן בעינייך. לא התכוונתי להכניס אותך לחרדות מיותרות. הגבתי לך מדם ליבי, כי אני עברתי את אותו הדבר, יותר מפעם אחת. אנא, אם תמצאי את הדרך להתמודדות עדכני אותנו. אני בטוחה שכולנו נצא נשכרים
א.א.

אתגר5

New member
תודה חברה יקרה

אני מבינה שמצאתי מישהי שדומה לי מבחינת רגישות היתר - את רואה, זה כבר מרגיע אותי. גם לי אין תשובה בקשר לזה או איזה שהיא דרך מילוט - דיברתי על כך עם המטפלת שלי אינספור פעמים אבל בתחום הפצוע שלי רק אני אוכל להבין את עצמי. פשוט קסמה לי העובדה שפעם ראשונה מישהו מזין אותי בצורה כזאת מבחינה רגשית וממלא איזה חסר בתוכי, מילוי שבדיעבד הרגשתי שהוא אינו אלא מלאכותי. וכל הפסיכולוגיה הזאת עושה לי הרגשה דביקה ופתאום אין מנוס. שמחתי שהקשבת לי

שלום לך אתגר היקרה

את מתקבלת לפורום באהבה ובסלחנות כמו כל מכורה שהיא. למיטב היכרותי עם הנושא של טיפול פסיכולוגי, ישנו שלב כזה של תלות יתר ולאחריו את אמורה להשתחרר ממנו ולהשתמש במקומות המצמיחים שנתן לך הטיפול כדי להשתקם לבד ולהגיע למצב של השתוקקות לעצמאות. יתכן שהשלב שאת מתארת ארוך לטעמך , אבל הגיוני מבחינת הטיפול. מה שחשוב מאוד מאוד לעשות זה לדבר על זה עם המטפלת שלך ולנסות לבדוק אם באמת יש משהו חריג.

E D G Y

New member
רציתי להוסיף שהתלות היא חלק

בלתי נפרד מכל טיפול נפשי וזה דבר שיש לדבר עליו ולעבוד עליו עם המטפל. מטפל טוב יידע לא לטפח את התלות ולעזור לאדם להיות עצמאי יותר ולפתח בעצמו את הכוחות להתחזק ע"י הפנמה של דמות המטפל בתוכו. אני חושבת שאין סיבה להבהל מהתלות הזאת, אך יש מקום להתייחס אליה בטיפול. בהצלחה!

למעלה