התמכרות קשה

התמכרות קשה

אתם יודעים, אני חושבת שאחד הגורמים העיקריים לאיך שאני מרגישה לאחרונה הוא ההתמכרות הקשה שלי ל... חיזוקים ופידבקים כך למשל, למה את השיחות האלה עם עצמי, הייתי חייבת לכתוב בפורום? מה, לא יכולתי לעשות אותם לעצמי, על דף? ולמה אני תמיד חייבת לפרסם כל יצירה שאני כותבת ולהוסיף בכל פורום אפשרי קישור לעמוד שלי בבמה? מה, אני לא יכולה להנות מלכתוב לעצמי? ולמה בשעה כזאת אני עוד יושבת ומשוטטת בין האתרים, מחפשת באובססיביות תגובות ליצירות שלי בבמה, תגובות להודעות שלי בפורומים, תגובות, תגובות ועוד תגובות. התשובה לכל השאלות האלה היא שאני פשוט מכורה לחיזוקים ולאישורים מהחברה על כל מה שאני עושה. לא פלא שאני לא מבינה מה זה להיות אני. ואני רוצה להגמל, באמת שאני רוצה, רק לא יודעת איך. אז יש לכם אולי רעיון, איך נגמלים?

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
לא כל מילוי צורך הוא התמכרות...

הצורך בחיזוקים, או הצורך בהכרה חברתית (שני דברים קצת שונים) הם טבעיים מאד. אמנם אנשים שונים בעצמת הצרכים האלו, אך הם קיימים, במידה זו או אחרת, אצל כולם. ביטויי הצרכים האלו שונים מאדם לאדם. בהקשר לזה, יש כאלו שמושכים תשומת-לב על-ידי בגדים או תספורת, יש כאלו שמתנהגים באלימות, יש כאלו שמדברים בקול רם... מילוי צורך טבעי הוא לא יותר התמכרות מאשר נשימה. את גם נושמת כל הזמן ולא יכולה להשתחרר מזה (אם את רוצה להישאר בחיים) ובכל זאת זוהי אינה "התמכרות"... לכן, לא מוכרחים "להיגמל" מצורך טבעי ונורמלי, אלא אם הוא מזיק לך או לאחרים... דווקא לא נראה לנו שאת מזיקה... להיפך...

מזיקה אולי לא אבל...

בעצם לעצמי אולי אני כן, באיזשהו מקום, מזיקה עם ההתמכרות הזאת. עובדה שכאשר אני לא מקבלת פידבק זה מעציב אותי מאוד. ואני רוצה לאהוב ולהעריך את עצמי גם בלי פידבק של אחרים. רק לא יודעת איך עושים את זה. כל הערכה עצמית שלי לגבי משהו מסויים, היא תוצאה של מחמאה שקיבלתי או פידבק חיובי כלשהו מאחרים.

שם ים

New member
אין מילה שלא הזדהיתי איתה.

בדיוק התחושות שלי לאחרונה...וסהר, בדיוק התשובה לשאלות הללו.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
בכל זאת... עוד מילה...

כדאי לשים לב להבדל בין צורך (שאולי צריך לשנות את עצמתו) לבין התמכרות. ברור שזה מפריע לך, ולכן ברור שכדאי להתמודד עם זה, כאתגר לשינוי. והדגש הוא על אתגר לשינוי ולא דווקא על הנזק. שאלה של זווית הסתכלות...

למעלה