התמכרות - תמיד שלילי?

rbaron1

New member
התמכרות - תמיד שלילי?

אני באה מתחום המוסיקה- כשרע לי - וכשאני מתרגשת - כשאני משועממת - אני מנגנת בפסתנר - לכאורה אני מכורה. אני "מבזבזת , שעות מרובות בנגינה - שאין בה הרבה יצירתיות- . כשאין לי פסנתר בסביבה - אני לחוצה. וכו... האם אותם קומפוזיטורים גאונים שאנחנו סוגדים ליצירותיהם שוב ושוב - היו מגיעים להתגלויות שלהם לולא היו "מכורים"? (בגוון השלילי) האם אני צריכה להיגמל לפי דעתכם? כמה שעות נגינה ביום ייחשב לי כתחביב בלבד?

שלום רוברון וברוכה הבאה../images/Emo140.gif

סובלימציה= עידון זה איך שקראו (נדמה לי שפרוייד, אבל אני לא מוכנה להישבע) להטיה אמנותית של יצרים מזיקים חברתית. אגרסיביות מתעדנת כשהיא מקבלת תפנית לספורט תחרותי. יצרים אפלים ותשוקה מסוכנת מתעדנים כאשר הם מופנים לציור, כתיבה, נגינה או מחול. מיזנטרופיה והתנשאות יכולות לקבל תפנית מעודנת להגות פילוסופית. כן, את צודקת. אמן (מיוסר...?) יכול להתאים לכל הקטגוריות של מכור , אבל ההבדל הוא שהוא מותיר אחריו תוצרים שמשרתים את החברה. וזה מעורר שאלה. תמיד כשמדברים איתי על סובלימציה אני נזכרת בז'אן ז'אק רוסו - הדוגמה הנוראית ביותר לאדם שהקריב את הזולת על מזבח ההגות שלו. הפילוסוף הידוע והחשוב הזה מכר לעבדות את חמשת ילדיו. האם באמת הכל כל כך יפה בהתמכרות האמנותית? התשובה היא בוודאי ביחסה של התרבות לכל השאלה הזאת: התרבות לא מעריצה מסומם שמתעורר בשירותים ציבוריים כשמזרק תקוע בוורידיו , היא גם לא מעריצה אישה שזוללת עד היפקעות. האם יתכן שזה כל ההבדל ?

נשים יקרות! רברון פתחה כאן נושא

ולא התייחסנו אליו מספיק. אני חושבת שהוא בן דוד קרוב של "הסבת התמכרויות" וכדאי שנדון בו. תרפיה באמצעות אמנות? דעתכן? עלמה, נראה לי שיש כאן פתח לעוד כיוון מחשבה...

אותי גידלו על התמכרות לנגינה

אני שונאת את זה. בכל אופן לא כשצומחים עם זה. אולי זה בסדר כשזה נעשה במודע, כתרפיה. מה שאני זוכרת מעולם המוסיקה זה 1000 בעיות נפשיות של אנשים שהתחבאו מאחורי הסגידה למוסיקה. האמנים מחביאים שם את כל הצרות שלהם. אני ממש צינית בנושא. במקום לפתור בעיות אישיות אומרים: אני כזה כי אני אמן. כמובן שלא כולם. ותרפיה באמנות זה דבר נפלא !

BellA עלמה

New member
אולי

תראפיה באומנות שזה נעשה באופן מקצועי עם אנשי מקצוע זה אחלה. ומוזיקה זה אוויר לנשמה כל עוד זה לא נעשה באובססיביות ובמידה. כל עוד זה לא מפריע בשאר תחומים בחיים

אז הנה, התחלנו אולי קצת להבהיר

את הנקודה של "הסבת התמכרויות" כפי שהציעה האלגנטית. מאוד מעניין העניין הזה עם 1000 בעיות נפשיות שמסתתרות מאחורי המוסיקה. אף פעם לא חשבתי על זה ככה.

למעלה