התנגדויות וסירובים בחווה

התנגדויות וסירובים בחווה

האם אי פעם נתקלתם בהתנגדויות וסירובים בחווה מצד הרוכבים? (הכוונה היא בקרקע ולא ברכיבה עצמה) למשל, אמרתם לרוכב לעשות משהו והוא לא עשה? ומה עשיתם כשהוא סירב? שיכנעתם אותו? אולי ויתרתם לו? ולמי שלא נתקל בזה- איך לדעתכם צריך להגיב באותו מקרה?

אני נתקלתי

היה מקרה אחד עם ילדה שעמדה ליד התחת של אחת הסוסות. אמרתי לה לזוז והיא לא הסכימה לסוס. השברתי לה מה יכול לקרות אם הסוסה תיבהל והיא תעמוד מאחוריה, היא לא הקשיבה לי. בסוף אמרתי לה "אני עוזרת בחווה, אני מכירה את הסוסים. אני מעלייך, אז את צריכה להקשיב לי. תזוזי מהתחת של הסוסה עכשיו". היא אמרה לי "אההה, אז למה לא אמרת?" וזזה. אני לא אוהבת לומר לאנשים שאני מעליהם (מה שלא נכון, אבל בחווה אני באמת מבינה בסוסים יותר ממנה), אבל רק אז היא הסכימה לזוז. היה לי עוד מקרה עם ילדה שלא הסכימה להכניס את הסוסה שהיא הוליכה לתא. היא עצרה ואמר "אני לא רוצה להיכנס". אז שאלתי אותה למה היא לא רוצה. "אני פוחדת" היא ענתה. אני אמרתי לה "אז בואי אני אעזור לך להתגבר על הפחד. קודם תיכנסי לתא ואז תשי עם אניטה סיבוב. הכל יהיה בסדר, אל תדאגי". היא נכנסה ועשתה סיבוב. "עכשיו תעצרי". היא עצרה. ככה היא התגברה על הפחד, ועכשיו היא מסכימה להכניס סוסים. לדעתי הטיפול במקרה של סירוב תלוי בסיטואציה. אם הסירוב הוא מפחד, אז צריך להרגיע ע"י הסבר של המצב ושל מה שצריך לעשות. גם בטיפולי זה עובד. אבל אם הילד לא מפחד, אלא פשוט לא רוצה להקשיבף צריך להפעיל סמכות וגם להסביר את המצב. אם הסיטואציה מסוכנת (לעמוד מאחורי תחת של סוס סתם ככה), אז צריך לדבר בתקיפות ולהפעיל סמכות בלי להתחיל לתת הרבה הסברים, כי לא כדאי לבזבז זמן.

fliperit

New member
אני בתור מדריכה בחווה

ככה שממש אין הבעיה הזאת. מעבר לזה- התלמידים שלנו שמחים לעזור, ועושים עבודה מצויינת.

כן.....

בחווה אצלנו [חניאל] אנחנו ממש ממש לא מגובשים... לפני כמה ימים בשיעור הייתי חייבת ללכת מהר וביקשתי ממשהו בשם אלישי שיפרק את הסוסה כי אני חייבת ללכת והוא אמר לי "דורון את רכבת עליה אז תפרקי אותה" ואני יודעת שאם חברים שלו היו מבקשים אז הוא היה מסכים ואני תמיד מפרקת לאחרים תסוסים אבל שאני מבקשת לאאא מה פתאום??? ואז התעצבנתי והלכתי לפרק אותה והוא אמר "דורון אני תכף בא לבדוק איך את מטפלת בה" ומזה התעצבנתי כאילו מי הוא חושב שהוא?! רררר רציתי לרצוח אותו ואז פירקתי אותה מהר הברשתי את הסוסה ובאותו זמן קיבלתי צרחות מאמא שלי אז נשארה טיפה של זעה מהסוס אבל ממש ממש קצת והוא אומר "דורון מה את עיוורת היא עוד מזיעה" ואני איחרתי! זה כל כך עיצבן אותי ואמא שלי המשיכה לצרוח עלי!! :(

הוו....

עכשיו את יודעת חננה שכמותך אז תוסיפי תאיסי החדש שלי לפני שאני יאנוס אותך עד שתבכי!!! הוו...אני יהנה מאודמאוד!! D: אני לאהוב בתאלי מאודמאוד! ונכון מה שהוא עשה היה מגעיל??? [בקשר להודעה שלי]

לאא

היתיה ילדה אחת שהיא היתי צריכה לסדר את הסוס ואמרתי לה תזהרי הוא עלול לבעוט בך אמרתי לה תני יעשה אבל היא אמרה לא אני רוצה אני אמרתי לך שזה מסוכן אני אזהרתי אותך ואז היא בא להרים לו את הרגל הוא הביא לה בעיטה ונשבר לה הרגל

למעלה