seelinewoman
New member
התנגדויות -זקוקה לעזרה ועצה
ובכן, אתמול קפצתי למים והתחלתי להתייחס לשאלת ההילינג לא רק כמטופלת אלא גם כמטפלת,
משום שאני רוצה לעזור לחברה שיש לה מצוקות כמעט בכל תחומי החיים המיידיים שלה.
שוחחנו, במסגרת שיחת חברים, ודיברנו גלויות והבנתי שהיא מצאת במוד של הישרדות,
כך שהיא מתנגדת לכל שחרור של האחיזה במגננה כך שאין בכלל אפשרות להציע לה אמצעים מעשיים.
כרגע, עליה להגיע למצב של שחרור אמונות כדי לפנות מקום לאמונות חדשות, אבל היא מתקשה לשחרר.
התחלנו תהליך של זיהוי ההישרדות והמגננה, והצעתי לה קודם כל, בשלב זה, לנסות לזהות מצבים
שבהם היא יכולה להגיב יותר בעדינות כדי לזעזע פחות את התנודות סביבה, בעיקר משום שהיא רגילה
כל חייה לנוע בתנועות גדולות, רחבות, מטלטלות וחזקות מדי.
אמרתי לה שמשום שהיא גם חסומה מאוד מאז ילדותה בבית דוגמטי וחוסם, כדאי לה להתחיל קודם כל להירגע
על ידי הילינג ושטיפה כלשהי של הערוצים שלה מכל מה שיש לה, והשאלה שלה פתאום הפתיעה אותי,
כי הייתי בטוחה שאני יודעת את התשובה, ולכן אני מתייעצת אתכם איך להתייחס לכך.
היא בחורה רציונלית, מצד אחד, מצד שני היא מודעת מאוד לקיומו של מה שאני קוראת לו החוקיות של הטבע,
של מה שלא רואים, של מה שמכונה בטעות על-טבעי אבל הוא טבעי מאוד.
היא רגישה, היא יודעת יפה מאוד ולטענתה אני לא מחדשת לה דבר בכל האבחונים שלי דרך הדיונים שלנו,
אבל היא כרגע לא יכולה ולא רוצה לשנות.
לא מסוגלת כלל לשחרר, לעשות את השינוי למרות שהיא רואה ויודעת ברמה הקוגניטיבית ההגיונית השקולה.
ברור לה הכל, כולל זה שהיא נאחזת במצב מסוים כדי לכעוס ולהעניש את עצמה.
הצעתי לעשות לה הילינג, גם כי אני רוצה לתרגל אצל מישהו שאני מכירה,
פחות או יותר, ולכן קל לי יותר כמתחילה לזהות את התגובות שלה.
ואז היא שאלה אם הילינג עוזר גם כשלא מאמינים בזה.
הבנתי שאני פתאום לא בטוחה עד כמה התנגדות פעילה מבפנים יכולה להישטף בעזרת הילינג אנרגטי.
ואז נהייתי שיפוטית מעמדה של מטופלת וחברה אישית, ולא מטפלת שמקשיבה:
להפתעתי נצמדתי למשפטים ולאמונות הפרטיים שלי בנוסח אין לא יכולה יש לא רוצה,
אבל סטרתי לעצמי וירטואלית כשהבנתי והתחלתי להקשיב לה יותר, והבנתי שהיא באמת באמת באמת לא יכולה.
הבנתי שהיא לא רואה כלל מה שיש אלא רק מה שאין משום שהיא במצב של חוסר מוחלט בכל דבר כמעט.
שאלותיי נוגעות לה אבל גם לעיקרון של זה:
מה אתם עושים כשברור לכם שמישהו זקוק להילינג, או רוצה הילינג, אבל הוא סקפטי בעצמו?
האם זה מדלג ומכניע סקפטיות כמו שהומיאופטים טוענים, למשל, שזה עוזר גם אם לא מאמינים.
האם להתנגדות שלה תהיה השפעה מכרעת על הצלחת הטיפול, אם היא לא תרתום אותו לצורך השינוי?
האם למטפל שרואה את זה יש דרך לעקוף מחסום כך שהאנרגיה שלו תצליח לשטוף את המטופל בכל זאת
ולנקות חסמים רצוניים נוסך על מוטמעים במשך השנים?
מה דעתכם על המקרה הזה, נוסף על מה שראיתי?
מה עוד אתם רואים שיוכל לעזור לי כאן?
אשמח לקבל תשובות גם מאנשים שקוראים ובדרך כלל לא עונים, כי חשובה לי זווית המבט של כמה שיותר.
רוב תודות לכולם גם על ההקשבה
![](http://timg.co.il/f/Emo346.gif)
ובכן, אתמול קפצתי למים והתחלתי להתייחס לשאלת ההילינג לא רק כמטופלת אלא גם כמטפלת,
משום שאני רוצה לעזור לחברה שיש לה מצוקות כמעט בכל תחומי החיים המיידיים שלה.
שוחחנו, במסגרת שיחת חברים, ודיברנו גלויות והבנתי שהיא מצאת במוד של הישרדות,
כך שהיא מתנגדת לכל שחרור של האחיזה במגננה כך שאין בכלל אפשרות להציע לה אמצעים מעשיים.
כרגע, עליה להגיע למצב של שחרור אמונות כדי לפנות מקום לאמונות חדשות, אבל היא מתקשה לשחרר.
התחלנו תהליך של זיהוי ההישרדות והמגננה, והצעתי לה קודם כל, בשלב זה, לנסות לזהות מצבים
שבהם היא יכולה להגיב יותר בעדינות כדי לזעזע פחות את התנודות סביבה, בעיקר משום שהיא רגילה
כל חייה לנוע בתנועות גדולות, רחבות, מטלטלות וחזקות מדי.
אמרתי לה שמשום שהיא גם חסומה מאוד מאז ילדותה בבית דוגמטי וחוסם, כדאי לה להתחיל קודם כל להירגע
על ידי הילינג ושטיפה כלשהי של הערוצים שלה מכל מה שיש לה, והשאלה שלה פתאום הפתיעה אותי,
כי הייתי בטוחה שאני יודעת את התשובה, ולכן אני מתייעצת אתכם איך להתייחס לכך.
היא בחורה רציונלית, מצד אחד, מצד שני היא מודעת מאוד לקיומו של מה שאני קוראת לו החוקיות של הטבע,
של מה שלא רואים, של מה שמכונה בטעות על-טבעי אבל הוא טבעי מאוד.
היא רגישה, היא יודעת יפה מאוד ולטענתה אני לא מחדשת לה דבר בכל האבחונים שלי דרך הדיונים שלנו,
אבל היא כרגע לא יכולה ולא רוצה לשנות.
לא מסוגלת כלל לשחרר, לעשות את השינוי למרות שהיא רואה ויודעת ברמה הקוגניטיבית ההגיונית השקולה.
ברור לה הכל, כולל זה שהיא נאחזת במצב מסוים כדי לכעוס ולהעניש את עצמה.
הצעתי לעשות לה הילינג, גם כי אני רוצה לתרגל אצל מישהו שאני מכירה,
פחות או יותר, ולכן קל לי יותר כמתחילה לזהות את התגובות שלה.
ואז היא שאלה אם הילינג עוזר גם כשלא מאמינים בזה.
הבנתי שאני פתאום לא בטוחה עד כמה התנגדות פעילה מבפנים יכולה להישטף בעזרת הילינג אנרגטי.
ואז נהייתי שיפוטית מעמדה של מטופלת וחברה אישית, ולא מטפלת שמקשיבה:
להפתעתי נצמדתי למשפטים ולאמונות הפרטיים שלי בנוסח אין לא יכולה יש לא רוצה,
אבל סטרתי לעצמי וירטואלית כשהבנתי והתחלתי להקשיב לה יותר, והבנתי שהיא באמת באמת באמת לא יכולה.
הבנתי שהיא לא רואה כלל מה שיש אלא רק מה שאין משום שהיא במצב של חוסר מוחלט בכל דבר כמעט.
שאלותיי נוגעות לה אבל גם לעיקרון של זה:
מה אתם עושים כשברור לכם שמישהו זקוק להילינג, או רוצה הילינג, אבל הוא סקפטי בעצמו?
האם זה מדלג ומכניע סקפטיות כמו שהומיאופטים טוענים, למשל, שזה עוזר גם אם לא מאמינים.
האם להתנגדות שלה תהיה השפעה מכרעת על הצלחת הטיפול, אם היא לא תרתום אותו לצורך השינוי?
האם למטפל שרואה את זה יש דרך לעקוף מחסום כך שהאנרגיה שלו תצליח לשטוף את המטופל בכל זאת
ולנקות חסמים רצוניים נוסך על מוטמעים במשך השנים?
מה דעתכם על המקרה הזה, נוסף על מה שראיתי?
מה עוד אתם רואים שיוכל לעזור לי כאן?
אשמח לקבל תשובות גם מאנשים שקוראים ובדרך כלל לא עונים, כי חשובה לי זווית המבט של כמה שיותר.
רוב תודות לכולם גם על ההקשבה
![](http://timg.co.il/f/Emo140.gif)