התנגדו למהפיכת הקרקעות שתצמיח אצולת נדל"ן חדש

eretzbosh

New member
התנגדו למהפיכת הקרקעות שתצמיח אצולת נדל"ן חדש

התנגדו למהפיכת הקרקעות שתצמיח אצולת נדל"ן חדשה! מצגת הסברה על מהפכת הקרקעות המסוכנת והאנטי-חברתית של מועצת מקרקעי ישראל. (****אנא הפיצו הלאה****): http://www.adj.org.il/files/atira979/979-presentatin.ppt הסבר בקצרה: המהפכה האחרונה של מועצת מקרקעי ישראל תאפשר הטבות אדירות לתושבי ה"כפרים" במרכז. בעצם המילה כפרים עשויה להטעות, מדובר בעיקר בפרברי יוקרה שרוב מוחלט מתושביהם אינם חקלאים - הם בעלי מקצועות חופשיים, אנשי עסקים ואף בעלי הון שנהנים מאחוזות נרחבות על קרקע ציבורית-חקלאית. לדוגמא: בני ציון, רישפון, בצרה וכו' ההטבות מתבטאות באפשרות ליזום נדל"ן סחיר נוסף ושטחי מסחר לאחר תשלום חלקי ביותר למדינה מערך הקרקע. כל זאת בקרקע שאינה פרטית, אלא קרקע ציבורית שהוחכרה בתנאי הטבה למטרה לאומית מוגדרת – חקלאות בלבד. על פי רוב הקצתה המדינה לחוכרים חלקות קרקע אדירות (30-80 דונם לחוכר) חינם (בדמי חכירה מסובסדים וללא תשלום ראשוני) ובתנאי שיישמשו לחקלאות בלבד! כעת הטבות נוספות אלו חותרות תחת ההיגיון המקורי של ההקצאת הקרקעות הציבוריות-חקלאיות. ההטבות הנוכחיות מסתכמות בלפחות מאות מיליוני שקלים עליהם מוותרת המדינה מראש, בשקט, מחוץ לדיוני התקציב וללא איום של קיצוץ בחוק ההסדרים. באותה עת עשרות אלפי משפחות הנזקקות לדיור נשארות ללא מענה תקציבי כי "צריך לקצץ". כל זאת כשמראש הוקצו חלקות נרחבות כל כך לכל חוכר, ועוד בחינם, רק מתוך תחשיב שזה השטח המאפשר למשפחה להתפרנס מחקלאות ומתוך רצון לעודד את ענף החקלאות. איש לא חשב שמטרת הקרקעות הללו תיהיה נדל"ן כי הרי שאז הקצאה מעוותת כזו תיצור פערים חברתיים אדירים ואצולת נדל"ן מצומצמת. לפיכך גם ההחלטה הראשונה שהחליטה מועצת מקרקעי ישראל - ונוגעת להקצאת קרקע ציבורית-חקלאית - מלווה בסייג לפיו אם הפסיק החוכר להשתמש בקרקע לחקלאות, ישיב הקרקע למינהל וזה ישווק את הקרקע במיכרז פתוח למי שיהיה מוכן לעבדה. מותר לציין שהסייג הזה ניצב בספר התקנות של המועצה כטקסט ריק מתוכן.

1אברהם

New member
אין שום כיבוש זאת הארץ שלנו

בעית כפר שלם אינה קשורה לסיכוסוך עם הערבים ובעית הבדואים בנגב קשורה להשתלטותם שלא כחוק על אדמות מדינה . חוץ מזה לישראל זכות מלאה ( אם כי לא חיבת לממשה בכל מקום ) להתישב בכל מקום בארץ ישראל מהים את הירדן כולל כל יש"ע ( כולל רצועת עזה) . הדבר היחידי שאפשר לתבוע ממנה זה לתת זכויות אזרח מלאות לתושבים שתחת ריבונותה ואו לא להפקיע אדמות בבעלות פרטית ( או לתת פיצויים כשאין ברירה). מעבר לזה לערבים אין שום זכויות לאומיות על יש"ע. מדוע : כיוון שכל שיטחי יש"ע ניכבשו במהלך מילחמה ( מילחמת ששת הימים) שלולא ניצחנו בה היתא מתקימת שואה שניה לעם היהודי במולדתו. כן כך בפירוש שואה שניה כיוון שהערבים קראו וקוראים עד היום להשמיד את מדינת ישראל ( לזרוק את היהודים לים ). תילמדו את הלקח שכל פעם שאתם מהמרים על השמדת ישראל אתם עלולים להפסיד טריטוריה. מעבר לזה לישראל אין כמובן אינטרס לספח מיליוני ערבים לישראל ולכן יצאנו מעזה וגם ביו"ש אנו לא שולטים על שיטחי A שבהם יושבים מרבית הערבים כך שאי אפשר להגיד שיש בעיה של כיבוש של עם אחר. נכון שהערבים והשמאל הקיצוני רוצים שניסוג לקו גבול שרירותי מילפני 40 שנה שמימנו הם רצו להשמיד את העם היהודי במולדתו אבל מה לעשות הם הפסידו בהימור. אם הערבים ביו"ש מרגישים חנוקים בקנטונים שלהם הם יכולים לבקש להסתפח לירדן שהיא מדינה ענקית וגדולה ועזה להסתפח למיצריים ולא על חשבון הטריטוריה של מדינת ישראל ( שכוללת גם שטחים מעבר לקו הגבול השרירותי שהיה קים לפני 40 שנה שהערבים מעולם לא הכירו בו ) הרעיון של מדינה ערבית נוספת בין הים לירדן הוא טיפשי ולא בר ישום ( גם בגלל ההפרד הגאוגרפית בין עזה ליו"ש) , גם הערבים לא רואים בו פיתרון מהכיוון השני ועובדה שהם לא מסתפקים בו ורואים בנסיגה לאותו קו שרירותי מלפני 40 שנה רק שלב מקדים להשתלט על כל פלסטין ( מימוש "זכות השיבה" ).

תסביר את זה למי שחיים תחת הכיבוש ../images/Emo6.gif

כמה אפשר לחזור על המנטרות השחוקות של הימין ההזוי ב...פורום השמאל? "אדמות מדינה"? גאוני! ה"מדינה" הגזענית גוזלת אדמות מתושביה, ומכריזה עליהם כ..."פולשים"!
בטח שהגבול החוקי המוכר בכל העולם נראה לימין הקיצוני כ"מלאכותי", כי לימין הקיצוני פשוט מתחשק יותר. וזוהי כל ה"פילוסופיה" על רגל אחת. שאר המלל מיותר. זו עצבריוּת מרשעת טהורה.

1אברהם

New member
הגבול השרירותי מלפני 40 שנה לא מוכר בכל

העולם, רוב הערבים לא מכירים בו ודורשים למחוק את ישראל מהמפה. חלקם מנסחים זאת בדרישה "העדינה" -לבטל את אופיה היהודי של המדינה. רק השמאל ההזוי חושב שאם ניסוג עד הס"מ האחרון לקו הגבול מלפני 40 שנה ( שכאמור הערבים לא היכירו בו אז ולא היום) אז הערבים ישלימו עם קיומה של ישראל, בעוד שהערבים עצמם אומרים בוקר וערב שזה לא יספק אותם והם דורשים בנוסף לבטל את קיומה של מדינת ישראל כמדינת העם היהודי בכל גבול שהוא. כלומר לא אדמות בלעין זה הסיבה לסיכסוך אלה עצם קיומה של מדינת ישראל.

../images/Emo45.gifאני מקשיב למי שמכוון עלי נשק ואומר

ת'כלס מה שהוא חושב ורוצה לבצע - ואף מנסה ולצערנו ...לעיתים מצליח. אני לא מקשיב למי שמפחד וחושש (במקרה של המתונים בעולם הערבי שקולם נשמע כעננה חלושה ומשטרם יושב על עלה דקיק) "מאלו עם הנשק"
או מאלו בשמאל הקיצוני שמתעלמים מה
ומסכנים את עצם קיומנו, בהסכמים רעועים ללא בסיס, שכן הם מקשיבם רק ל"דובר המתון כביכול" לא לבעל הבית שמחזיק בנשק ואמר מה ת'כלס הוא רוצה.

אתה שוב חוזר על אותם שקרים,

לוּ לפחות היית אומר משהו חדש, שעוד לא אמרת, היה אפשר להבין את השתתפותך בפורום השמאל. כאשר אתה חוזר כמו תוכי עצב"רי על אותם השקרים, זה דומה להטרדה מכוונת ("טרוליוּת" בסלנג התפוזי). ישנה הצעה רשמית של כל ארצות ערב להכרה גורפת במדינת ישראל בגבולות 67 החוקיים. כך שהקשקושים שלך שווים בדיוק כמו הקשקושים של עצבר.

1אברהם

New member
ברגע שהם לא וויתרו על זכות השיבה זה לא

ניקרא שהם מסכימים שישראל תתקים בגבולות 67 או בכלל בכל גבול שהוא אם ההצעה הסעודית הייתה אומרת בפירוש שהם מוותרים על זכות השיבה לתוך הקו הירוק , אז היה אפשר להגיד שההצעה כוללת הכרה גורפת במדינת ישראל בגבולות 67 , אחרת זה תרמית ואחיזת עיניים ( בלי קשר אלי אם אני מסכים או לא מסכים לקווי 67). למה אתה מצפה שאני אגיד "משהו חדש", גם אתה ואחרים לא אומרים דברים חדשים (כיבוש כיבוש) שבעיני יש בהם הרבה שקרים והסתה נגד מדינת ישראל ( שאני חלק ממנה), וברור שאני נכנס לפורומים של שמאל כדי "לתקוף" את דעותיהם של אנשי שמאל ( מה שאתה קורה "הטרדה מכוונת"). אני לא מבין איך אתה יכול לצפות שלא יתקפו את דעותיך ( ושל אחרים כמוך ) שיש בהם הסתה נוראית נגד מדינת ישראל גם אם הדברים נאמרים בפורם "שמאל".

../images/Emo45.gifקשה לו לקבל דעה של מישהו אחר.

מר טלמון סילבר צריך לפתוח לעצמו קומונה פרטית או בלוג, לחסום שם כל מי שלא חושב כמוהו (מה בעיניו זה הדבר הנכון לעשות) ולחיות שם מנותק מהעולם המציאותי באוטופיה של מזרח תיכון חדש, שם אין טרור, אין מתנחלים, אין ביבי, אין עוני וחס ושלום קפילטיזם או ארה"ב האימפריאליסטית נעלמו מן העולם. שהערבים בכלל שבדים חביבים שלא מזיקים לאף אחד ובטח לא שמעו כל זכות השיבה. אחח, עולם נפלא
רק חבל שהמציאות אחרת...

כי טרולים כמוכם מציפים אותו.

וזו כנראה המטרה שלכם - להרוס פורומים של השמאל. סוג כזה של סתימת פיות. תפקיד נאלח, הייתי אומר.

1אברהם

New member
אני חושב שאתה קצת פרנואיד

אין לי מטרה להרוס פורומי שמאל. גם אני לא מסכים להגדרה שדעותיך הם "דעות שמאל", שמאל זה מרץ עבודה למשל. דעותיך יכולים להחשב דוקא דעות ימין מהצד הערבי. דעותיכם הם קיצוניות ביותר ו"מושכים אש" מכל פורום שבו תאמרו אותם.

עזוב, אתה יודע מצוין

שאתה משחק כאן את תפקיד הטרול. איך אומרים? על טעם וריח אין להתווכח. לטעמי, התפקיד שלקחת כאן לעצמך די מסריח.

1אברהם

New member
התגובה שלך היא "עצברית" קצת

אתה חוזר על מנטרת "כיבוש" ומתעלם מהנסיבות שהביאו לאותו "כיבוש" בטענה של "מלל מיותר". אני לא מבין למה העובדה שהערבים התכוונו להשמיד את ישראל ב 67 ( וגם 48) זה "מלל מיותר". איך אפשר למסמס ככה עובדה היסטורית חשובה מעין כמוה ופטור אותה ב"מלל מיותר". השמאל המצוי מתמודד עם העובדה ההיסטורית ( שהערבים רצו לזרוק אותנו לים ) הזו בכמה דרכים 1) הכחשה- "זה לא היה , ההיפץ בן גורין רצה לזרוק את הערבים לים" כמובן שטות מוחלטת 2) המעטת חשיבות - "אז היו כמה קיצוניים שצעקו לזרוק את היהודים לים, ביג דיל" - האמת ההיסטורית שאלו לא היו כמה קיצוניים אלה כל העולם הערבי שעשה מעשים בשטח למימוש איום זה, המעטת החשיבות יש בה זילזול ברגשותיו של עם שעבר את השואה ולוקח ברצינות כל איום עליו 3) מה שהיה היה - טענה הגיונית לכאורה אבל סותרת את מה שקורה בשטח הערבים לא שינו מטרתם הסופית, ראה חיזבאללה, חמאס, גדודי אל אקצא, איראן ועוד. 4) הכיבוש - הטענה השחוקה ביותר - קודם כל היא לא רלוונטית כלל וכלל להסביר את העובדה ההיסטורית למה הערבים רצו לזרוק אותנו לים לפני 67 כי לפי השמאל( לא הערבים) שליטתה של ישראל בקו הירוק זה עדין לא כיבוש. טענת "הכיבוש" מנסה להסביר למה כעת הערבים נילחמים איתנו, וזה מגיע לאבסורדים שלא יאמנו שכאילו בגלל המחסומים שצה"ל מקים נגד הטרור יש טרור ( היפוך סיבה ותוצאה ) או בגלל הסיכסוך על אדמות בילעין החיזבאלה ואיראן והחמאס מאימים על ישראל. 5) זה משרת את הימין - טענה לא מן הענין , נו ונגיד שהימין מנצל את החשש הטיבעי של אזרחי ישראל שמגבעות השומרון ירו עלינו קאסמים כדי להתנחל שם, זה עדין לא סותר את העובדה שזה באמת מה שמתכוונים הערבים לעשות מגבעות השומרון ועזה. 6) הצדקה - זה בעיקר טענה של הערבים שמודים בעובדה שניסו להשמיד אוןתנו ב 48 ו 67 ולא מביעים חרטה על זה וטוענים שיש להמשיך למטרה הזו כי כל פלסטין זה שטח כבוש.

מי שמדבר ../images/Emo6.gif

עזוב "היסטוריה". ככה אפשר להגיע לאברהם אבינו. מי שהיום רוצה להשליך לים את האחר, זה בדיוק אתה. מקומך בפורום של הליכוד.

בורות לשמה והכללה גסה../images/Emo31.gif

א. ככל הידוע לי אברהם1 לא רוצה לזרוק שום ערבי לים. ב. בטח ובטח לא אני. ג. יש ערבים לא מעטים שישמחו לעשות זאת דווקא לנו, ואף אומרים זאת בגלוי ללא חשש, אם בעיתונות הכתובה, בטלויזיה או בהפגנות ובתהלוכות הטרור שלהם, אם בתוך ישראל או מחוצה לה. אכן, יש גם מיעוט קיצוני מאוד בימין שלא יתנגדו לזרוק את אויביהם לים. ד. תהיה בטוח שגם בפורום הליכוד או המחנה החילוני לאומי או בכל פורום אחר של תפוז מי שיקרא ל"מו%$ לער%^&" יזרק ויחסם במיידי.

גם אתה מוזמן לחדש לנו משהו שאנו לא יודעים...

האם צצה ,לחי שלישית" להנחתה והלקאה עצמית?

למעלה