התנגשויות בין קורסים

taltuligo

New member
התנגשויות בין קורסים

היי לכולם, שנה טובה!!!! מישהו יודע מה קורה במקרה של התנגשות בין שני קורסים?? אני במסלול הדו - חוגי וכבר בניתי את המערכת, יש לי בשני הסימסטרים התנגשויות בין שני קורסים וכרגע לא נראה שאפשר לשנות את זה, יש איזשהו פתרון לעניין?

amitk80

New member
באיזה חוגים אתה לומד

באילו חוגים אתה לומד ידידי? אולי אני אוכל לנסות לעזור. בהצלחה עמית

IdanXP

New member
התנגשויות

קורה שיש התנגשויות בין קורסים כיוון שיש המון שילובים אפשריים ואי אפשר אף פעם להגיע להתאמה מושלמת עם כל החוגים. במקרה כזה יש כמה אפשרויות. (חבל שלא ציינת באיזה חוגים מדובר.) בכל מקרה : 1. לבדוק עם המזכירות של החוג עם אפשר לקחת קורס דומה מחוג אחר. לדוגמה : קורס דומה בסטטיסטיקה מתקיים בכמה חוגים ברמה דומה ואפשר לבקש ללמוד אותו בחוג אחר משלך. וגם... לשאול את המזכירות אם הן מכירות מנסיונן את המקרה של ההתנגשות והאם יש להן פתרון כלשהוא. 2. אם זה אפשרי, לעשות את הקורס במועד אחר. אולי בסמסטר ב'... אולי בשנה הבאה. 3. לפעמים אין מה לעשות וצריך ללמוד לחיות עם זה ופשוט להשלים כמה שאפשר מסיכומים של אנשים אחרים, ללכת לשעות קבלה של המרצים/מתרגלים אם לא מבינים משהו, לשבת עם חבר שהיה בקורס ולעבור איתו על החומר, ואולי ללכת פעם לפה ופעם לפה. בקיצור... צריך לתמרן בין הקורסים. בנוסף, הייתי ממליץ לך לדבר עם סטודנט בשנה מתקדמת ולשמוע ממנו איך הוא עבר את זה ומה הוא עשה כי סביר להניח שאתה לא הראשון שנתקל בבעיה זו עם הקורסים האלה. אם אתה לא מכיר כזה, אתה קודם כל יכול לשאול פה בפורום, או ליצור קשר עם אגודת הסטודנטים ולברר מי הם הנציגים של החוגים האלה וליצור איתם קשר. בהצלחה !

taltuligo

New member
תודה על האינפורמציה לגבי ההתנגשויות :)

ראשית כל, אני את ולא אתה, ושנית, באמת תודה רבה על כל המידע. אני אלמד מזה"ת ומדעי המדינה, ואכן דיברתי עם מזכירת החוג במזה"ת והיא אמרה לי שההתנגשות הספציפית הזו אורכת כבר שנים ואין מה לעשות לגבי זה, והפתרון הוא להבריז מקורס אחד כל פעם ולהגיע לשני. זה פשוט היה ממש תמוה בעיני שזה הפתרון הכי טוב שמוסד כזה יכול להציע, אבל מה לעשות... שיהיה.

IdanXP

New member
צודקת :)

זה גם תמוה בעיני. אבל זה מה יש וכמו שכתבתי זה נובע מהשילובים הרבים שאפשריים בין חוגים שונות.. וכדאי שתעדכני את הכרטיס האישי שלך, כדי שלהבא ידעו שמדובר בבחורה

amitk80

New member
באילו קורסים מדובר?

מה הקורסים שמתנגשים אחד עם השני? ? אולי אפשר יהיה לנסות לעזור דרך נציגי חוגים או לדחות לשנה הבאה.

taltuligo

New member
הקורסים המתנגשים הם...

חוג למזה"ת : תולדות המזה"ת מדעי המדינה: מבוא למחשבה פוליטית

amitk80

New member
את יודעת האם הבעיה הזאת

תקפה רק אליך או שהיא תקפה לעוד כמה סטודנטים? אם זאת בעיה שהיא קצת יותר רחבה אז שווה לכם לנסות להפעיל לחץ משותף על החוג. תנסי לברר במזכירות החוג האם הם יודעים על עוד חבר'ה עם אותה בעיה. אם זה לא הולך אז או שתנסי לדחות קורס אחד לשנה הבאה. את יכולה גם לנסות להפעיל את נציגי החוג באגודה ולראות מה הם יכולים לעשות אבל לא יודע כמה הם יוכלו בהרבה לעזור. בהצלחה, עמית

למעלה