התנגשות אחורית

gypscoun

New member
התנגשות אחורית

הסיטואציה: שני רכבים, נוסעים זה אחר זה ברחוב צפוף ומרכזי שלא מאפשר הרבה שמירת מרחק. רכב א' מגיע לקו הצומת, ישר איך שהרמזור הירוק מתחיל להבהב. ע"פ התאוריה, על רכב א' לעבור אם הוא כבר הגיע לשם, ובכל אופן לבדוק במראה האחורית שאין רכב מאחוריו. רכב א' עוצר ברגע שרואה ההבהוב, ורכב ב' שהיה מאחוריו, נתקע בו. אני רכב ב'. ההתנגשות הייתה בעוצמה מועטה, ולא נראה כל נזק חיצוני. השאלה היא: האם חוקית אני אשם? שאלה שניה: האם יתכן כי נגרם נזק אשר לא נראה לעין? כלומר, מובן שקיימת האפשרות, אך האם זה באמת סביר, ואם כן, כמה יכול לעלות תיקון נזק שכזה?

אשמה שלך והסבר

דבר ראשון שתבין היטב. אין כזה דבר רחוב שלא מאפשר שמירת מרחק מספקת מהרכב שמלפנים. יכול להיות שהרחוב צפוף במכוניות חונות משני הצדדים ובתנועה הנוסעת עליו, אבל מרחק מהרכב שמלפנים אתה חייב לשמור תמיד בלי שום קשר והטענה שלך שרחוב כזה לא מאפשר שמירת מרחק היא שגוייה. דבר שני, אתה אשם. עליך תמיד לשמור מרחק מהרכב שמלפניך ולהתכונן לכל מצב או אפשרות שהרכב יאט או אף יעצור בחירום. אי שמירת מרחק היא העבירה שביצעת ובגינה תואשם בגרימת התאונה. הנהג שמלפנים יכול שנהג בחוסר זהירות כאשר בלם את רכבו בצומת באור ירוק ואתה יכול לטעון בשימוע או במשפט שיערך שיש להאשים את הנהג בעבירה על סעיף "נהיגה בלא זהירות". באם השופט ישתכנע כי התנהגות הנהג ברכב א' במקרה הספציפי שלכם הייתה לא זהירה ולא אחראית, הוא ירשום לו עבירה. זה העונש האפשרי שלו. כך או אחרת, אתה תיקבע כאשם עיקרי בתאונה. באשר לנזק לרכב, דבר עם סוכנות הביטוח שלך באשר לבדיקת הרכב אחרי תאונה. ידוע לי שביטוחים רבים מכסים את זה וזה ללא עלות.

isra533

New member
שאלה קטנה

למה לפי דעתך ברחוב המרכזי והצפוף שציינת לא ניתן לשמור מרחק?

הדס100

New member
מסכימה עם אלו שמעליי ומוסיפה

יצא לי להיות רכב א', וכבר קרה לי שנכנסו בי מאחור אבל לא נראו סימנים חיצוניים. אמנם הרכב הזדעדע קצת אבל אם לא רואים כלו בדרך כלל גם לא קרה כלום, מה גם שאין בחלק האחורי שום דבר חשוב מידיי.

be_roo

New member
זה לא ממש נכון

המרכב של הרכב עשוי קורות שמחוברות זו לזו, כ שיכולה להיות פגיעה בקורות ללא סימן חיצוני. והקורות הללו חשובות גם באחורי הרכב, בקדמתו ובצדדיו.

למעלה