התנגשות בין רגש והגיון.

אישה 12121

New member
התנגשות בין רגש והגיון.

ברור לי שיהיו דיעות לכאן ולכאן [מצד גברים ונשים]
תמצית הסיפור שלי:
אני בקשר זוגי די ארוך.לא גרים ביחד מבחירה הדדית .עם עליות ומורדות .המורדות נובעות מאי הסכמה על נושאים מסויימים וערכים קצת שונים.קנאה מצידי [אני יודעת שזה מעיד על חוסר ביטחון שלי]
בפרידות תמיד החזרה היתה מצידו.
ברור שיש לי רגש כלפיו וקושי אישי ביצירת קשר חדש[שנינו צעירים ברוח אבל לא בגיל .שנינו גם אימפולסיבים בתגובות]
אני חושבת שהרגש הוא הדדי והחזרה לקשר היא תמיד על רקע של רגש הרגל ..נוחות.. מהימנות הדדית.
הדבר שהכי קשה לי זה הנסיעה השנתית לתיאלנד עד כחודשיים.
מצד אחד מבינה את הנפש שלו והצרכים שלו [לא אחד שאוהב טיולים מאתגרים]
מצד שני קשה לי עם זה.
כאן מתחיל הדיבור העצמי וההתנגשות בין ההגיון לרגש.
ההרגשה של פראיירית.של טיפשות ..חולשה אישית [למרות שאני טיפוס די חזק]וכל ההלקאה העצמית הזו.
רוצה לציין שהייתי איתו בתיאלנד.ראיתי התרשמתי...הרבה ישראלים וגברים מהעולם.
ברגעים קשים..אומרת לעצמי תיפרדי וחיי את החיים שלך.[אני די עסוקה בפעילויות שונות ועצמאית]אבל תמיד חסר לי הקשר הזוגי.
תודה לכל תגובה.

את בעצם עונה לעצמך לאורך הפוסט

"החזרה לקשר היא תמיד על רקע של רגש הרגל ..נוחות.. מהימנות הדדית."

התרגלתם, נוח לכם לחזור למוכר והנוח במקום לחפש משהו יותר מתאים, בעיקר כשיש לך "קושי אישי ביצירת קשר חדש". את חוזרת אליו כי "חסר לך קשר זוגי", וזה מובן וכמובן לגיטימי לגמרי, רק שזה לא בהכרח צריך להיות קשר זוגי איתו. וזה גם לא צריך להיות או קשר איתו או לחיות את חייך עם עצמך. יש עוד גברים.
רק שהיות ויש לך עוגן - הוא - את נמנעת מלחפש עוגן אחר.

לא הבנתי למה את מגדירה את הרגש שלך כ" ההרגשה של פראיירית.של טיפשות ..חולשה אישית" ולמה ההלקאה העצמית. כשמשהו מפריע אז הוא מפריע ולא משנה עד כמה מטופש הוא נראה להגיון שלך (שכבודו במקומו מונח, רק שלא רק הוא קובע) או לאנשים אחרים.
זה שאת עצמאית וטיפוס חזק לא אומר שאת צריכה להכתיר את ההגיון כשולט היחיד בחייך.

זה כאילו שאת מנסה לרבע את המעגל או להתאים את הרגליים שלך לנעליים הלוחצות במקום להחליף נעליים.

אישה 12121

New member
את צודקת.

תודה על תגובתך.
ההלקאה העצמית כי אני מודעת היטב .תמיד מנתחת את המצב .הפרידה האחרונה הייתי שלמה עם הכי פחות ייסורים.
היו נסיונות ליצירת קשר...אבל מרגישה שאני נעולה בפנים והרגשה לא נעימה של בדידות[ על אף הפעילות שלי והמשפחה המקסימה שלי]
בתי תמיד מדרבנת אותי לצאת להכרויות חדשות ואומרת דברים ברוח דברייך.
בעבר [בעלי נפטר לפני שנים]לקח לי זמן להתחיל הכרויות ו"ללמוד הכל מחדש" ואינספור דייטים.רק עם הנוכחי זה היה בקצב איטי שהתאים כנראה לשנינו.
מראש הייתי מודעת למצב.גם אליו תמיד אמרתי :אם אתה זקוק לחופש למה אתה נכנס לקשר מחייב"?
התייחסתי לרגש [ממש לא מתביישת בזה ]כי יש לי קשר רגשי אליו שהתפתח די לאט.ומצד שני ...כמה דברים שאני לא מרוצה מהם.

ההלקאה העצמית היא בגלל שאת חוזרת אליו?

משום מה חשבתי שזה על משהו אחר.

אין לי ספק שהכרויות זה באסה וצריך לבלוע כל מיני צפרדעים שונות ומשונות עד שמגיעים למנוחה ולנחלה, אבל הפתרון של להשאר איפה שאת בגלל סיבות לא נכונות לא עובד. אז... שווה לנער את עצמך, לשים לזה סוף באופן סופי ולשמוע בעצת בתך.

אישה 12121

New member
תגובה..

ההלקאה העצמית...כי אני מוותרת לעצמי.
מצד שני כשאנחנו ביחד [כאשר אין מתח]אני מרגישה טוב ומרוצה.
אני יודעת שהחשש הגדול שלי משינויים ובלהתחיל מחדש.
תודה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
במקום תשובה

תסתכלי מה עניתי לאורח4444
למרות שהשואל שונה לגמרי, השאלה שלו דומה לשלך, והתשובה אותה תשובה.
&nbsp

אישה 12121

New member
קראתי..

וואו..הסיפור של אורח די דומה לשלי מבחינת שוני באופי של אנשים.בטוחה שזה מה שגרם לי להימשך אליו. ובסך הכל תקופה יפה לקשר של עשור...למעט הנושאים השנויים במחלוקת.
אפרופו טיפול..היה שלב שהוא הלך להתייעץ [כי בסך הכל הוא לא רצה להכאיב לי ורצה שאבין אותו]הפסיכולוגית לא הבינה למה אני כועסת על הנסיעה .
ניסיתי ללכת לייעוץ...אולי מוכר לך הענין שהמטופל מבין ..מודע ומנתח כל מה שמפריע לו אבל מתקשה לגעת ולחקור את הסיבות...כי הביצוע לא קל.
בפעם האחרונה הוא הציע שנלך לייעוץ.....אבל יותר בשבילי שאעשה את השינוי.
מיותר לציין שזה לא היה מקובל עלי.כי אני חושבת שבזוגיות שני הצדדים אחראים באותה מידה.
בשלב הזה נפרדנו למס חודשים עד לגישושים מצידו ושיחות שיחות.

אישה 12121

New member
מה8
-*????

אכן..שכחתי לשאול את השאלה...סערת רגשות בעת הכתיבה....נאלצתי לכתוב מס פעמים...עד שהצלחתי לשלוח.
בכל מקרה העונים הבינו בדיוק את השאלה .
הערב ראיתי את תוכנית"אנשים" עם גדעון רייכר.
אשתו נשאלה:"איך שומרים על חיי נישואים תקינים במשך 50 שנים?"
היא ענתה:"ישנים בחדרים נפרדים.חדרי אמבטיה נפרדים.לא שואלים שאלות ולא מתחקרים"

למעלה