התנגשות בין תרבויות

אבו-דני

New member
התנגשות בין תרבויות

--- תחילה אבהיר שאנני בדיוק מתנגד חריף של ענישה גופנית. ענישה זו קיימת עדיין בחלקים שונים בבריטניה בבתי ספר פרטיים הנסיון היהודי להתערב באורח חיים ערבי ולאכוף את קודי ההתנהגות היהודיים נראים לי פטרנליסטים ומקוממים. ההתערבות יכולה להעשות רק בתחומים המשפיעים על אורח חיים היהודי כמו עוצמת הכרוז במסגדים, האלימות הבין שיבטית וכו´ כל הסמנננים של תרבות ערבית כמו החינוך בבתי הספר שייך להם ואין ליהודים רשות לעשות שם כאילו הם חלק מההווי היהודי. מצורפת הכתבה המספרת על הענישה הגופנית

אבו-דני

New member
דו-קיום = סובלנות

--- בכדי ליישם דו-קיום אמיתי יש לתת לערבים אוטונומיה על תרבותם ולקבלם כמו שהם ללא נסיון פטרנליסטי לשנותם. אני יודע שכמה מעמיתי כאן ירימו גבה על שום שאני מתקיף את האלימות הערבית בכלל, ברם זה עניין יהודי רק אבל רק כאשר הנפגעים הם לא ערבים.

אבו-דני

New member
שמח לגלות שיש כאן הסכמה

--- ערבית יהודית מלאה לכל מה שנאמר דלעיל

הבעיה היא שאת התרבות הם מוציאים

לרחוב ולא שומרים בבית. הערב היתה קטטה בדיסקוטק בנתניה בין עולים אתיופים לערבים ישראלים לאחר שאחד העולים ניסה להתחיל עם בחורה מהצד השני. אחד הערבים שלף סכין והחל לדקור. זו התרבות שהם מקבלים מהטלביזיה של אש"ף ואל גזירה - הרגיזו אותך? - תתחיל להרוג!

אבו-דני

New member
צר לי שאינך מבין את הסיבה

--- אצל הערבים שחור הינו נחות מבחינה גזעית, הכושים באפריקה מעולם היו עבדים ניקלים. הגזענות אצלם היא מובנית מקובלת ולגיטימית. והנה כאשר הגיע העליה מאתיופיה נתקלו עכשו ב"עבדים הללו" כשוטרים במשמר הגבול שפוקדים עליהם להראות תעודה ואין עלבון גדול מזה לערבי שנחות גיזעית כמו כושי מאפריקה פוקד עליו להציג תעודה או לפתוח את הבאג´ז לבדיקה.. צא ולמד מה קורה שאותו כושי (כך הם קוראים לו בעברית ובערבית) מתחיל עם בחורה ערביה, שתי ציפורים במכה גם מתחיל עם ערבייה שהיא הסמל הקדוש לכבוד הגברי הערבי (שכן האישה הינה כמו אדמה=רכוש קדוש) העולה האתיופי גם נחות מבחינה גזעית וגם מתחיל עם אישה ערביה זו כבר סיבה לתת לדם לזרום בעוז בעורקים. עדיף המוות על הבושה לערבי. אילו הם השכנים שלך יש לך אלטרנטיבה?

נחום33

New member
ואצל היהודים האתיופים ממש שוים

תסלח על הבוקר אבו דני ,אתה קצת מפריז. ראשית גם אצל הישראלים מהזן הנאור או הלבן או החום יש אפליה ,ובטח שכלפי האתיופים. שנית ממתי אתה מכיר את כל החברה הערבית? כולם ככה? כל הזרמים ,כל האנשים? נדמה לי שהכללה היא הדבר האחרון שצריכים על הבוקר. אגב לדעתי עניינים פליליים לא מקומם פה בפורום. בוקר טוב

אתה ממש מומחה בעניני כבוד ערבי

פעם שאלתי למה התאילנדים שעובדים בחקלאות נוהגים לשים מסיכות שמכסות את הפנים? הסבירו לי כי אצלם מי ששחום נחשב מגזע נחות ולכן הם משתדלים להשתזף כמה שפחות. אבל העניין של האתיופים לא ברור. הרי מדובר בצעירים ישראלים (ממוצא ערבי) - איזה קשר יש להם עם משמר הגבול? גם כשמדובר בנוער שלנו קרו כבר תגרות מסיבה כזו ולא צריך להיות שחור בשביל להרגיז את החבר של הבחורה. אבל למה התיגרה עוברת לסכינים? אי אפשר להסתפק בכמה פליקים?

אבו-דני

New member
משמר הגבול - והערבים

--- ההשפלה של הערבים בידי משמר הגבול אינה מבחינה בין נושאי תעודת זהות שטחים או כחולה ישראלית.. וכמה פליקים? אני מצר שלו נסית לפחות ללמוד משהו על ההווי הערבי לא היית משיח לנו בדיחה מהסוג דלעיל.

דבר דעה

New member
כמה הערות.

זה אכן עניין של חבל דק בין מניעת תקיפה והתעללות, למניעת התערבות בעיניני תרבות אחרת. ביה"ס הוא אכן מקום בו קו גבול זה נבחן ונבדק. וכפי שראינו בכתבה יש הורים שיודעים להראות למורים מסוג זה, היכן הגבול עובר. ולהישאר במסגרת התרבות הערבית. נקודה נוספת היא, שכאזרחים במדינה הם רשאיים להפעיל את מוסדותיה בסיסוכים שבינם לבין עצמם בדיוק כמונו. לדעתי, אותם הורים, המותחים קו עד להיכן אלימות מורים יכולה להגיע, שוברים את הסטריאוטיפ של חברה אלימה מיסודה. אם כי לא באופן שירצה את האידאלים המערביים שלנו.

למעלה