התנדבויות ופעילויות חברתיות

mtap18

New member
התנדבויות ופעילויות חברתיות

היי כולם, רציתי לשאול מה באמת החשיבות של פעילויות חברתיות והתנדבותיות בראיונות לסטאג'- בהנחה שאני לא פונה לציבורי אלא למשרדים מסחריים.... האם זה באמת כ"כ חשוב? אני מסיימת שנה א' בעברית והשנה באמת שלא היה לי ראש להתנדבויות, פר"ח וכאלה. התנדבתי בעבר בפרוייקטים של חלוקת אוכל לנזקקים וכאלה (משהו קבוע- לא חד פעמי), ואני לא ממש יודעת אם כדאי לי שנה הבאה להתנדב במשהו... שוב, האם זה באמת כזה חשוב? יש לציין שאני רק בת 22 אז חוץ מעבודה אחרי הצבא אין לי יותר מדיי מה לכתוב בקורות חיים... תודה מראש למי שיענה :)

sacrament

New member
בריאיונות שעברתי

היה דגש רב מאוד על צבא והתנדבויות, בייחוד המשפטיות שבהן (כחלק מהפקולטה או אירגונים). אגב- גם מאוד התעניינו בתחביבים ייחודיים שיש לי. תראי, זו אכן שורה לקורות חיים, וזו שורה מרשימה למדי. השאלה אם יש לך ציונים טובים שלא מצריכים דברים כאלה... חוץ מזה- תמיד טוב להתנדב, גם ובעיקר אם זה לא נותן לך שום תועלת חיצונית...

mtap18

New member
תודה על התשובה ו...

זה בדיוק העניין... מבלי לעורר פה בלאגן, לדעתי פר"ח ותוכניות דומות לא מהוות התנדבות, ואני שונאת שמציגים אותן כהתנדבות... לכן גם לא פניתי לתכנית כזאת. לדעתי, אם בוחרים להתנדב, צריך לעשות את זה בלי לקבל כסף... תכננתי ללכת לקליניקה שנה הבאה, אבל אני בספק אם אני אתקבל- כי נותנים עדיפות לשנה ג' (מה גם שהם למדו יותר קורסים ויודעים יותר), ועכשיו אני ממש מתלבטת מה לעשות...

sacrament

New member
גם אני התעצבנתי מה"התנדבויות"

שמקנות מלגה או נקודות זכות... מצד שני, אני זקוקה לכסף- אז מצד אחד עשיתי פר"ח שמממן לי חצי שכר לימוד, ומצד שני עשיתי התנדבות בבתי משפט שלא מקנה שום הטבות. אגב, אומנם פר"ח זה לא ממש בהתנדבות- אבל כשחושבים על כל העצבים, התיכנון, הפגישות, הטלפונים, הקשיים של הילד ומה שצריך לעבור איתו- אז זה ממש לא שווה את הכסף. כמובן שיש את אלה שבאים לפגישה ורק משחקים עם הילד כדורגל וככה מעבירים 120 שעות. אבל מי שבאמת משקיע יודע שזה לא שווה את הכסף אלא זה שווה את ההתנדבות ומה שמעניקים לילד.

mtap18

New member
...

רק כדי להבהיר... אני לא מזלזלת בפר"ח- אין לי ספק שיש לזה ערך חברתי- ברור שזה תורם לילד, וברור שאם כבר עבודה, אז לזו יש ערך מלבד הכסף... אני רק טוענת שלא נכון לקרוא לזה התנדבות. זה פשוט מצב של win win. משתלם למי שמארגן, משתלם לילד, משתלם לחונך (זה האמת בספק- לאור מה שאמרת)... תודה על התשובות :)

הייבי

New member
זה תלוי במשרד

אני גם בת 22 ואפילו עבודה אחרי צבא לא היתה לכתוב (עוד לא הייתי בת 22 כשסגרתי סטאז'- פשוט התחלתי ללמוד חודש וחצי אחרי השחרור), אבל רוב הראיונות שאני עשיתי דווקא שאלו אותי על התואר הנוסף- כלכלה, על למה התחלתי ללמוד כל כך מהר ולמרות שהיה לי פר"ח בקו"ח באף ראיון לא שאלו עליו, לכל היותר- ציינו את קיומו. מצד שני, אם אין לך משהו אחר שתופס את העין בקו"ח אולי כן כדאי שתהיה לך התנדבות משפטית לדבר עליה. אני יודעת שיש אנשים שהראיון דווקא סובב סביב השירות הצבאי שלהם (לדוגמא, מישהו שהוא קצין זה יכול להיות נושא הראיון), כך או כך מטרת הראיון היא לדבר איתך, לשמוע איך את מתבטאת כדאי שיהיה לך משהו בקו"ח שתופס את העין.

ynana1

New member
אם כבר מדברים על הנושא...

לדעתכם, התנדבות במשטרה יכולה להועיל?

2_be

New member
בלי קשר לקו"ח/סטאז' וכו

אני השנה התנדבתי באחד מבתי המשפט במסגרת מרכז ברירה מתוך רצון להוסיף למערכת הלימודים עניין נוסף ולעשות משהו שאמנם קשור ללימודים אבל שיהיה שונה מכל השיעורים התיאורטים ויתן לי קצת תחושה של העולם האמיתי. אני יכולה להגיד שזה אחד הדברים שאני יותר שמחה שעשיתי השנה. באמת נהניתי לסייע לאנשים בדברים קטנים שעבורם הם משמעותיים. לא אכחיש שכמות התודות והברכות בשלל שפות ששמעתי גורמות לסיפוק:) וכמובן שיש פה גם ערך מוסף, מוטלת עליך אחריות, את לומדת איך מתנהלים הדברים במזכירויות בתי המשפט, איך לנסח בקשות שונות ולהתעסק עם הטפסים השונים. אולי אני תמימה שבחרתי בזה מתוך רצון ובלי קשר לקו"ח (שגם ככה יש לי מה לכתוב בהם:)), אבל אם יש לך כמה שעות בשבוע, אני בהחלט ממליצה

בלה טנ

New member
אני מסכימה!!!

התנדבתי בבית הדין לעבודה. ואני עדיין באה לבקר, כי השנה אני חונכת של מתנדבים חדשים. זה הדבר שהכי השפיע עלי במסגרת הלימודים. זו הרגשה מדהימה לעזור לאנשים, במיוחד בדיני עבודה, שזה תחום שבו נרמסות זכויות אדם על ימין ועל שמאל... רוב האנשים שבאים לא יודעים אפילו רבע מהזכויות שמגיעות להם וחבל... באים לשם סטודנטים מכל מיני מוסדות, תל אביב, המכללה למנהל, הבינתחומי. גם מנתניה פגשתי פעם אחת. זה מומלץ גם לאנשים שלא מעוניינים להתמחות בדיני עבודה, כמוני למשל, כי זה נותן מימד נוסף ללימודים.

למעלה