התנדבות אחרי שחרור על 21 נפשי

Nameless girl1

New member
התנדבות אחרי שחרור על 21 נפשי

היי,
לפני שנה וחצי התגייסתי לצה"ל, שירתתי חודשיים-שלושה בצבא והשתחררתי מצה"ל על נפשי בגלל קשיי הסתגלות.
מאז אני מרגישה המון חרטה על ההחלטה הזו ומרגישה צורך לשרת את המדינה ולמלא את החוב שלי כאזרחית ישראלית. אני מאוד ציונית, חשוב היה לי מאוד לשרת בצה"ל אבל לצערי היה לי מאוד קשה בתקופת השירות ועשיתי החלטה פזיזה.

קראתי הרבה חומר על העניין, אבל עדיין יש לי כמה שאלות שאשמח אם תענו עליהן
:
1. האם יש הבדל בתנאים להתנדבות בין פרופיל 21 נפשי לרפואי? קראתי בהרבה מקומות שבצה"ל לא ממש ששים לקבל את אלו שיצאו על נפשי, וזה קצת מדאיג אותי.
2. האם יש הבדל בגישה למלש"בים עם פטור נפשי שמבקשים להתנדב מול חיילים משוחררים שרוצים לחזור לשירות צבאי?
3. האם צריך לעבור את כל התהליכים של הצו הראשון מההתחלה? מה שמדאיג אותי בעיקר זה הבדיקה הגופנית שדורשת התפשטות. עשיתי אותה בצו הראשון ולא ממש בא לי לחזור עליה..
4. מה הגיל המקסימלי שאפשר להתנדב בו? קראתי איפשהו שהגיל לנשים הוא 20, אבל הייתי רוצה לדעת כמה הם באמת נוקשים בעניין והאם יש התגמשות (אני בת 20, אבל רוצה לדעת אם אני צריכה להילחץ על זמנים או שזה בסדר גם אם אתגייס חודשיים לפני יומולדת 21).
5. כמה זמן בערך אמור לקחת תהליך הגיוס מחדש לצבא בהתנדבות?
6. קראתי מידע סותר- האם השירות בהתנדבות הוא למשך שנה או שנה וחצי?

תודה מראש
מקווה להיענות

נ ו ע ה 12

New member
היי :)

קודם כל יפה המחשבה שלך... טוב לדעת שאת מתחרטת על ההחלטה שעשית ושאת רוצה לחזור לצבא.

1. ההבדל העיקרי הוא שלאנשים שקיבלו פטור נפשי לא עושים תחקיר ביטחוני ולכן הם לא מקבלים סיווג, מה שמונע מהם לשרת בתפקידים המצריכים לעבוד עם מידע מסווג כלשהו.
2-4. לא רוצה לדבר סתם, אין לי מושג.
5. התהליך ארוך ולא קל, הוא לוקח כמה חודשים טובים עד שנה (ולפעמים פלוס).
6. למתנדבים על רקע נפשי - שנה.

hillator

New member
תשובות

דבר ראשון את מטופלת דרך תא מוחזרי שירות
1. זה לא עניין שלא ששים יש בעיה לתת סיווג ביטחוני. כמו כן בן אדם שיצא על קשיי הסתגלות לא כל כך מהר מקבלים אותו חזרה.
2. כן , הרבה מאותם אנשים שיוצאים על 21 נפשי עשו לא מעט צרות בדרך .
3. לא.
4. לגבי מוחזרי שירות זה אחר - לא סגורה אני יכולה לברר.
5. עם מדובר בפרופיל נפשי זה יותר ארוך כי גורמי בהר"ן צריכים לבחון את התיק ואז צריכים למצוא לך תפקיד. להערכה שלי בין חצי שנה לשנה.
6. בואי נעשה סדר
שנה-> סעיף נפשי.
שנתיים-> כל השאר.
כל אלו שיוצאים לקורסים וזה יתכן ויאלצו לחתום עוד.
החודשים שלושה ששירת ישמרו לך.
אם יש לך שאלות נוספות תשאלי בכיף כאן או אם זה דברים אישים תפני אלי במסר או במייל אני יענה בשמחה
בברכה

יוסי 19901

New member
תהליך ההתנדבות לא פשוטה ...

אני יוכל לעזור לי תשאירי לי את פרטייך ואני אשמח לעזור לך וד"א מחר אהיה בת"א אז אם תרצי שניפגש אשמח :) המשך יום טוב

Nameless girl1

New member
תודה על התשובות המהירות!

לגבי עניין הסיווג הביטחוני- לא עד כדי כך קריטי בעיניי. אני מבינה שכנראה שלא אקבל "תפקיד חלומי" כמו שהיה לי במנילה הקודמת לצערי, אבל כנראה שזה מגיע יחד עם ההחלטה השגויה שלי. אני בטוחה שיש מספיק תפקידים אחרים.
הרבה יותר מטריד אותי העניין של הזמן שזה לוקח, ההיסחבות של חצי שנה-שנה, ועצם העובדה שאולי בכלל לא ירצו לקבל אותי כמתנדבת

יש לכם אולי ניסיון/ידע על מקרים כאלה? אני דואגת עד כמה הם באמת נוקשים עם אנשים שקיבלו פטור על נפשי. האם זה ברמה שנדירים המקרים בהם מקבלים חייל חזרה כמתנדב?

אני אישית לא עשיתי בעיות (אף פעם לא הייתי נפקדת או הלכתי נגד המפקדים שלי בזמנו), אבל כן ביקשתי קב"ן מתוך ייאוש וקושי להתמודד ובסוף קרה מה שקרה. אבל אני מניחה שבמונחים של צה"ל זה נקרא לעשות בעיות ברמה שלא בא להם להתמודד איתי יותר

ולמנהלת- אני אשמח אם תבררי לגבי סעיף 4, הגיל המקסימלי להתנדבות.

ולגבי סעיף 3- אולי זה נשמע טיפשי אבל זה דווקא משהו שמאוד חשוב לי- לגמרי בטוחה שאין צורך? כי קראתי איפשהו שצריך לעשות שוב בדיקות שתן וכ'ו.

hillator

New member
היי

לגבי הזמנים לצערי כן.
ממה שאני יודעת עובר על התיק שלך קבן ועוד קבן וכמה עיררכיות.
וזה לוקח זמן עד שמאשרים וכל זה. היו פה כמה חברה שניסו להתנדב על 21 נפשי לצערנו שבחלק מהמקרים זה נגמר מאוד לא נעים.

לגבי בדיקות, אולי זה אנשים שהבעיה הייתה רפואית אז הצבא דרש כל מיני בדיקות
לגבי הגיל מחר בבוקר אני אשלח מייל אליהם נקווה שיענו מהר
בברכה

למעלה