התנדבות, איך להתחיל את התהליך ?

pol111

New member
התנדבות, איך להתחיל את התהליך ?

טוב אז אני משוחרר על פרופיל נפשי 21, קיבלתי את הפטור לפני שנתיים בדיוק מחוסר הסתגלות וקצת לחצים נפשיים. הוצאתי את הפטור לאחר הצו הראשון שלי ולאחר שקיבלתי פרופיל 97 והצהרתי על דיכאון ועל כך שאני לא כשיר לשרת. הדבר קרה לפני שנתיים ולפני כבר הרבה זמן קיבלתי את ההחלטה שאני רוצה להתגייס ואני רוצה לתרום כל מה שאני יכול בצה"ל ולמדינה. אני לא יודע מאיפה להתחיל או מה לעשות, לאן לגשת ולמי לפנות, עם איזה חומר להגיע (תיק רופאי, מכתב חוות דעת מפסיכיאטר ומכתבי המלצה משני פסיכולוגים שדרך אגב כל זה מעיד על כך שאני כשיר לשרת כבן אדם רגיל ואף יותר - כושר גופני מצויין ללא פגמים רפואיים או מחלות כרוניות למיניהם - כל זה נתון לי - האם זה הכרחי?) בנוסף לזה, מה התהליך המקובל ? האם אני יכול לעלות את הפרופיל ל24 או 25 כדי להתנדב שנתיים במקום שנה ? אם ואכן נמצא שאני כשיר לצהל, למרות שאני במסלול התנדבותי ובהתחשב בנתונים הגופניים וכמובן לאחר מתן חוות הדעת לקב"ן, האם זה ישפיע על התפקיד שלי בסדיר ? מה לעשות מכאן ? מאיפה להתחיל את התהליך ? (וכן אני מתכוון על להתחיל אותו מאפס). דרך אגב אני בן 19 וחצי מאיזור הצפון.

hillator

New member
היי

ברוכה הבאה אתה רוצה להתנדב או לעלות פרופיל? התנדבות-> פונהלמדור פרט בלשכת גיוס ומשם מתחיל הליך התנדבות, שים לב כמתנדב עם פרופיל נפשי הרבה תפקידים חסומים בפניך . העלת פרופיל-> ערעור על חוות דעת פסיכיאטרית שניתנה בלשכת גיוס, ואז תאורטית תוכל להיות גם לוחם(למרות שקשה לי לאמין שבהרן יאשרו את זה) , חשוב שתבין מה אתה רוצה בהתאם למצבך הגופני כיום.

hillator

New member
כמו כן יש מאמרים בנושא במאמרי הפורום

ובשאלות נוספות בברכה

pol111

New member
...

אוקי ונגיד ואני מתנדב, האם אוכל לקבל תפקיד משמעותי ? כמה זמן התהליך יכול להמשך ואיך מתנהל התהליך של מציאת התפקיד ? האם אני צריך לעבוד בפני הצבא ולחפש לבד משהו שמתאים ? בנוסף לזה אי אפשר בתור מתנדב להוציא חריגה ולקבל שירות קרבי יותר ? (אני מושפע מהעובדה שאם אצתרך לעלות פרופיל או אקבל תפקיד קרבי כלשהו ואשרת 3 שנים, יהיה מתסכל לצאת שנה אחרי 90% משכבת הגיל שלי). ואני שואל את כל זה מכיוון שאני לא בדיוק מוצא מאמרים בנושא, כשנכנסתי לקטגוריית מאמרים אני רואה רק שני מאמרים שלא רלוונטיים אפילו.

hillator

New member
כמה תשובות

אני לא רוצה להשלות אותך אז אני יגיד לך מול מה אתה עומד 1. הליך ההתנדבות עורך בד"כ בין חצי שנה לשנה. עבור 21 נפשי יותר קרוב לשנה מכוון שדרוש חוות דעת פסיכאטרית בנוסף לרפואית וזה הליך די ארוך. 2. תפקיד משמעותי זה תלוי מה אתה מגדיר תפקיד משמעותי. אין לי מושג מה היכולות שלך , מה למדת בתיכון ומה הכישורים שלך. 3. בד"כ מחפשים תפקיד לבד כי אז זה מזרז את ההליך. 4. מתנדב עם 21 נפשי יהיה לך כמעט בלתי אפשרי לעבור סיווג ביטחוני או להתנדב לקרבי אני מצרפת קישורים למאמרים רלוונטים

daniel1O

New member
המלצה וטיפ מניסיון אישי

שלום לך איך שלא קוראים לך, הסיפור שלי דומה לשלך,גם אני קיבלתי 21 נפשי לפני שנתיים מהיום וגם לי היה תקופה קשה שלא באה בשיקול להתגייס. אני ניסיתי להתנדב,שנה שלמה ניסיתי,טרטרו אותי ועברתי ראיונות בסיסים שונים,לבסוף? כלום לא יצא מזה. כל התהליך הזה מאוד מסורבל ודורש סבלנות אינסופית. אם אתה באמת רוצה להתגייס,קח עצה ממני פשוט תוותר על זה,פשוט לך ותערער על הפטור שנתנו לך,אני מוכן לעזור לך אישית ולעזור לך גם מה לרשום במכתב. אני אישית זה מה שאני עושה כרגע,לאחר שלא הלך לי עם ההתנדבות אני פשוט הולך על הערעור,כתבתי מכתב וגם הלכתי לפסיכיאטר אזרחי שילמתי לו כסף והוא רשם לי חוות דעת (מקצועית כמובן לאחר שהוא בדק אותי) והוא ראה שאני בסדר ואין סיבה שלא אתגייס. בעל פרופיל נפשי קשה מאוד להתנדב לצבא,התהליך פי 2 ארוך יותר ממישהו שמתנדב על פטור רפואי. אתה מוזמן ליצור איתי קשר.

pol111

New member
תגובה

קראתי את הסיפור שלך, נשמע לי מקרה יוצא דופן למען האמת ונתונים לי גורמים שיכולים לעזור לי ולזרז תהליכים, ב90% מהמקרים ששמעתי התהליכים לקחו קצת יותר מחצי שנה ולא שנה שלמה. בכל מקרה לאחר כמה מאמרים שקראתי ראיתי שיש אפשרות בתור מתנדב לעבור גיבושים ליחידות, טירונות רגילה ואף אימון נשק בסיסי, האם זה נכון ?

hillator

New member
לא עם 21 נפשי

21 נפשי פטור מנשק ואף אחד לא יקח אחראיות שתתקרב לנשק בגדול יש בעיה למתנדבים עם 21 נפשי לקבל גם סיווג ביטחוני. למתנדבים על רפואי יש שתי בעיות: 1. קרבי- הם לא כשירים רפואית להיות שם ב99% מהמקרים. 2. קורסים חתימות ארוכות- למשל ממר"ם לא רוצים להקבל מתנדבים בברכה

pol111

New member
בנוסף

לא מעוניין להתרברב אבל אני כן רוצה לציין שבשביל המשימה הזו, עומדות בפני אפשרויות רבות שאוכל להעזר בהן, מהעבודה שאח של אבא שלי הוא אלוף משנה, לעובדה שקצין העיר לשעבר בחיפה ואבא שלי חברים טובים, ושהפסיכיאטר שלי מקושר היטב עם הצבא לאחר שהיה בעבר בראש מערך בריאות הנפש בצהל, האם זה יוכל לעזור לי לחפש את מה שאני מבקש ולקבל את המסלולים הנ"ל ? אימון נשק בסיסי, טירונות רגילה וכדומה, איך זה אמור לעבוד בכלל ?

dudio92

New member
טירונות מתנדבים

אם וכאשר תסיים את תהליך ההתנדבות את תעשה "טירונות" מתנדבים של 5 ימים ללא מטווחים . עכשיו , יש מתנדבים שהצליחו להתעקש ועשו טירונות 02 כולל מטווחים והכל(לא יודע אם אצל מתנדבי נפשי המצב דומה) אבל אני מאמין שזה אפשרי. בלי קשר , גם מי שעשה טירונות מתנדבים יכול לעשות לאחר מכן השתלמות בנשק. דרך אגב , המתנדבים הנפשיים יש להם "פטור מנשק" - אם לא יהיה לך את הסעיף הזה ברשימת הפטורים אז תכלס אין בעיה

hillator

New member
כמה תשובות

1. הפטורים נקבעים ע"י רופא תא מתנדבים . וניתנים לביטול על ידיו. 2. אם יש לך קשרים מכאן ועד אונוללו בצבא מציאה שתנצל אותם על מנת לעלות לפרופיל קביל לשירות ואז תוכל לעשות מה שבא לך. אי אפשר לאכול את כל העוגה.. 3. מתנדבים נפשיים לא מחזיקים נשק . צה"ל לא חסר אחראיות היו כבר מקרים שאנשים שהוגדרו במצב לא יציב השתמשו בנשק וזה נגמר באסון

narosha

New member
שלום

אתה לא ממש מתייחס למה שכתובים לך לפי התגובות, אם קבלת פטור על נפשי אז יהיה לך קשה להגיע למקומות /לעשות דברים (כמו נשק ) ולא משנה ממש מה וכמה קשרים יש לך כי בסופו של דבר אותו אלוף יקח אחריות אם משהו יקרה . הכי טוב בשבילך שתנסה לערר ולהעלות כמה שאפשר את הפרופיל .. קשה מאוד להגיע למקומות עם פטור נפשי וזה בגלל שאף אחד לא רוצה לקחת אחריות!

hillator

New member
ולא סתם

מרצה שלי בטכניון חיל עם סעיף נפשי ירה בבן שלו ..

למעלה