התנדבות בגיל 31

• פותח הנושא RazKZ
  • פורסם בתאריך

RazKZ

New member
התנדבות בגיל 31

שלום לכולם! שמי רז (לצורך העניין) ואני מתחיל לשקול האם כדאי לי להתחיל הליך של התנדבות לצה"ל. לא אכנס ברשותכם לסיבות למה רק עכשיו נזכרתי, רק אציין שאני סובל מנכות נפשית ומוכר ע"י ביטוח לאומי. בנוסף, אני הנדסאי אלקטרוניקה בעל נסיון של בערך שלוש שנים בשוק החופשי. (משום מה בפטור שלי רשום "מטעמי בריאות").
בזמנו, כשקיבלתי את הפטור, רציתי להתנדב אבל כל הגורמים המטפלים המליצו לי שלא- בעיקר בגלל בעיות של סיווג בטחוני (רציתי מאוד תפקיד טכני) ואולי גם קב"א נמוך (אני לא יודע אם הוא מושפע מהיותי חולה נפש)- הדבר שהכי הפחיד אותי הוא שאמרו לי ש"אפגש אם אוכלוסיות שיהיה לי קשה להתמודד איתם" וזה סתם את הגולל על ההתנדבות בשלב זה בחיי.

עכשיו, בגיל 31 אוטוטו,השאלות שלי נוגעות בעיקר לאופי השירות שאפשרי לאדם כמוני בשלב זה בחיי (אם בכלל)- אני מאוד רוצה תפקיד טכני שקשור למקצוע שלי, בעיקר כי שם אני מרגיש שלא סתם אצא לידי חובה ולא אבזבז משאבים אלא אתרום תרומה אמיתית (וכמובן, אלמד דברים חדשים ומעניינים) אבל, כאמור, אני לא יודע אם אקבל סיווג ביטחוני/ הקב"א שלי מתאים. אולי עוד משהו שיש לציין בנוגע לסיווג הביטחוני- במהלך אחת העבודות שעבדתי בהן בתור טכנאי אלקטרוניקה, נכנסתי לממ"ג סורק פעמיים (כולל מילוי כל הטפסים וחתימה על ויתור סודיות מצידי)- מאוחר יותר, הבוס שלי אמר לי שזה אומר שיש לי סיווג כלשהו.

האם מישהו יכול להאיר את עיני בנוגע לאפשרויות שלי?
תודה מראש!
רז.

hillator

New member
התחלת כבר בהליך?

כי ממה שידוע לי אפשר להתחיל רק עד גיל 22 אלא אם כן ההית בצבא?
סעיף נפשי בד"כ אינו גורר הורדת קב"א אבל מהוה בעיות בקבלת סיווג ביטחוני

בברכה

RazKZ

New member
לא התחלתי את התהליך, לשאלתך:

לא הייתי בצבא בכלל.

תודה!
אני אמשיך לברר....

hillator

New member
במקרה הנל

תוכל להתחיל בהליך ההתנדבות רק באישור חריג של מפקד הבקום
פנה למיטב ותבקש לפתוח בהליך התנדבות ההליך בגדול
1. אישור התנדבות חריג ממפקד הבקום- לא יודעת להגיד לך מה הסיכויים
2. העברת התיק לבהרן וקבלת אישור רפואי, מכוון שמדובר בסעיף נפשי פרק זמן של כשנה
3. מציאת תפקיד

כמו שאתה רואה לא ההיתי מסתכלת על תפקידים כרגע כי נראה שהדרך עוד ארוכה
עקב הגיל המבוגר ההיתי מתייעצת גם באתר
Army.co.il בפורום
בברכה

RazKZ

New member
בהמשך:

איך משיגים את אישור ההתנדבות החריג ממפקד הבקו"ם?
למי פונים? למיטב?

תודה!

hillator

New member
כן

אבל ההיתי מציאה עקב הגיל המבוגר שתתייעץ עם גורם משפטי אולי הוא יכול לזרז עבורך את ההליך

RazKZ

New member
איפה אפשר לקבל ייעוץ שכזה?

ניסיתי בפורום של Army.co.il אבל עדיין לא ענו לי... (ענו בינתיים לאחרים, אז אני מניח שהם לא ממש יודעים לתת לי תשובה).
יש עוד בעיה, והיא שמצב הכלכלי שלי ממש לא מאפשר לי לקחת ייעוץ משפטי. יכול להיות שמישהו כאן מכיר עו"ד/משרד שמספק ייעוץ שכזה בעלות מינימלית? או אולי אפילו בחינם?

hillator

New member
אני מכירה רק את הפורום

שם לפעמים לוקח כמה ימים לעורך דין לענות

hillator

New member
ממה שראיתי התגובות ביומים

האחרונים לא היו מצוות המשרד אלא מסתם אנשים

RazKZ

New member
אז רק למי שהתעניין:

הם כתבו שאכן הסיכויים קטנים. שאלתי באיזה נסיבות כן מגייסים. מחכה לתשובה...

RazKZ

New member
קיבלתי תשובה.

הם אמרו שהם לא יודעים ודברים כאלה לא מפורסמים בשום מקום.

למעלה