התנדבות ביחידת ההסרטה

silver40

New member
התנדבות ביחידת ההסרטה

שלום רב לנוכחים,
אני בת 18 וחצי, הייתי אמורה להתגייס בינואר אבל כיוון שנפגשתי עם קב"ן ופסיכיאטר מטעם הצבא החליטו לבטל לי את הצו גיוס ואצטרך לעבור ועדה על מנת שתבדוק את כשירותי בגלל חרדות, דיכאון וקשיים נפשים וחברתיים. אני תמיד רציתי להתגייס ליחידת ההסרטה ובמבחנים האחרונים אני נלחצתי בגלל לחץ וחרדות שמנעו ממני לתת את כול כולי.
עכשיו שיכול להיות שתיפתח עבורי מסלול ההתנדבות (הפסיכיאטר המליץ לי על כך וחשב שזה האופציה הכי טובה עבורי כיוון שאני אכן רוצה להתגייס), שמעתי שאפשר לבחור תפקיד ואשמח לשרת ביחידת ההסרטה, כיוון שקולנוע זאת האהבה הכי גדולה שלי.
מישהי שמתנדב שם יוכל לתת לי פרטים ועזרה בנושא?

אעריך את זה מאוד,

סילבר.

נ ו ע ה 12

New member
את מדברת על יחידה ספציפית?

אני משרתת ביחידת ההסרטה של ח"א אבל בתחום הגרפיקה, לא סרטים. יש לך שאלות ספציפיות?

g a l4

New member
הבחינות שעשית אלו הבחינות בדובר צה"ל או שמשהו

אחר?

כעיקרון, יש המון יחידות הסרטה בצבא והמון תפקידים בנושא (יש בסיסים בהם יש חלוקה לתפקידים וכאלו בהם החייל מבצע את התפקידים השונים)
אני משרתת כעורכת ביחידת ההסרטה של חיל האוויר, אבל גם מכירה מישהי שמשרתת בתפקיד דומה בחיל אחר, אני דיי בטוחה שכמעט בכל החילות יש תפקיד כזה.
כאשר תדברי עם תא מתנדבים, לאחר שיאושר תהליך היתנדבות ויוצגו בפנייך הפטורים (אם עדיין לא הוצגו), תוכלי לומר להם שאת מעוניינת לשרת בתפקיד כזה וינסו לחפש לך מקום מתאים, אצלי היה משהו בסגנון ופשוט בחרתי יחידה שעוסקת בתחום ונראית לי.

יש חיל שאת מעוניינת לשרת בו או שהעיקר להיות בתפקיד הזה?
אם תרצי לשאול דברים נוספים בנוגע לתפקיד אשמח לעזור,
המון בהצלחה

silver40

New member
תגובה

במיונים ליחידת ההסרטה אני נבחנתי על תסריטאות והפקה ואני מעוניינת לעסוק באחד משני התחומים וגם בבימוי.
הרבה זמן רציתי להיות בשירותי הדרכה של ח"א כי שמעתי שעושים שם כול הזמן סרטים וכאלה ואם אני לא טועה יש יחידה בחצרים (בדרום)? כי מאוד חשוב לי לשרת קרוב לבית.
והאם תוכלו לספר לי איך הגעתם ליחידת ההסרטה, זאת אומרת, היה לכן ראיון עם מפקד היחידה או משהו כזה?

תודה רבה על העזרה,
אני מעריכה את זה מאוד.

g a l4

New member
אני יודעת שיש בחצרים יחידת הסרטה

אבל אני לא יודעת בדיוק איך זה עובד שם..
אצלנו זה מחולק לתפקידים: צלם, מפיק ועורך.. הבמאי מתחלף ולא תמיד מהצוות וכך גם התסריטאי. שוב, יכול להיות שבחצרים זה שונה.
לגבי איך מגיעים, שוב קודם כל תבקשי מתא מתנדבים את התפקיד הזה ותוסיפי שאת מעדיפה בדרום. ברגע שיבדקו עם היחידה אני מניחה שהמפקד ירצה להעביר לך ראיון קצר בכדי לבדוק אם את אכן מתאימה לתפקיד.
אצלי זה היה קצת שונה אבל גם אותי העבירו ראיון לפני שהגעתי. יכול להיות שיבקשו גם לראות עבודות שלך אבל זה כבר דיי משתנה מאדם לאדם ותלוי מי מראיין אותך..
שוב המון בהצלחה :)

למעלה