התנדבות בער"ן

NogAntoni

New member
התנדבות בער"ן

שלום,
אני סטודנטית ללימודי פסיכולוגיה ומדעי הקוגניציה בפתוחה ואני שוקלת להתחיל להתנדב בער"ן.
מעבר להתנסות שהיא חשובה לי כי אני עדיין לא בטוחה לאיזה כיוון מעניין אותי להתפתח, הבנתי שאני אזדקק להמלצה במידה וארצה ללמוד תואר שני בקלינית אז... (אחרי הקדמה ארוכה)
האם "שווה" להתנדב בער"ן מהבחינה הזו?
האם מומלץ לעבוד באופן יותר אישי עם אנשים ולאורך זמן (לעבוד עם אותם האנשים)?
יש כאן מישהו שהתנדב/מתנדב ויכול לתת חוות דעת?

NogAntoni

New member
למעשה, לא

שלחתי להם עכשיו שאלה דרך האתר שלהם נראה מה יגידו.
ובכלל, בגלל זה אני פונה לפורום.
אני באמת לא יודעת איך זה עובד שם מבחינת הדרכה או הנחיה, יש מישהו שמלווה לארוך ההתנדבות?

NogAntoni

New member
יצרו איתי קשר

התקשרה מישהי נחמדה והסבירה לי שבהחלט אפשרי לקבל המלצה אבל זה תהליך מאוד ארוך.
בשביל הקבלה לקורס נכנסים לרשימת המתנה ויש כאלה שמחכים שנה, שנה וחצי לתחילת הקורס.
הקורס עצמו הוא 4 חודשים ויש עוד 4 חודשים של חניכה צמודה מה שאומר שרק אחרי 8 חודשים מתחילים באמת בהתנדבות וההמלצה יכולה להגיע בשלב מאוחר יותר.
אני נרשמתי ונראה איך זה מתקדם.
כנראה שבמקביל אחפש מסגרת נוספת להתנדבות.

reakwind

New member
נשמע טוב האמת

אני גם מבין אותם. בתכלס זאת אחריות מאוד גדולה להיות בטלפון עם מישהו שנמצא כרגע במצוקה נפשית קשה.

בכל מקרה את לא חוששת שלא יכבדו את ההמלצה בגלל שלא מדובר בהתנדבות פנים מול פנים?

sense9

Member
מנהל
אאל"ט, אפשרי לקבל מהם המלצה

וההכשרה שם היא קורס של מספר חודשים בתשלום (מצידך).
אגב, יש גם מקומות שמספקים עזרה ראשונה נפשית דרך המחשב, מהם ניתן לקבל המלצה. גם שם ההכשרה היא של מס' חודשים, בצ'ק פקדון. אין הדרכה כי בעיקרון אלו לא מקומות טיפוליים.
רק לציין שהשמועות מספרות שהתנדבויות טל' הן פחות מומלצות מהתנדבויות פרוטליות.

reakwind

New member
התנדבויות פרונטליות

הן לא דרך פעילות חברתית?
כי נשמע לי שלייעץ למישהו שהולך להתאבד עוד דקה בטלפון זה יותר משמעותי מבחינה טיפולית מאשר לארגן משחק טאקי עם כמה חבר'ה ממחלקה ג ' בגהה (כמו שראיתי מישהי עושה שם פעם (כל הכבוד לה אגב)).

sense9

Member
מנהל
לא רק, אבל מסכימה עם הגישה שלך.

לא יודעת גם עד כמה יש תוקף לשמועות האלו, אבל הן קיימות.

Shlomile4

New member
אם את רוצה להתנדב אפשר גם את

עמותת אנוש שבטח את מכירה...
אני חושב שבהתנדבות את תלמדי המון על עצמך יותר מאשר תגיעי לרגעים דרמטיים של למנוע ממישהו לקפוץ מגשר (וכמו שאמרת, כל הכבוד למי שעשה גם את זה).
בסופו של דבר את יכולה להציל 20 אנשים כאשר את משחקת איתם גם טאקי, לפעמם רק התקשורת והקבלה עושים את שלהם.

תתפסי לך מקום שהיה לך נוח להגיע קרוב לבית ותצאי להתנסות....
בהצלחה:)

למעלה