התנדבות בצה"ל

roni578

New member
התנדבות בצה"ל

קיבלתי לפני כמה חודשים פרופיל 21 רפואי.
עד עכשיו לא הייתי כל כך בטוח לגבי מה שאני רוצה לעשות בקשר לצבא אבל עכשיו החלטתי שאני רוצה לעשות משהו.
מה האפשרויות שעומדות בכלל לפני?אני מאוד מבולבל בקשר למה שניתן לעשות.יש שרות לאומי,שנת שירות ועוד כל מיני מסלולים כאלה ואחרים אז אם מישהו מוכן להסביר לי מה זה מה.
בעקרון רציתי לשאול האם אני חייב להתנדב לצה"ל דרך שירות לאומי שזה שנתיים למיטב הבנתי,או שיש עוד אופציות על השולחן?

hillator

New member
קצת סדר

שירות לאומי זה להתנדב בבית חולים בתי ספר או כל מיני עמותות
התנדבות לצבא זה להיות בשירות סדיר רק תוך התחשבות במצבך הרפואי
מה מעניין אותך?

roni578

New member
מה ההבדל?

מה אני יכול לעשות במסגרת שירות לאומי או במסגרת הסדיר?ומה הכוונה בשירות סדיר?כל נושא הצבא כמו סינית בשבילי..
כמה זמן שירות כל אחד מהם?

hillator

New member
תשובות

בנוגע לשירות לאומי זה דרך עמותה בד"כ תהיה בבית ספר\בית חולים\תנועת נוער או פנימיה מה התנאים וכ'ו אני לא תמיד סגורה וגם לא על המשך ליתר ביטחון אני מצרפת קישור של אחת העמותות תנסה לשמוע מהם מידע

התנדבות לצבא הכוונה היא שתגוייס לצבא לתקופה של שנתיים(במידה והפרופיל ניתן לך על רקע נפשי אז רק לשנה) במהלך השירות תהיה בתנאים מוגנים על מנת לא לפגוע במצבך הרפואי (נגיד אתה חולה צליאק, יספקו לך מזון מיוחד ..) ברוב המקרים לא תשמור.
לגבי התפקיד תוכל לעשות הרבה תפקידים זה תלוי במצבך הרפואי וביכולותיך.
מצרפת קישור למאמר ממאמרי הפורום

בברכה ובהצלחה

roni578

New member
איך אני מתחיל?

אוקיי נראה לי ההתנדבות לצבא יותר מושכת אותי..ברוך השם יש לי שכל אז לפחות להשתמש בו.
איפה אני מתחיל?למי לפנות,מה לעשות?כמה זמן ייקח התהליך עד שיאשרו לי להתנדב?מה עושים כדי שבאמת ינצלו את היכולות שלי ולא להיות מזכירה בחדר במשך שנתיים כי החברים קיבלו דפ"ר וקב"א ואני לא.

hillator

New member
בלי פאניקה

אתה מתחיל בלהגיש בקשת התנדבות למדור פרט בלשכת גיוס ( תתקשר למיטב או לתא מתנדבים 037377823)

השלב הראשון יהיה האישור הרפואי שאורכו תלוי בנסיבות בגינן קיבלת את הפטור ומכוון שאינני רופאה אני לא יכולה לענות על כך.

במהלך ההליך תשלח למבחנים ויתנו לך קבא ודפר
לגבי תפקידים יש הרבה סוגים זה תלוי במה מעניין אותך, מה הרופאים חושבים ומה הנתונים האישים שלך

בברכה

shashoua

New member
כמה שאלות ביחס להתנדבות

שלום

יש לי צליאק והנני מתלבט בקשר להתנדבות . האם להתנדב לצבא או לשרות לאומי.

רציתי לברר כמה שאלות שיעזרו לי לדעת יותר.
1.
חשוב לי לעשות תפקיד מעניין שאוכל לתרום בו ולכן אני מעדיף לדעת מראש איזה תפקיד אקבל.
לכן חשוב לי לברר האם אני יכול לברר ולהבחן לתפקיד בצבא שמעניין אותי עוד לפני שהתחלתי את תהליך ההתנדבות.
2. במידה ואני מגיע לתפקיד לא מעניין ואני מרגיש שאיני תורם, האם אני יכול להשתחרר מהצבא לפני שעברו
שנתיים.
3. לאחר שאני מתחיל את תהליך ההתנדבות האם אוכל להשפיע על בחירת התפקיד שאקבל.

תודה רבה.

למעלה