התנדבות דחוף!!!

התנדבות דחוף!!!

שלום יש לי שיתוק מוחין ואני הולכת עם הליכון ולכן יש לי פטור רפואי מהצבא ראיתי בקיוסק מידע אישי שלי שעידכנו לי אותו ב8.10.11 ובמצב בקשות פרט כתבו לי התנדבות רפואי בתהליך והוסיפו לי התנדבות נפשי בתהליך (עדיין השאירו שם את הרפואי רק הוסיפו את הנפשי) אציין שכשהייתי אצל רופא מתא מתנדבים הוא לא דיבר איתי על שום דבר שקשור לנפשי ואני מיועדת לגיוס בינואר האם יש פטור רפואי ונפשי ביחד או שאפשר לצאת מהצבא רק על רפואי או רק על נפשי? כי זה לא הגיוני גם זה שעדכנו לי את הקיוסק ביום שבת זה לא הגיוני כי אין שם אף אחד בשבת האם זה יכול לפגוע לי בהתנדבות או שזאת סתם טעות? סליחה על החפירה

hillator

New member
כמה דברים

1. בוא לא נלחץ. 2. אני לא רופאה (ובימים אלו אני מודע על כך לאלוהים). אבל יתכן ולשיתוק מוחין יש הבטים נפשים? אני מניחה שעד ה23 לחודש לא יהיה עם מי לדבר בבקו"ם אז אני מציאה שתבררי אז את הנושא במידה וזה נפשי והבעיה שלך היא רק נרולוגית אני מציאה שתפני ללשכת הגיוס ואף תאיימי בקבילה בנושא. 3. פרופיל 21 הוא פרופיל הוא יכול להיקבע הן בגלל בעיות נפשיות הן בגלל בעיות רפואיות אחרות. ולגבי השאלה שלך כן יתכן בן אדם שהוא גם חרש וגם סובל מבעיות נפשיות. אני יודעת שבצה"ל יש נטייה לפעמים להגדיר בעיות נרולוגיות כבעיות נפש, אין לי מושג אבל לגבי כל מיקרה. 4. הדבר יכול לפגוע בתפקידים שתוכלי למלא כי 21 נפשי מהווה בעיה בסיווג ביטחוני מה שפוסל הרבה תפקידים. מה שאני מציאה אחרי החג תפני ללשכת גיוס תראי מה באמת הסיפור ונמשיך משם?

אוקי ...

הבעיה שלי היא אך ורק נוירולוגית ולא קשורה לבעיות נפשיות יש לי שיתוק מוחין וזה לא קשור לבעיות נפשיות תא מתנדבים אף פעם לא הזכיר בפניי משהו על בעיות נפשיות אלא תמיד דיבר על בעיות רפואיות אין לי שום בעיה נפשית רק הוסיפו לי את זה בקיוסק מידע אישי מסיבה שאני לא מבינה מה היא אבל אני מיועדת לגיוס בינואר ואני מפחדת שלא יתנו לי להתנדב בגלל זה האם זה יכול לקרות ? תודה על העזרה וחג שמח

hillator

New member
בואי נירגע

דבר ראשון עד ה-23 לחודש אין מה לעשות. דבר שני לתא מתנדבים אין מה לפנות בנושא הם לא עוסקים בסיווגים רפואים הם בסופו של דבר רואים רק אם הסעיף הוא נפשי (מספר הסעיף) - לא נציין את המספר כאן אבל כל הסעיפים הנפשים בצה"ל מתחילים באותו מספר (זה מה שהשלישה של היחידה שלי הסבירה לי בזמנו). אם יש לך את המספר סעיף שניתן לך אני אשלח לך בפרטי במה זה מתחיל. מה שצריך לעשות א. לברר האם באמת ניתן סעיף נפשי. ב. במידה וכן לברר איך משנים את זה. במידה והבעיה רפואית ותפקססי לנציב קבילות החילים אישור על כך תאמין לי זה ירד. בברכה וחג שמח הילה

hillator

New member
עניתי לך

זה עושה רושם טוב לפי המידע שאני יודעת אבל ההיתי בכל מיקרה מבררת את הנושא אחרי החג בברכה וחג שמח

עוז 61

New member
לא עוזרות הקבילות

הלוואי וזה היה עוזר. ספר הפרופילים הישראלי לא עודכן מאז קום המדינה. אני ניסיתי כל מהלך בזמנו לביטול הסעיף (בעיה נוירולוגית נטו). כמובן שלא הצליח בטיעונים שונים ומגוונים במערכת. לצערי הפרופיל הנפשי מאוד מגביל אותך בתחומים שונים במהלך השירות הצבאי. הפרופיל הנפשי לא רק שברוב המקרים לא מאפשר סיווג ביטחוני, זה פוגע לך גם בקב"א ולא מאפשר הרבה קורסים כולל קק"צ, כמו כן מאוד קשה להגיע לתפקידים שדורשים בסיס סגור. אין ספק שלבחורה הנ"ל לא מגיע פרופיל נפשי, אני מקווה שהפעם הצבא יתעורר ויעשה משהו בעניינה.

שרשור חשוב שפתחתי לפני כמה שבועות שעוסק

במתן פרופיל 21 נפשי לתלמיד מצטיין בניגוד לרצונו תוך מתן אפשרות "להתנדב": שרשור חשוב על מתנדבים נפשיים מסיבה כלשהי, רק מנהלת הפורום התייחסה לשרשור, וטענה ש"שורש הבעיה" היא שהפסיכיאטרים הצבאיים לא מבינים שאין לו בעיה להיות חייל רגיל (לדעתי הוא בקלות היה יכול להיות רמטכ"ל). אבל זה לא נכון: שורש הבעיה זה ספר הפרופילים (חושדים שיש לו משהו נוירולוגי [שאני מעדיפה שלא לדבר עליו בפורום] שמחייב 21 נפשי, גם אם זה מאוד גבולי עד כדי-כך שזה לא משפיע עליו). במקרה שלו בעת קביעת ספר הפרופילים אף-אחד לא חשב על מקרי-קצה גבוליים, כי מקרים כאלה לא אובחנו בקום המדינה: פסיכיאטרים אז אבחנו רק כשבאמת היו בעיות בחיים, ופסיכיאטרים צבאיים לא איבחנו אנשים שאין להם שום אבחון אזרחי בכלל, לפי שיחה של כמה דקות. לפי דעתי אין לו כלום, גם לא באופן גבולי, אבל הפסיכיאטרים בימינו רוצים לתייג אנשים כמה שיותר, אז הם הרחיבו קריטריונים. ופסיכיאטרים צבאיים לא שונים במובן הזה. לפי דעתי הכל תירוץ ופשוט יש לצה"ל עודף כוח אדם אז פסיכיאטרים מונחים להקל באבחנות. לפי מה ששמעתי, גם פסיכיאטרים אזרחיים לא ממהרים להמליץ לצבא על אנשים שפסיכיאטרים צבאיים פסלו לפניהם, כי גם הם "לא רוצים לקחת אחריות". לפי דעתי בכלל לא צריך להיות ספר פרופילים. או שצריך לתת אפשרות ל"חריגים" מבחינת פרופיל, למי שבפועל אין לו שום בעיה. או לחילופין: לא לפסול מתנדבים נפשיים אוטומטית לכל דבר!

למעלה