התנדבות ונשק

התנדבות ונשק

שלום לכולם. ישנן כמה שאלות שברצוני לקבל עליהם תשובות בדבר נשק והתנדבות: *ראשית כל: הבנתי שברמה העקרונית- כל מתגייס בעל פרופיל 21רפואי פטור מנשק- איך מבטלים את הפטור הנ"ל? וכיצד ניתן להחזיק בנשק במהלך השירות, מלבד בתחילת החיול? **ואם אכן הפטור מ"פטור מנשק" מאושר: א. האם חיל מתנדב לומד על בוריו את תפעול הנשק, תחזוקו ומרכיביו ככל חיל רגיל? ב. במהלך השירות, האם ניתן לחייל מתנדב מטווחי אימון ו"רענון", או רק מטווח בודד בתחילת החיול? ***שאלות נוספות בדבר אמל"ח: א. מ.ק / אב"כ / עזרה ראשונה - מה הדין לגביי מתנדבים? בתודה מראש!

JavMan

New member
תשובות

אם אין סיבה שמונעת ממך להחזיק נשק את יכולה ללכת איתו. קבלת נשק גם תלויה בבסיס שאת נמצאת בו, אם בכלל יש שם. אבל התשובה היא כן. בקשר ללימוד על נשק. בטירונות עוברים שיעור קצר והסבר על הנשק. אם בהמשך שירותיך תחתמי על נשק תצטרכי לעבור עוד שיעורים שיסבירו לך יותר בפירוט. בקשר למטווחים - חייבים לעשות מטווח כל זמן מסויים, לא יהיה לך רק מטווח אחד בודד. מקווה שעזרתי, אלון לב

נשק...

[נצא מנקודת הנחה שמבחינה רפואית/נפשית אתה מסוגל לשאת נשק] אם תוצב בבסיס שבו החיילים נושאים נשק באופן קבוע, אז יש סיכויים טובים שתקבל נשק ותעבור הכשרה בנושא. אם תוצב בבסיס עורפי שבו החיילים לא נושאים נשק, יהיה לך קשה יותר לקבל נשק. בבסיס שאני נמצא כרגע, רוב החיילים לא נושאים נשק. ביקשתי לעבור מטווחים, התגובה הראשונית הייתה : "מה? למה לך לעשות את זה?" לחיילים יש מטווח פעם בתקופה ארוכה וגם מזה הם מתחמקים. בגלל שאין סיבה שאני אשא נשק, לא מתייחסים לבקשה שלי ברצינות אבל אני מכיר מתנדב ששבועיים אחריי שהוא הגיע לבסיס שלו הוא כבר קיבל מקוצר הבייתה.

למעלה