התנדבות ושנת שרות

יעלעל

New member
התנדבות ושנת שרות

שלום הבת שלי בכתה י"א ומתעניינת לגבי שנת שרות. היא תוהה אם התנדבות לשנת שרות קוטעת את תהליך ההתנדבות לשרות צבאי ואז אחרי שתסיים את שנת השרות יתחיל התהליך מחדש או שבמידה ותאושר לה ההתנדבות לצה"ל היא יכולה לצאת לשנת שרות ואז להתגייס. מעבר לזה, אשמח לשמוע מסכרתיים מה תהליך ההתנדבות שהם עברו, האם כדאי להגיע לצו ראשון עם טפסים מסויימים, מתי עושים את מבחני המיון בבקו"מ, האם יש אפשרות כבר בצו ראשון להגיע מוכנים ולעשות את הצו כמו כולם? תודה מראש, יעל

hillator

New member
קצת תשובות

א. ברוכה הבאה אני אנסה לענות לך על כל השאלות. ב. ניתן להגיש בקשה להתנדבות ולבצע שנת שירות. לגבי איך זה הולך ומתי בידיוק מואשרת ההתנדבות אין לי מושג. ג. ההליך הוא כזה היא באה לצו ראשון ובשלב של הרופא היא מצהירה שיש לה סכרת ואז היא כמובן מקבלת פטור , מרגע קבלת הפטור היא יכולה לפנות לתא מתנדבים ולהתחיל הליך התנדבות שבמהלכו היא תשלים את המבחנים של הצו הראשון. בגדול אי אפשר כבר בצו ראשון שיאשרו לך התנדבות והכל כי רופא מתנדבים עובר על התיק וקובע תנאים מיוחדים לשירות וכ'ו. את יכולה לקרוא על ההליך בצורה מפורטת במאמרי הפורום. יש גם בעיות שנושא פרופיל 21 לא ממש סגור עבורם ואז לפעמים מזמינים את הבן אדם לעוד ועדה וחושבים האם לתת 21 או 45, במקרה של סכרת זה לא המצב.

noboya

New member
שנת שירות

שלום! אני לפני כמה חודשים סיימתי שנת שירות שלפני הצבא, הגשתי מיד את הבקשה להתנדבות ופשוט דחיתי גיוס... רצוי במהלך שנת השירות (עד כמה שאפשר) לנסות להתקדם עם מציאת שיבוץ (תא מתנדבים לא מתעסק בד"כ עם אנשים שיש להם יותר מחודשיים עד לגיוס אז או שמחפשים לבד או שפשוט מבקשים מהם לחפש שיבוץ תוך כדי) מומלץ מאוד לנצל את שנת השירות כדי לקדם תהליכים ארוכים. אני כבד שמיעה וכיום אני רק מחכה לגיוס בעוד חודשיים שלי, יכול להיות שיהיו הבדלים עקב העובדה שמדובר כאן בסכרתית. בהצלחה!!!

hillator

New member
תגובות

1. אשמח אם תוכל לכתוב מאמר קצר על נושא שנת שירות והתנדבות למען המידע הכללי בפורום. 2. לגבי סוכרת זה בד"כ לא בעייתי, יש להם חיוב שהייה מרחק מסוים מבית חולים. זה מסוג המחלות שדי נפוצותצ אז הם יודעים איך להתמודד עם זה.

hillator

New member
תכתוב בהודעה חדשה

ואז אני יוכל גם לתת לזה נעיצה לכמה ימים טוב? שוב המון המון תודה!

למעלה