התנדבות לאחר לימודים תואר ראשון

התנדבות לאחר לימודים תואר ראשון

אהלן חברים,

אני בסמסטר לפני אחרון בלימודי תואר ראשון בהנדסת מכונות. החלטתי שאני רוצה להתנדב לצבא.
עשיתי כבר צו ראשון (העלו את הפרופיל ל 25) , ונשאר לעשות שיחה עם קצינה במדור הפרט. לא אפרט את הסיבות למה לא עשיתי את השיחה עוד באותו יום, אבל אני רק רוצה להגיד שכל המחלקה של המתנדבים כשלה, אף אחד לא רוצה לעבוד ותחושה שכאילו עושים לי טובה בכלל שהם עונים. וואלה, לא ידעתי שאצלם כל יום בא מהנדס מיוזמתו בשביל להתנדב בצהל.
בכל מקרה, לא על בעיות בתהליך קבלה אני רושם את ההודעה הזאת, אלא בשביל לדון בנושא אחר: איך זה שאין הבדלה בין מתנדב שקיבל תואר אקדמי למתנדב שרק סיים בית ספר. זה מתקשר גם בתקנים לתפקידים מסוימים, וכנל בדרגות.
אני לומד ביחד עם עתודאים, איך זה יכול להיות שכאשר הם נכנסים לצבא הם מקבלים ארון על כתפיים (סגן), אני לעומת זאת מתחיל מדרגת טוראי. זה נראה לי מצב לא הגיוני בעליל, מה אני שונה מהם?!

בקשר לתפקיד, אני מאמין שלא תהיה בעיה, מכוון שלא אחתום על שום מסמך לפני שאני יודע בוודאות לאן אני מתגייס. אבל בקשר לדרגות יש בעיה.
אני מתכנן להתגייס בחורף הקרוב, ואני מתכוון להשיג את הזכויות המגיעות לנו ה"נכים".

אשמח אם מישהו יוכל לשפוך קצת אור בנושא, ולתת הכוונה איך , או למי אני צריך לפנות כדי לשנות את המצב.

אלכס

hillator

New member
תגובה

הסיבה שיש הבדל הינה שעתודה אקדמית סגורה למתנדבים( פרט לפרופיל 30 שמפורט במאמרים) ניסיתי לעלות את הנושא של אקדמזציה מול תא מתנדבים אבל הם לא רוצים בגלל הקבע הארוך
רק בשביל הרקורד אני עתודאים שירד לה הפרופיל ויש עם זה לא מעט בעיות עם הנושא של פרופיל 30

תגובה

זאת אומרת שאם אני קצין אז אני אוטומטית חייב לעשות 3 שנות קבע?!
או שלקצין יש איזה שהם זכויות שעולות לצבא המון כסף
או שפשוט במדור המתנדבים עושים ראש קטן?
אני פשוט לא מבין את ההגיון בדברים, או שאולי הוא לא קיים.
אגב, כל היום ניסיתי לתפוס אותם, ולא עונים לטלפון...

hillator

New member
קצין אקדמאי

עושה 3 שנים שירות חובה 3 שנים קבע ומילואים גם אחרי ילד ראשון ללא קשר למצבו הרפואי
מתנדב עושה שנתיים
מצד שני אם מגיע מהנדס והוא מוכן להתנאים הנל אני לא רואה למה לא לאפשר זה לא שיש להם עודף מהנדסים
תנסה לברר עם העתודאים שלומדים איתך מי הרפרנס המקצועי שלהם ותדבר איתו
תא מתנדבים לא מתעסק עם אקדמאים
בברכה

hillator

New member
אין על מה

חשוב אבל שתנסה דרך רפרנט מקצועי למכונות באיזשהו חייל.
כבעלת פרופיל 30 אני לא שייכת לתא מתנדבים

hillator

New member
תשובת תא מתנדבים

דיברתי עם הקצינה שם עבור רופאים באמת עושים נידוב אני מנסה להבין למה עבור מהנדסים לא הרי זה גם מקצוע נדרש ואין עודף מהנדסים לצבא

עושה רושם שהיא זוכרת שהיא דיברה איתך

תגובה

בקשר לשיבוץ מתאים, למען האמת, שהגעתי למסקנה שצריך לפנות ל"רפרנס" (= מפקד של יחידה רצויה) בכוחות עצמי. אחרת התהליך עלול לא לזוז או שיקח יותר מדי זמן.
ולמען האמת כבר פניתי לרפרנס כזה, יותר נכון הכרתי מישהי שגם עשתה את ההתנדבות רק שהיא למדה פזיקיה, והיא שלחה את קורות החיים שלי ליחידה ובתוך היחידה יחליטו אם רוצים אותי אצלם או לא.
ולמען האמת השלישי, ברגע שהגשתי בקשה להתנדבות, מישהו הגדיל ראש, ושלח את הבקשה ישר למחלקת י''אא, עוד לפני שהיה לי את הצו הראשון. ואפילו היה לי רעיון עם המפקד שם (עשה רושם של מחלקה רצינית, ועשה לי מוטיבציה לסיים מהר את הלימודים ולהתגייס לשירות). אבל הבעיה היא שהם לא ידעו מה לעשות איתי כי לא הייתי רשום בבסיס נתונים, ובסוף נסעתי הביתה בלי שום דבר בידיים. מה גם, שבמהלך השיחה עם הרופא (בצו ראשון) התברר לי שסיכוי קלוש שאני מגיע לבסיס שיש בו רעש (אני לקוי שמיעה), אז ככל הנראה האופציה הזאת נופלת.

ואין, אין. אני פשוט חייב לשבח את העבודה שאת עושה!! כל הכבוד!

hillator

New member
תשובה

למדתי אווירונאוטיקה אז מכונות זה קרוב לליבי בערך
יאאזה בעיה לבעיות שמיעה המקום שורץ רעש
אבל יש בחיל אוויר וחימוש הרבה תפקידים של מכונות וגם בחיל הים
ידיד טוב שלי מהנדס מכונות בחיל הים אני אדבר איתו ואנסה לגשש אם אפשר לעביר קורות חיים
בברכה

hillator

New member
בהמשך לשיחה

פניתי למי שאני מכירה בחיל הים הוא חזר אלי אתמול אבל ההיתי בהופעה של מדונה בקיצור אני אדבר איתו ואראה מה הוא יוכל לעשות.
ד"א למיטב ידיעתי יש המון תפקידים מעניינים בחיל הים למכונות ומכירה לא מעט ששירתו שם ונהנו.

תגובה

תודה רבה על העדכון.

בזכות הפורום ובזכותך בעיקר, אני בטוח שלא ילך לאיבוד בתהליך הגיוס!!

hillator

New member
אני לא יכולה להבטיח כלום

מה שכן אפילו אם תמצא יחידה ותהיה שם שנתיים זה עדיף?
כאילו גם בלי דרגה .. וכל זה כי זה יחייב אותך בקבע.. שמירות ותורניות אתה לא תעשה עקב בעיות בריאות מזה אין לך מה לדאוג

hillator

New member
דיברתי עם ידיד שלי

המפקד שלו זה הרפרנט החילי הוא ידבר איתו ויברר מה אפשר לעזור

sm252

New member
אלכס שלום,

אני רואה שהילה כבר שפכה לך אור על המשך התהליך ואני מסכימה איתה שהרעיון הכי טוב זה לפנות למפקד ביחידה כלשהי ואני בטוחה שיהיו מספיק יחידות שיסכימו לקבל אותך.

אבל אתה מאוד מאוד שונה מעתודאים שלמדו איתך. דבר שני,הם לא נכנסים לצבא סגן- הם מקבלים סגן רק אחרי הקורס קצינים שלמעט רפואה ומסלולים מיוחדים , זה קורה בהתאם ליחידה שלך.
דבר שני, יש להם מחויבויות מפה ועד הודעה חדשה. טקסים,פעילויות ,מעקבים. הם חייבים לשמור על ממוצע ציונים שיספק את הצבא,אחרת הם לא יוכלו להשלים את התואר. הם נמצאים תחת לחץ מתמיד, לעומתך, שעשית את התואר בתנאים יותר נוחים משמעותית.

מה שגם ,והנושא הכי גדול,הם משרתים 6 שנים. אתה תוכל להתנדב לשנתיים, וביחידות ובתפקידים מסוימים-3 שנים.

hillator

New member
תגובה

עתודאים כן קצינים מרגע כניסתם לצבא הם מקבלים דרגות יצוג
בכל אופן הם והצבא זה כמעט נישואים קתולים

דרך אגב לומד איתי תואר שני עכשיו מישהו שעלה לארץ עם תואר ראשון ועשה רק שנתים צבא כמתנדב עם תואר עשו לו מעין עתודת עולים ניראה לי

למעלה