התנדבות לאחר שחרור מסדיר על פרופיל נפשי

onigirichu

New member
התנדבות לאחר שחרור מסדיר על פרופיל נפשי

יש לי בקרוב ועדת כשירות אצל פסיכיאטר חיילי. חשוב לי להדגיש שאני מאוד לא רוצה להשתחרר אבל בגלל נוקשות של המערכת נראה כי אין פתרון אחר (יש לי בעיה רפואית שהצבא לא מכיר בה, ובגלל שאני דורשת התייחסות לכך מנסים לשחרר אותי על נפשי..)
מקווה שבאמת לא אשתחרר, אבל למקרה שכן, יש לי כמה שאלות -
דיברתי עם תא מתנדבים, הסברתי להם את המצב ואמרו לי שחיילים שהיו כבר בשירות סדיר, עברו טירונות ומכירים את המערכת מנסים להחזיר לאותה יחידה באותו תפקיד ושהתהליך הוא מהיר מאוד, בערך כשבועיים. האם זה נכון? זה נשמע מהיר מדי.
אני רוצה להמשיך לשרת באותו חיל, אך לא באותו בסיס. האם זה יאריך את התהליך? יש לי איזושהיא אפשרות בחירה בנושא של חיל או בסיס?
הבנתי גם שמתנדבים משובצים בבסיסים קל"ב. האם אפשר לבקש יחידה סמוכה? (זהו הבסיס שפיזית הכי קרוב לבית \ הכי נוח ומהיר להגיע אליו בתחב"צ, כמובן שבהתאם לחיל).
תודה מראש!

noboya

New member
מוחזר שירות על בסיס נפשי

בעקרון הפורום מתעסק בעיקר במתנדבים על רקע רפואי ככה שרובנו לא ממש מכירים את כל הנוהל של מתנדבים על רקע נפשי.
הצבא לא מכיר שקיימת בעיה או שהוא לא מחשיב אותה כגורם לפטור?
הבעיה מגבילה אותך או שנדרש טיפול עבורה והצבא לא משחרר לצורך זה?
לא שמעתי הרבה על תהליך החזרה לאחר שירות, אני לא רואה סיבה שהוא יהיה קצר יותר מתהליך התנדבות רגיל חוץ מהשיבוץ. לכן נשמע לי נורא מוזר ההערכה של שבועיים, זה נשמע קצר מכדי להיות אמיתי.
אם את רוצה להשתבץ בתפקיד או בסיס אחר זה יאריך את התהליך (בכמה אני לא יודע להעריך) כי זה שוב מיונים...
בעקרון למתנדבים יש יותר יכולת בחירה והחלטה משאר החיילים בנושא של שיבוץ ויתחשבו יותר במה שתגידי להם שאת רוצה.
מתנדבים לא משובצים בבסיס קל"ב אלא אם כן הם קיבלו פטור לכך (יש כאלה שניתנת להם אפשרות הבחירה, ויש כאלה שלא).
אם את משתחררת ומתנדבת את לא שייכת לאף חיל ולמעשה זה לא סיפור להחליף חיל באמצע התהליך הזה.
&nbsp
מקווה שעזרתי ובהצלחה!

onigirichu

New member
בסוף לא שוחררתי ורק יעבירו אותי בסיס. תודה בכ"מ!

למעלה